Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, April 23, 2012

Aqil Hamzah 2 bulan :)


 Kesayangan mama nih! :)

Lama tak update blog, tetiba dah bertukar format baru, blur2 kejap.Huhu.Ok, berbalik pada tajuk asal..Alhamdullilah,harini genap Aqil Hamzah 2 bulan. Baru lepas pergi checkup pagi tadi, syukurlah tunggu pun tak lama. Pergi pukul 8 pagi, pukul 9 dah siap semua dah. Selalu checkup kat klinik kerajaan kan berjanggut menunggu, tapi kali ni, syukur tak lama.Harini pergi ditemani encek hubby tercenta, yelah..dah ada baby kan, harus kena ada dia..tolong dukung :) Aqil pun masa kena cucuk ek ek sekejap je. Lepastu ok. Tak nangis langsung. Good boy sungguh. Masa cucuk tu ayah Aqil yang pegang Aqil, mama dia dah saspen macamkan mama yang nak kena inject.Tak sampai hati sebenarnya nak tengok Aqil jerit nangis2.Mujurlah dia tak nangis. Berat terkini 6.4 kg, gained 1.3kg dari last month. Panjang terkini pulak 61 cm, last month 56cm. Memang membesar bagaikan juara anak mama ni.Khasiat dari susu ibu :) Yup, Aqil masih minum susu ibu secara ekslusif lagi..no campur2 ok.Semoga anak mama ni terus membesar dengan sihat.Aqil skarang sangat manja dengan ayah dia, agaknya sebab tak selalu jumpa (hari minggu je), jadi dia punya manja dengan ayah dia.amboii..melekat je.Lepaskan rindu la tu. InsyaAllah minggu depan kami balik ke rumah sendiri, nanti dapatlah Aqil jumpa ayah hari2. Yeayy! Mama pun yeayy jugak. Hehehe.


2 butak kesayangan. Muuahh! :)



13 comments:

HEMY said...

mmg juara betei niii...huhuhu...

Riny said...

WOW..BERAT NYE AQIL....SEMANGAT DAH DIE...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

cepat beso yee akil..

PUAN SUE said...

aqilah pun balik rumah klang minggu depan..tadi pun pi cucuk 2 bulan..aqilah besok 2 bulan..

CaDLyNN said...

aql comeyyyyyyyyyyyyy

Pn.Ibu said...

aqil comelnya awak.....pakai baju ketat,geram nengoknyerr ;p

Masy said...

peha berlipat2! makan peha diaaaa.. aauuuummmmmmm

Mommy_Cha said...

hye peha berlipat...=)

Erina Asmawani said...

Hemy:
Alhamdullilah :)

Riny:
hasil minum susu ibu :)

Erina Asmawani said...
This comment has been removed by the author.
Erina Asmawani said...

Pojie:
baby boy mmg cepat besar pojie..sbb kuat nyusu

Sue:
Aqilah ngan Aqil kan macam kembar..sama je semua.hehe

Erina Asmawani said...

Lynn:
maceh aunty Lynn :)

Pn Ibu:
Thank u auty mar..geram kan.Rasa nak geget pehat tu. Baju tu 3-6 months.Aqil pakai dah sendat..

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Makan peha achik Masy balik..aummm aummm.hoho

Mommy Cha:
Hai mommy Cha..same tak peha Aqil ngan peha Mikha? :)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015