Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, August 16, 2011

Apam polka dot jadi pelangi ;)

Haritu sempat belajar buat apam mini polka dot dari kakak kesayangan, rupanya senang amat je buat nya. Oh, kakak kesayangan saya ni memang hebat bab2 buat kek, muffin, segala coklat ni. Di hujung jari beliau je. Resepi apam mini ni beliau ambik kat My Resepi ni je. Sebijik2.Jadi, untuk sesiapa yang nak try, klik je link My Resepi tu ok ;) InsyaAllah, jadi.

Dah siap buat adunannya, asingkan dalam mangkuk2 kecik untuk bubuh pewarna kesukaan.




Untuk hasil kerja yang lebih cantik & mudah, bubuh adunan tu dalam piping bag. Senang! Picit2 je 




Ini ialah apam polka dot versi belum masak.



Bila dah masak, harus menggebu begini. Kalau tak gebu mungkin disebabkan masa pukul telur tu tak lama, jadi telur tak kembang.

Si comel2 telur dinosor ;)

Tapi disebabkan saya dah bosan buat polka dot ni, saya buat corak lain pulak. Corak pelangi !!


Hoho. Comel bukan?

Lepas ni nak try buat corak ladybird macam ni. Serius comel, dahla gebu sangat!

Si comel2 ladybird! Kredit to Kak Ila

Sangat comel untuk dihidang masa Hari Raya nanti. Cubalah ;)


P/s: Haritu ada someone email tanya no telefon Abg Man pelamin,masa nak reply tertekan button delete pulak, jadinya..tak dapat nak reply. Huhu. Btw,kepada yg bertanya tu..ni no Abg Man tu ok (0192000798) ^_^

10 comments:

zonaku said...

tgk cam teringin nk buat............



kerajinan n semangat tu cam x cukup jer

❀aRaBeLLa❀ said...

wahh comel!!

Masy said...

akak teringin nk makan je. naaaaakkkkkk

HEMY said...

wah rajin gile...bawak la 2ohb ni kalu dapat mai buka sama

sweethOneY said...

rajin laaa ena ni !!

Erina Asmawani said...

Kak zona:
watla kak..sonang je..x memerlukan kerajinan yg tinggi :D

Bella:
kann..pasni ko ley wat :)

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Raya nanti sila jemput dtg umah ok kak :)

Hemy:
hmm..20 hb nanti kompem korang x nampak apam polka dot ni sbbnya dah dikaburi ngan dessert cecomel kat the pantry tu nanti..

Erina Asmawani said...

Izza:
heee..ni pun ikut mood jugak yunk..

k.e.r.i. said...

Hahahaha.
Aku banyak kali dah kejadian terdelete tu.

pRincESs_N said...

pelangi cantek...x pnh jmpe lg...









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015