Tuesday, September 27, 2011

Boy ke Girl? :)



Saya ada terjumpa sesuatu yang menarik tadi kat internet pasal gender baby masa mengandung, terus excited nak share dekat sini :)

You're more likely to be carrying a boy if...
• Your baby's heartbeat is lower than 140 beats per minute
• you're carrying all out front
• you're carrying low
• you're blooming in pregnancy
• you didn't suffer from morning sickness in your first trimester
• your right breast is bigger than your left
• you look at yourself in the mirror for at least a minute and your pupils dilate
• you crave salty food or protein, such as cheese and meat
• your feet become cold more quickly than before you were pregnant
• you tie your wedding ring to some thread, hang it over your stomach and it moves in circles
• your skin becomes dry
• you combine your age at the time of conception with the number of the month you conceived and the resulting number is even
• your hair has become more full-bodied and shiny during pregnancy
• the hair on your legs has been growing faster during pregnancy
• you are more prone to headaches
• your pillow faces north when you sleep
• you're asked to show your hands and you present them palms down
• you lie on your left side when sleeping
• your urine is bright yellow
• you eat a clove of garlic and the smell seeps out of your pores
• your previous child's first word was "dada".



You're more likely to be having a girl if...
• Your baby's heartbeat is faster than 140 beats per minute
• you're carrying all round
• you're carrying high
• you've missed the "blooming" period altogether
• you suffered morning sickness during your first 12 weeks
• your left breast is bigger than your right
• you look at yourself in the mirror for at least a minute, but your pupils don't dilate
• you crave sweet things, such as juice, fruit and sweets
• you tie your wedding ring to some thread, hang it over your stomach and it swings from side to side
• your skin is soft
• you are more moody than usual
• you're asked to show your hands and you present them palms up
• you eat a clove of garlic, but you don't smell of it
• you combine your age at the time of conception with the number of the month you conceived and the resulting number is odd
• your hair has become thinner and dull during pregnancy
• you lie on your right side when sleeping
• your pillow faces south when you sleep
• your urine is dull yellow
• your previous child's first word was "mama".





Hmmm..hmmm..setelah diteliti ciri2 yang kat atas ni, saya rasa saya lebih banyak persamaan dengan ciri2 mengandung baby girl lah macam suka makan manis2, morning sickness awal trimester. Tapi kekadang saya rasa macam baby boy pun ada sebab masa awal trimester dulu saya sangat malas,lembik, kejanya nak baring je.Tido. Atok kata kalau malas2 masa mengandung ni biasanya dapat anak lelaki. Hee. Tapi sekarang tak malas lagi ok, dah ada tenaga untuk rajin.Lepastu terjumpa pulak Chinese baby gender prediction calendar yang katanya 99% accurate ni.Bila dicongak2, dapat baby girl jugak ;)

Apa2 pun gender baby saya nanti, saya berserah semuanya pada yang Esa, hanya dia yang Maha mengetahui. Kami tak kesah boy ke girl ke,yang penting baby dalam perut ni sihat dan sempurna sifatnya.Aminn ;). Teringat encek  hubby pernah cakap yang saya masa preggy ni ok je mood nya, baik budi, tak moody macam "tiap bulan" tu. Hoho. Pembawakan budak sayang. Hormon dah berubah. Hopefully mood baik gini sepanjang saya mengandung la ye, tak pening kepala encek suami nak melayan nanti. Cukuplah awal trimester dulu dia melayan semua karenah2 saya ni.Terima kaseh wahai encek suami yg disayangi ;)



 With my little baby bump :)

Alhamdullilah, dah masuk 17 weeks. Perut pun dah ada sedikit muncit. Hehe. Tapi kalau berdiri tak nampak sangat lagi, kalau duduk baru sangat obvious kemuncitannya. Hee. Tak sabar nak tunggu Isnin depan,apppoinment ngan gynae, dapat jumpa si khalifah kecil dalam perut ni. Rasanya2 dah boleh tau gender dia dah kan?  Tak sabar! ;) Moga baby sentiasa sihat.






10 comments:

Asfiza said...

comeynyer perot..member2 sekolah as semua pregnant thn ni...:)

cadlynn said...

ena! tak sabar nak tau baby firl ke boy...hopefully sihat2 aje ye...
take care tau beb!

zonaku said...

pasal y craving, blooming, n wedding ring tu penah dengar.


cuma bab carrying around/front, high/low tu sebenarnya bercanggah sikit antara malay, chinese, n indian. apa2 pun, Allah dah tentukan yang sebetulnya, lelain cuma pemerhatian manusia.


pesal mata besar sebelah tu?

sweethOneY said...

comel... :D

klo baby girl mesti Ena lagi suka kan, boleh bagi finky2. hik3

Masy said...

ai hev no aideya ebaot dis ting. hehehehe

Erina Asmawani said...

asfiza:
maceh as ;) tulahnye..tahun ni macam ramai orang pregnen kan..hee

Lynn:
me too! cant wait..hee..aminnn.
InsyaAllah ;)

Erina Asmawani said...

kak zona:
yg wedding ring tu ena festime tau pas baca ni..tp x wat pun..hehe

tu lah kan kak..hanya Dia ye yang maha mengetahui ;)

Hahaha..mata ena mmg besau sebelah la kak..selalu x bape pasan, dalam gamba ni obvious plak ;p

Erina Asmawani said...

Izza:
maceh yunk..tauu xpe, nanti sedondon je ngan baby finky2.hee ;)

Kak Masy:
yu mas no kakak fo yo fiucer. preknensi edukesyen.hehe

Stilla Royazrie said...

kiut ktk sia..hehhehe

Erina Asmawani said...

maceh yunk ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails