Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, August 12, 2010

Dunia baru ;)


MAP 1. Yeahh~

Innovation Center,R&D
Sime Darby Plantation


Sekarang dah melangkah ke satu lagi dunia.Macam tak percaya akhirnya aku ke bidang R&D. Syukur Alhamdullilah ;) Sangat berbaloi penantian & kesabaran sebelum ni. So far so good. Boss sangat baik,ofismate sangat  friendly & helpful.Even semua benda adalah baru bagi aku. Duk bertapa dalam lab,bergelumang dengan minyak kelapa sawit hari2. Hehe. Tak kisah.Asal minat. Semua benda jadik best ;) 
Sekarang tengah gunakan segala peluang yg diberi untuk belajar, belajar & belajar. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Peluang ni datang sekaliiii je, so haruslah digunakan sebaik mungkin. Kan? Kan? ;)

Ok. Tamat sudah penulisan formal ala2 novel cinta. Sekarang ke penulisan gaya bebas pulak.

Pehhh! Rinduuu gila nak berblogging. Masa sekarang adalah amat terhad. Lepas habis program MAP tu konon nak update setiap aktiviti2 best masa kat sana tapiii..amatlah tak sempat. Banyak benda nak diuruskan. Dan ye, daku amat rinduuu ngan kawan2 tercenta semua especially my bestfriend.Terasa dah bertahun tak jumpa. Nak jumpa dia, nak main2 perut dia yg tengah membulat tu. Oh..mesti sangat comel! ;) Dan ye lagi..kepada geng memuah juga. Sangat rindu. Kak masy (rindu akak lebih), Bella (nak souvenir dari Paris. Huu), Wafa (takziah diatas kehilangan ayahmu. Moga rohnya dicucuri rahmat. Al -Fatihah. Ku tahu kamu tabah. Sabar k. Peluk~). Hemy (sila buat gathering tuk iftar geng memuah).Keri, Kak Aima, Kak Zona, Jard (Rindu rindu rindu!). 

Dan yang terpaling rindu tak terkata2 adalah dengan ORANGERS~ Ya Allah, setiap masa duk teringat diorang. Macam kena angau.Bonding antara kami adalah amat kuat dan erat bagaikan metal-metal bond. (Eceh). Sebulan duduk sama2 kat tanah tinggi genting, dah macam adik beradik dah. Susah senang harung sesama. So bila dah tak bersama terasa amatlah rindu. Apa yang penting? KERJASAMA!! Tagline kami ;)





Sayang Orangeeee!

Oklah, stop dulu. Nanti ada masa sambung lagi. Akhir kata, Selamat Menyambut Ramadhan semua. Banyak kan amalan dan tambahkan pahala~

10 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..da masuk keje...congratz beb....huhu..besh gilerr MAP kt genting kn...N dlu dark blue...ra~ra~huuraa....hihihi

yAtie.sB said...

Congrate ena~
selamat memulakan dunia baru itu :D
Happy Always~

Cik Puan ieza said...

pehhhh dah masuk keje nih hu3..
welcome to the club ena!
keje rajen2 jgn ngulau jek tau hahaha

HEMY said...

best tu dapat land a job in sime darby..sangat bestttt

pssttt~~~ leh forward CV? ehehehe

Aidy Shahiezad said...

congrats to you...
hopefully, ko enjoy bekerja... :)

my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/08/kota-makkah-tak-jejak-tiba2-jadi-haji.html

sapphire said...

hye erina !!!

selamat bekerja !!
rindu jugak kt budak2 map !!

cam best jer duk kt lab..hihi.. :)

Masy said...

rindu ena jugakkk!!! waa rindu akak lebih, ade duit raya lebih x? hihihih

anul!! nanti setup berbuka pose ok~ ngehehehe

CaDLyNN said...

eceh...arie tak bagi ena mengular..
HAHAHAHA..tapi betul ena..sile bekerja dengan tekun ye..welcome to the nightmare..kehkehkeh..

k.e.r.i. said...

berbuka puasa makan ABC fradoo aci? haha

sweethOneY said...

wahhh.. ena dh start keja upenya.. ptt la lama tak update blog.

selamat berpuasa yang !









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015