Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, September 26, 2011

Riang Ria Aidilfitri 2011 ;)


Salam ;) Lagi 4 hari nak habis raya baru saya sempat nak update entry pasal raya.Hehe. Susah betul nak kumpulkan mood untuk berblogging kali ni.Oklah,meh saya ceritakan secara ringkas pasal riang ria Aidilfitri saya tahun ni.  Tahun ni Alhamdulillah, tahun pertama saya beraya sebagai seorang isteri, menantu dan bakal ibu ;) Masa awal hari raya haritu saya dah 13 minggu, syukur sangat muntah2 dah tak ada, cumanya kekadang terasa macam mual sikit. Tapi..selera makan dah kembali. Memang puas lah saya makan time beraya haritu. Hee.

Tahun pertama kami beraya sebagai suami isteri.
Tema merah. Akhirnya jumpa juga baju kurung polka dot merah yg macam saya mengidamkan ;)


Raya pertama dan kedua saya beraya ni rumah mertua ;)
Memula macam nak sayu2, yela..first time beraya jauh dengan family sendiri kan tapi bila dah dekat2 nak raya perasaan sayu tu hilang.Saya sangat gumbira sambut hari raya dengan mereka ;) Raya dekat mana2 pun sama, family in law pun family saya juga. Jadinya, kita harus bergumbira.Hee.Syukurlah, takde pertumpahan airmata yg berlaku di pagi raya.



Mama & ayah berhari raya pertama & kedua tanpa anak2 disisi kecuali si bongsu, Caca. Kami yang lain beraya ni umah mertua masing2 dulu. Ni idea mama, sebab katanya dia nak anak2 nya semua berkumpul sama2 pada hari raya ketiga. Jadinya semua korum family kami nanti penuh, takde yang rompong2. Masa hari raya pertama mama kata sedih jugak sebab rumah sunyi je, tak meriah ngan suara anak2 & cucu2 macam raya sebelum2 ni. Hololoh..cian mama, dun worry ma, raya tahun depan InsyaAllah raya pertama mama kompem meriah dengan keletah anak2 & cucu mama ni, sebab tahun depan giliran kami pula beraya dekat rumah mama dulu. Wehuu ;)


Bergambar keluarga ;)
Hari raya keempat. Semua kami adik beradik2 dah balik ;)




Alhamdullilah. Tahun ni ahli keluarga kami semakin bertambah. Semoga semakin bertambah dan bertambah lagi pada tahun akan datang. Aminn ;)




Malam tu ada acara BBQ. Dah macam acara wajib setiap kali raya. Best! 




Tahun lepas ayah sponsor mercun @ bunga api 36 das, tahun ni up kepada 138 das! Haha. Memang terbaik..bila bakar je mercun ni, jadi tarikan 1 kampung.Dah macam malam merdeka je rasa, semua orang tertumpu dekat bunga api ni. Hehe


Ni je gambar bunga api meletus di udara yang termampu di snap oleh kamera saya.Haha.

Hmm..rasanya tu jelah kot serba sikit cerita pasal hari raya saya tahun ni. Serba sederhana tapi cukup meriah bagi kami. Bawah ni antara gambar2 feveret saya sepanjang berhari raya tahun ni.

Faris gumbira bersama bubble2 nya ;) Comelllllll!



Raya pertama Intan. Sangat jeles sebab dia dapat bayak duit raya. Mamacik dia seposen duitraya pun tak dapat. Haha


Intan Maisarah & Barney.Comellllll sangat!
Adorable baby! Raya tahun depan Intan boleh geng dengan baby mamacik ok :)

Sekian entry raya tahun ni. Mahap kalau bahasa ada sedikit skema. Haha. Penat tau nak mengarang ni. Sebelum terlambat (padahal memang dah lambat sangat..hee), nak ucapkan selamat ari raya kepada semua, maafkan salah silap diri ini terutama sekali buat rerakan blogger.Semoga Aidilfitri tahun ini lebih bermakna & diberkati ;)



7 comments:

Masy said...

akhirnya hohohohohohoho

sweethOneY said...

Heheee ada pun entry raya. Merah menyala Ena dengan Amir, I likeeee

HEMY said...

nice gak gambar bunga api raya haji ni..eh..eh..oh raya pose ek..sori..sbb lama sangat dh..nk abeh raya pn..bwahahahahaha

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
tu je komen ko kak setelah ena berhempas pulas menaip entry raya ni..hahahaha..akhirnya..

Izza:
kannn..pestime pakai merah makngah gini yunk..dahla nak mencari baju melayu kaler merah gitu punyalah susah..akhirnya..hehe

Erina Asmawani said...

Hemy:
nasib ko x kompius ngan bunga api diambang tahun baru 2012..hahahahaha..bak kata pepatah omputeh.better late than never beybeh..

zonaku said...

hahahaha... better late than never ye.......... 100% AGREED!!




sama besar jer ngan barney tu.....

Erina Asmawani said...

kak zona:
kan kak..hehehe..

itulahnya..sama besar..comel je :D









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015