Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, July 02, 2016

Ramadhan, semoga berjumpa lagi.

Assalamualaikum..
Dalam sedar tak sedar, Ramadhan bakal pergi tinggalkan kita dalam beberapa hari je lagi. Sedih. Dulu2 bila nak raya, happy bukan kepalang. Nak berbaju baru segala. Tapi bila umur semakin tua ni, perasaan nak beraya tu makin pudar.Lebih kepada sedih pun ye sebab Ramadhan nak pergi tinggalkan kita. Moga dipanjangkan umur untuk bertemu lagi dengan bulan penuh barokah ini.

Kenapa tiba2 update blog ni? Hehe..saje try guna app bloggeroid di hp ni. Best ke idok? Kalau best bolehlah teruskan menaip di blog kesayangan ni. Rindu sebenarnya nak berkongsi idea dan pengalaman dalam blog ni. Harapnya penulisan yg akan datang ni lebih berbaur kematangan dan bermanfaat pada org lain. Bukan sekadar penulisan hu ha hu ha je. Dan semestinya berunsur major throwback. Haha. Moga rajin hendaknya!

Persiapan raya tahun ni tersangatlah ala kadar. Simple sesimple boleh. Baju raya sedondon mama Husna dan Husna , hasil buatan tangan sendiri. Ehem. Alhamdulillah. Berjaya juga hasilkan baju sendiri. Berkat pergi kelas menjahit selama sebulan dan hasil tunjuk ajar dari mama, akhirnya..walaupun tak senang rupanya belajar menjahit ni. Uhuu..perlu ada kesabaran, kerajinan dan kegigihan yang tinggi. Sangat respect pada insan2 yang mempunyai bakat menjahit ni.


:,)

Ada juga sepasang jubah yang dibelikan oleh suami. Katanya tak best kalau tak belikan isteri baju raya. Ahaha..baiklah. Alasan comel. Tema maroon tahun ni. InsyaAllah.

Kuih raya? Konsep beli sahaja. Itu pun setakat 3 jenis. Support produk orang kampung. Memang takde satu yang buat. Sebab belajar dari pengalaman, beli dan buat banyak2 pun akhirnya sampai dah habis raya pun kuih tak habis2 lagi. Tsskk. Membazir.

Dan, dengan ini..saya memohon ampun ribuan maaf andai ada tersalah silap ye sepanjang menulis ni disini mahupun secara alam nyata. Selamat hari raya :)
Dan moga kita selamat sampai ke destinasi kampung halaman. Ramadhan, moga kita berjumpa lagi.

2 comments:

Yellow 2 Sweet said...

Selamat hari raya sayang!

Erina Asmawani said...

Anis..selamat hari raya!! Rindunyaa, ya Allah. Nak no phone anis









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015