Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, July 13, 2016

Penapis Air buat Mak Ayah

" Ena, cadangkan penapis air Coway yang terbaik. Nak pasang dalam bilik mak ayah aku. Sekarang ni memang dah ada mini kettle, masak dan buat air kat dalam bilik tu tapi leceh. Kalau ada penapis air yg siap ada air sejuk dan panas lagi senang. Lagipun kami kalau dah naik tingkat atas memang bercinta nak turun bawah pergi dapur masak buat air segala. Tu nak senangkan mak ayah aku, nak pasangkan je Coway kat bilik diorang. Nak buat ala2 mini pantry" tanya Puan Nazliah a.k.a Yah, owner Sugarklipsy ini penuh semangat bila dapat tahu kawan dia ni officially dah jadi agen Coway. Comel kan? Nak buat ala2 mini pantry dalam bilik mak ayah 
Tersenyum dengar keletah kawan sorang ni yang memang jenis cakap laju. Saya yang masih baru dalam dunia Coway ni, terkial2 jugaklah terangkan satu2 produk penapis air Coway. Hehe. Dari segi spec dan air yg dihasilkan. Dari model Value, Petite, Villaem, Neo..sampai lah Inception yang boleh hasilkan air bersih bermineral dan beralkali.
Yah cakap " Inception ni macam best. Alang2 nak belikan untuk mak ayah, aku nak kan yang terbaik. Ada air mineral dan alkali, bagus utk kesihatan diorang".
Tanpa ragu2 (tapi semestinya setelah sesi soal jawab yang banyak..hehe..well, inilah ciri2 seorang customer yang bijak dan serius nak beli ) dia terus ambil keputusan bijak memilih Inception untuk rumah mak ayah dia. Walaupun ada je model penapis air Coway yang lebih murah, mahupun jenama penapis air lain dekat luar sana. Dia tetap memilih Coway Inception. Niat dia memang nak menyenangkan mak ayah dia dan nak yang terbaik. Dan inilah yang terbaik 
Dan Alhamdulillah, segala proses dipermudahkan dan Inception telah siap dipasang untuk mak ayahnya. Memang itu yg dia sangat harapkan, Coway Inception terpasang sebelum raya menjelma. Hadiah untuk mak ayahnya.
Inilah kisah customer pertama Coway saya. Seorang anak yang baik dan juga sahabat yang baik. Banyak juga saya belajar dari dia sepanjang proses urusan penapis air ni. Bukan hanya urusan jual beli sahaja semata2. Dia mengajar saya untuk senangkan mak ayah, walaupun jasa mereka tak terbalas, tapi dengan usaha sekecil ini, dengan menyediakan penapis air terbaik untuk mak ayah pun secara tak langsung dapat menggembirakan mereka. Untuk mak ayah, pilih lah yang terbaik. Yang betul2 terbaik.
Saya percaya dan yakin, jika kita menyenangkan mak ayah, hidup kita juga pasti akan senang. Allah itu Maha Pemurah 
Berminat nak beli kek super sedap? Seriously sedap.
Order di Sugarklipsy.
FB: Sugarklipsy   IG: @sugarklipsy
WA +60197271509 (Puan Nazliah)

Berminat nak beli penapis air Coway? 
Order dekat saya. Ok . Tak beli pun tak apa, nak tanya2 pasal produk Coway pun boleh.

Anda tanya, saya bantu.

WA +60126424061. 
Saya Puan Erina, Health Planner anda :)

Luqman pun suka Inception sebab senang nak bawak bekal air pergi school :)

Saturday, July 02, 2016

Ramadhan, semoga berjumpa lagi.

Assalamualaikum..
Dalam sedar tak sedar, Ramadhan bakal pergi tinggalkan kita dalam beberapa hari je lagi. Sedih. Dulu2 bila nak raya, happy bukan kepalang. Nak berbaju baru segala. Tapi bila umur semakin tua ni, perasaan nak beraya tu makin pudar.Lebih kepada sedih pun ye sebab Ramadhan nak pergi tinggalkan kita. Moga dipanjangkan umur untuk bertemu lagi dengan bulan penuh barokah ini.

