Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, March 28, 2009

GEO LENS~

I'm back!! Lalala.Atas permintaan cik Nazliah yg dah rindukan entri baru dari aku, aku updatela. Kesiann pulak dia. Kang kempunan. Wahaha..Banyak benda nak story ni, tapi nanti2 la eh. Entri kali ni aku nak buat promotion je.Promotion apakah? Jeng...jeng..jeng...


Aku ni mmg pemakai contact lens color yg sejati. Sejak dari aku 18 tahun.Ecewah. (*mukadimah tak menahan). Brand yang aku pakai pun dah macam2, Freshlook, Freshkon, i-gel. Tapi aku paling suka pakai brand Freshlook sbb nampak natural je. Warna yg aku pakai plak dari dulu memang warna grey, tak pun "misty grey". Ohh..sekali je aku pakai warna lain, warna hijau, tapi tak menarik bagi aku, jadik aku tukar pkai warna grey balik. Dan ye, aku pakai contact lens ni sbb rabun, bukan sesaje je. Hehe


Dipendekkan cerita, 1 haritu aku terlompat ke 1 blog ni. Jual contact lens color dari korea ngan harga yang sgt murah!! Aku jadik sgt tertarik nak try contact lens tu. Walaupun dalam hati cam ada sikit was2 la..yela, bila dah lama stick ngan 1 brand ni, bila nak tukar brand baru mestila rasa cam "sesuai ke tak nanti lens tu ngan mata aku?", "power yang dia offer tu same ke ngan power aku pakai before?". Macam2 soklan la dlm hati aku ni. Tapi bak istilah kata pepatah " belum cuba, belum tau". Aku slumber jela beli 1 contact lens dari blog tu. Saje nak cuba2. Tihihi...


Jadinya, pada 25 hb Mac haritu, aku terima 1 parcel. Yay2! Contact lens yang aku order tu dah sampai. Excited kemain la aku.



Gini la gamaknya rupa parcel tu. Sehari je sampai pkai pos laju. Tapi kena tunggu lebih kurang sebulan gakla nak dapatkan lens ni sbb owner blog tu (Cik Ija ;p) kena tempah directly from Korea. Shipping dari Korea ke sini tu yg ambik masa skit. Yang bekas putih tu la tmpat simpan contact lens yang aku order tu. Biar selamat sepanjang proses pengeposan ke rumah aku.



Haa..ni la gamak nye contact lens yang aku order tu. Duk dalam botol kaca kecik ni. Warna yang aku beli wajiblah warna grey. Hee.


Lepas pkai lens ni, mmg aku puas hati sgt! Was2 aku sebelum ni semua hilang. Memang berkualiti la, sama macam brand2 contact lens yang aku pernah pakai sebelum ni, mata aku pun serasi ngan lens ni. Takde pape masalah. Dan yang penting..harga nya sgt murah & berpatutan compare with other brands =)


Jadinya, pada sesiapa yang berminat nak purchase contact lens color. Korang boleh beli dari sini. Aku dah pakai dan sgt2 puas hati!! Lagi banyak korang beli, boleh dapat harga yang lebih murah. Jom ramai2 kita serbu. Oh ye, jangan risau..semua level power ada. Dari 0 (takde power) up to 1000.




~Amacam?? Menarik tertarik tak? Hee~
*Muke potogenik saya..muahaha*


Ohh..Cik Ija ada request gambar dari customer2 dia tuk send kan gambar memasing pakai geo lens ni sbb dia nak tempek kan kat blog tu tuk dijadikkan "model contact lens" beliau. Tihihi. Aku send la gamba ni. Tadaa..aku dah boleh dapat dikaun 10% pasni. Hehe. =p Thanx Ija.


Ok korang, sila terjah blog ni "KOREAN GEO LENS IN MALAYSIA~FOR A BIG-DOLLY-EYE LOOK" sekarang tuk tengok jenis2 contact lens yang di offer. Korang mesti rambang mata tgk contact lens semua tu. Beli tau. Aku jamin korang puas hati. =)




P/s: Oh yes, please don't forget to switch off ur light tonight from 830 pm-930 pm to support Earth Hour. 1 jam je pun. Sekali sekala duk dalam gelap baru romantik. Tol tak? Hihi. Sumbangan kita ni walaupun kecik tapi dapat bawak 1 perubahan besar pada bumi kita ni. Bak kata Karam Singh Walia "Dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung" (sambil angkat2 tangan.Hihi). Sayangila bumi kita =)


12 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh....1st time tgk lens dlm botol..muwah ekk yunk...N nk pkai laa..tp y xde power...

MiSs^iJa said...

erina, glad u like the lens :)

and thanks sbb promote blog lens ija ;)

Erina Asmawani said...

princess N:
Try la N..mostly semua yg takde power..mmg murah banding yg lain..pakai mase tunang nanti yunk..mestii tantek =)


Miss^Ija:
Same2 ija..
i really like geo lens much :)

PadilTahir said...

wah wah..best nyer..tapi selamat mata aku mmg dah menawan..kalau tak mmg aku pakai punyer benda ni!!neway how ur final exam??dah exam ker??

paiseh said...

kah kah kah!! dua minggu je..!
kan gua dah kabor. hahahahahaaa...!!
xpe2.. study dan bisnis ais parut lagi penting..

Erina Asmawani said...

PadilTahir:
Try je la bro tuk mata yg lebih lebih menawan..hehe..final exam aku start 20/4..just around the corner..huu..wish me all the best k


Paiseh:
Wahahaha..wa pun nak gelak gak. Sebenarnye bkn naluri hati wa yg nak update ni..tp atas permintaan org *x nak ngaku tu..hahah..
btol tu..study ngan Fradoo tetap terpenting..eheh

Pecinta ABC said...

hehehhe.. mata kak chik nampak grey le...
anyway gudluck for exam..
fradoo pindah umah baru bile ekk..

Erina Asmawani said...

Pecinta ABC:
Nampak obvious grey sbb kena flash..
kalu x, takla terang gitu..hehe..
Fradoo 1/4 kat umah baru da..dtg tau..ade opening diskaun =)

Pecinta ABC said...

insyallah...
sy akan dtg..
pastikan abc yg mcm biasa tu...
hehehehe

Pecinta ABC said...

hmmm... lama x kene abc fradoo ni..
ptg td pegila pekena ..
perhhh marvellous cam biasa...
kire makn sebelum pindah umah baru lani.. hihhhi
camner pon kak chik nampak hijau td.. hiihhih

sweethOneY said...

hr tu dh tgk.. tp x brani nk try.. hehe.. yelah, takot efek mata :P

tp dh awk suggestkan, maybe leh try kott :P izza pakai brand tutti.. best sgt.. selesa sgt.. tu yg mcm ade was2 nak tukar :P

and kte setia ngan warna cekelat :P hehe.. dlu penah tukar purple jap, tp back to cekelat balik.. dann.. kte juga adalah rabun :D

gimme pai! :P

Erina Asmawani said...

pecinta ABC:
hehe..rupenye jadik stalker eh smalam..nampak aje kak chik pkai baju kale ijau..mesti duduk belakang tmpat biasa tu kan..hari ni tukar port depan plak ;p

Sweethoney bunny:
gimme pai..sep2! macam menarik je brand tutti ni..mahal x izza? order online gak ke?









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015