Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, August 18, 2011

Hobi baru :D



Mengumpul fridge magnet! Wihiii..

Dan hobi ini amat menyeronokkan nak2 lagi bila dah ada peti ais rumah sendiri kan :D .So far dah kumpul fridge magnet dari Lanchang, Kuching, Kedah,Terengganu, Penang (haha..bila tengok fridge magnet Char Kuew Tiow tu teringat kat Keri). Dari oversea pulak dari Dubai, Paris, Vietnam,Sydney, Singapore & Phi Phi Island. Hmm..rasanya tu je kot.Mostly dapat as souvenir dari kawan2 & family kesayangan. 

Dalam peti ais pulak penuh dengan buah-buahan! Ni tak taulah hobi kumpul buah-buahan ke apa. Ada 8 biji mangga, 13 biji jambu batu, 10 biji jambu air, buah pear, orange, apple. Malas nak kira dah berapa biji tapi memang peti ais ni penuh ngan buah-buahan. Sebabnya asal berbuka mesti nak makan buah, tapi beli taknak sikit2, sekali berkilo2 terus. Tamak. Haha.Bercakap pasal buah ni baru tahu ada beberapa jenis buah yang tak elok di makan secara banyak oleh ibu2 mengandung. Contoh nenas muda & betik muda sebab masuk dalam kategori "tajam". Laici & buahan2 dalam tin pun kalau boleh di elakkan sebab nya sama macam tadi,"tajam". Dan yang latest ni baru tahu tak boleh makan tembikai secara banyak, sikit2 tu boleh lah sebabnya tembikai ni "panas dalam". Serius baru tahu.Ingatkan tembikai ni kategori buah-buahan sejuk sebabya kalau makan time sejuk2 tu bestnya la kan. Ibu mengandung kena banyak makan buahan2 tapi tak salah kan rasanya kalau ikut pantang orang2 lama ni. Diorang kan lebih berpengalaman :) Semoga baby dalam ni sihat sentiasa dan dijauhkan dari penyakit. Aminn.

Haa,memula cerita pasal fridge magnet tetiba masuk cerita pasal buah pulak kan. Baik berhenti sebelum tetiba termasuk cerita pasal sayur2 dalam peti ais pulak. Haha. Happy Thursday! :D



12 comments:

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

hasben su suke bg su makan apple n anggur...hihi

k.e.r.i. said...

Hari Sabtu ni aku kasi fridge magnet dari Bandung plak. haha.

CaDLyNN said...

wah..dah start kumpul FM ye..mmg mcm ibu2 la..hihihi :p

HEMY said...

wau...aku nk beli peti sejuk baru...tapi mcm nk tggu dpt umah sendiri..hehehe

sweethOneY said...

FM yg paling comel mestila yg ada nama erina ngan amir tu. comel !!!

zonaku said...

igtkan ena amik y laksa punya.



gigih kan mencari char kuey tiaw tu ngan keri........ hahahahaaa

pRincESs_N said...

hoho..N dlu bantai sume buah...klo tnye doc..nti die jwb.."semua buah ade vitamin..bole mkn.." hahahaha

Masy said...

nak buah!!!

Erina Asmawani said...

Sue:
anggur n apple pun best jugak sebab masam2 ;)

Keri:
yezzaaa..dapat sudah. Metacey!!

Erina Asmawani said...

Lynn:
Hahaha..cam ibu2 ke hobi kumpul FM ni babe? ;p

Hemy:
tunggu umah sendiri baru berbaloi beli bro :)

Erina Asmawani said...

Izza:
comel kan yg tu? hehe..kami pun suka yg tu..import dari Penang tu yunk :)

Kak zona:
Hahahaha..kesahnya pas penat cari kuey teow tu ena pujuk keri suh bagi dia nya kuey teow tu satu..keri bagi! hahaha..

kenangan tol la kan kak ;p

Erina Asmawani said...

N:
tapi doc ena g dia x bagi makan buah nenas muda..mebi ley makan sikit2, x ley lebih2 kan N

Kak Masy:
Moh siniiii!!! :p









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015