Kenapa tiba2 update blog ni? Hehe..saje try guna app bloggeroid di hp ni. Best ke idok? Kalau best bolehlah teruskan menaip di blog kesayangan ni. Rindu sebenarnya nak berkongsi idea dan pengalaman dalam blog ni. Harapnya penulisan yg akan datang ni lebih berbaur kematangan dan bermanfaat pada org lain. Bukan sekadar penulisan hu ha hu ha je. Dan semestinya berunsur major throwback. Haha. Moga rajin hendaknya!

Persiapan raya tahun ni tersangatlah ala kadar. Simple sesimple boleh. Baju raya sedondon mama Husna dan Husna , hasil buatan tangan sendiri. Ehem. Alhamdulillah. Berjaya juga hasilkan baju sendiri. Berkat pergi kelas menjahit selama sebulan dan hasil tunjuk ajar dari mama, akhirnya..walaupun tak senang rupanya belajar menjahit ni. Uhuu..perlu ada kesabaran, kerajinan dan kegigihan yang tinggi. Sangat respect pada insan2 yang mempunyai bakat menjahit ni.


:,)

Ada juga sepasang jubah yang dibelikan oleh suami. Katanya tak best kalau tak belikan isteri baju raya. Ahaha..baiklah. Alasan comel. Tema maroon tahun ni. InsyaAllah.

Kuih raya? Konsep beli sahaja. Itu pun setakat 3 jenis. Support produk orang kampung. Memang takde satu yang buat. Sebab belajar dari pengalaman, beli dan buat banyak2 pun akhirnya sampai dah habis raya pun kuih tak habis2 lagi. Tsskk. Membazir.

Dan, dengan ini..saya memohon ampun ribuan maaf andai ada tersalah silap ye sepanjang menulis ni disini mahupun secara alam nyata. Selamat hari raya :)
Dan moga kita selamat sampai ke destinasi kampung halaman. Ramadhan, moga kita berjumpa lagi.

Tuesday, April 12, 2016

#GBSBFamilyFunDay 2.0: Sponsored Item ( Tissue Cover Comel)

Alhamdulillah, 9-10 April 2016 lepas GBSB Family Day 2.0 berjalan dengan lancar. Seriously super happening, sampai balik tu ku pun pening sebab tak cukup rehat. Hehe.  Sementara nak pilih gambar2 yang menarik, meh nak review sponsor dulu.

Comel kan??? (^_^)
Tissue cover, sew with love by @ddsewwithlove.

Memang comel dan sesuai sangat di letak dalam handbag kita yang comel, barulah konsep "cantik diluar, cantik juga di dalam" gitu. Ini handbag dah cantik, buka dalam..tisu berterabur bagaikan dilanda ombak air pasang, belum bercampur dengan harta karun lain lagi dalam beg tu. Haha. Lagipun musim2 El Nino, membawa tisu kemana2 adalah kewajipan sebab proses rembesan peluh berlaku dengan cepat. Kejap je dah berpeluh tang dahi, berpeluh tang hidung, berpeluh tang misai *daku lettew* (-_-). 


 These are for us (^_^)
#gojesbloggersupermomandbaby
Thank u so much @ddsewwithlove.

Btw, ada banyak lagi produk dari @ddsewwithlove ni. Antaranya:

Ipad mini cover


Iron board cover. 
Kenapa comel sangat nih?!!


Needle book.
Ini adalah comel, untuk diletakkan segala pin, brooch. 
Jadi senanglah nak simpan pin,brooch bila travel, simpan dalam handbag. Mengurangkan risiko "Beli 10 brooch, hilang 10 brooch dalam masa 10 hari". Haha.

Jika berminat, boleh hubungi kak dd yang peramah dan follow IG @ddsewwithlove untuk tengok lebih banyak lagi produk yang dihasilkan. Hasil yang sangat kemas, comel dan yang penting harga berpatutan :)

Whatsapp: 019-2678685
Email:ddsewwithlove@gmail.com
IG: ddsewwithlove  (Follow peliss)

Terima kasih sekali lagi @ddsewwithlove kerana sudi menaja #gbsbfamilyfunday untuk kali ini. Moga bisnes @ddsewwithlove berkembang maju dan meluas. JazakAllahu khayran <3 span="">

Friday, April 08, 2016

Family Day GBSB 1.0

Assalamualaikum. Terasa pelik pula bila jari jemari ni mula menaip semula di blog kesayangan ni .Alhamdulilah syukur diberi kesihatan yang baik dan diberi peluang olehNya untuk menikmati pelbagai pengalaman. Nanti saya akan kongsikan pengalaman yang bagi saya sangat rugi kalau tidak dikongsi bersama kawan2 semua. Moga apa yang akan ditulis di dalam blog ini nanti memberi manfaat pada orang ramai. InsyaAllah. Disebabkan saya dah lama tidak menulis, jadinya most of the entry adalah bersifat "Major Throwback" gitu. Hehe.

Untuk entry kali ini, agak santai. Sesuai sangat lah dengan Family Day GBSB 1.0 yang diadakan di Singgah Santai Resort, Hulu Langat, pada 16-17 Mei 2015 lepas. Yup, yup. Tahun lepas. Our 1st family day. Alhamdulillah everything went well. Masih teringat lagi betapa meriahnya event tu. Full review tentang bilik, resort, makanan disediakan , sponsorship akan saya ceritakan di entry akan datang. InsyaAllah. Btw, GBSB ialah Gojes Blogger Supermom & Baby. Group yang ditubuhkan waktu kami mula2 berkongsi pengalaman masa mengandung, membesarkan anak pertama, kedua dan seterusnya. Perkenalan hanya dari alam maya sahaja, Alhamdulillah sekarang macamkan adik beradik. Very close and we love & support & care each other. Moga ukhuwah kami berkekalan hendaknya sampai bila2. InsyaAllah :)


Our Little Family 
(^_^)


Our Big Family
Gambar dari IG Puan Pingu. Maceh :)

Aktiviti sambut hari lahir anak2. 
Banyak kek, banyak hadiah dan terlalu banyak kenangan manis disitu.

Aqilah Husna pun sambut hari lahir nya juga. 
Masa ni dia setahun sebulan. Montel2.
Hehe. Geram pulak tengok. InsyaAllah lagi 2 hari genap umurnya 2 tahun.
How time flies ;')

 Nyum..sedap! 

Jelly Kelapa Olla

Ini adalah antara kesukaan Husna, byak dia makan jelly kelapa ni. Memang sedap. Isi kelapa dia banyak dan terasa sangat kelapa. Sesuai sangat dimakan untuk musim El Nino sekarang ni, buat sejuk badan, Btw, ini adalah salah satu dari sponsor kami iaitu jelly kelapa Olla dari Bizz Bro. Boleh contact  011-36677847 atau visit IG @Bizzbro. Bermotokan "Quality, Our Main Priority" . Memang terbaik. *thumbs up*

Mommy gojes :)
Masa ni akiviti bermain kotak beracun.

Alhamdulillah. Tengoklah hadiah anak mama ni dapat. 
Moga dimurahkan rezeki acik2 yang beri hadiah ni pada Husna. 
JazakAllahu Khayran.


Dan InsyaAllah esok akan diadakan Family Day GBSB 2.0 pula di Gold Coast Morib. Moga dpermudahkan segala urusan dan diberikan kesihatan yang baik kepada kami dan anak-anak semua. Debor plus excited. But then, must keep calm & stay low :)



Special Thanks To Our Lovely Sponsors For This 2nd Event :.
๐Ÿ‘‰
@barangbaby_fingertips.shop
๐Ÿ‘‰
@doublek_label
๐Ÿ‘‰
@allaboutprinting
๐Ÿ‘‰
@comeystuff.instantshawl
๐Ÿ‘‰
@ddsewwithlove
๐Ÿ‘‰
@alysapunye
๐Ÿ‘‰
@amerislovely
๐Ÿ‘‰
@sugarlandbyrara
๐Ÿ‘‰
@umisue_studio
๐Ÿ‘‰
@ninjaklickz
๐Ÿ‘‰
@aidanstitch
๐Ÿ‘‰
@vanillavendor
๐Ÿ‘‰
@ekinjamalstudio
๐Ÿ‘‰
@dolceryna
๐Ÿ‘‰
@projekniaga
๐Ÿ‘‰
Fb : Pengedar Mak Pon Perencah Mee Bandung
๐Ÿ‘‰
Mee Siput Gorgelicious 01126819391

Alhamdulillah, ramai yang sudi menaja #gbsbfamilyfunday kami kali ni.

Salam Jumaat yang Barakoh :)












Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015