Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, July 04, 2011

Review: Wedding Album ;)

Hari Sabtu lepas, 2 Julai, genap 3 bulan kami menjadi suami isteri. Album kawen pun selamat sampai ke tangan kami.Hehe. Memang hasilnya sangat sangat sangat puas hati! Ok, nampak sangat puas hatinya tu.Berbaloi lah kami amik Mr.YusdiYusoff sebagai wedding OP kami.


 Kami dapat 2 photobook album bersaiz 8.5'x12'. 40 pages each


Apa bezanya photobook & storybook album? Photobook album ni lebih nipis mukasuratnya, ala2 macam magazine tapi daripada kertas kalis air yang berkualiti tinggi lah.Hard cover.Yang penting ringan. Storybook album pulak yang jenis mukasurat tebal each page tu. Kami tak minat yang tu sebab besar sangat & berat & tak boleh nak dibawa ke mana2. Terperap di rumah je. Hehe.


Cover depan album kenduri belah saya. 2 April 2011.


Cover belakang album pula. Niceee ;)


Gambar2 di dalam album pula ;)


Cover depan album kenduri belah encik hubby. 9 April 2011.


Cover belakang album pula. Comelll. Suka konsep photobook ni.


Dalamnya pula.Susunan gambar yang teratur& kemas :)


Bukan photobook album sahaja, kami juga dapat 2 keping gambar besar yang telah diframekan. Hmm..tak ingat pulak berapa inci ukuran gambar ni. Tapi memang besarlah!



Cuba bandingkan dengan lighter tu. Besar bukan? hehe
Satu gambar dari kenduri encik hubby satu lagi gambar kenduri belah saya ;)Cantik2!


Encik hubby suka betul tengok gambar ni. Yela, gambar kereta kesayangan pun ada sekali kan.


:)


Dan juga dapat ini

 2 DVD yang mengandungi kesemua undedited picture masa kenduri haritu. Beratus2 keping gambar!Love the DVD cover. Cantikk sangat!

Dan total yang dibayar untuk unlimited shoots+ outdoor + kesemua di atas ini + kenduri kedua2 belah majlis+ majlis nikah =RM2350. Bagi kami sangatlah berbaloi :). Hmm..tapi tu harga pekej tahun 2010 tau, tak tahulah kalau pekej sekarag dah lain harga. Apa pun,service Mr Yusdi ni sangat bagus & highly recommended untuk B2B sekalian. Untuk gambar yang lebih terang & menarik, klik lah di websitenya ni YusdiYusoff Photography.



P/s: Hobi baru sekarang adalah membelek album kawen dari kulit ke kulit ;D

14 comments:

sweethOneY said...

hihihihih comelnyaaaa suka tengok. ooo baru izza tau ada jugak photobook. igtkan semua album mmg jenis keras berat tuuu.. teringatkan mini album yg ena penah tunjuk dulula.. :D

Masy said...

cantekkkk me likeyy!! tp regenye tu, biasalah.... tgk la hasil keje cemne ye tak?

nk kene carik sponsorship ni klu tetobe nk kawen hah. hihihiihi

misscha said...

jelesnye misscha...masa misscha kawen x de la buku gitu.....

CaDLyNN said...

Cantiknye gambar2 tu...nmpk mcm hidup...:)

HEMY said...

lawa n smart cm aku buat (nak gak). aku try tnya yg jenis ni utk wafa..hehehe

zonaku said...

nice............ ni kalau nk tgk kene ke sana la ye....................

Green Duvet said...

THREE MONTHS! waaaaa bestnya! how are you doing madam? miss you and your wedding photos are beautiful :')

Erina Asmawani said...

Izza:
Thank u yunk ;) photobook ni bagi ena lagi smartlah compare ngan storybook tu. Tula..ena ade suggest ngan OP wat album kecik camtu haritu, dia xde wat servis tu plak..hmmm..bit kuciwa

kak Masy:
Me likeyyy too!price tu kak bila dah bahagi dua (sebab 2 belah pihak kan). Hehe.Suh Anul sponsor :D

Erina Asmawani said...

Lynn:
Thank u lynn ;)

Hemy:
tanyelah weh..mmg smart cam ko wat (puji gak lah.Hahah)

Erina Asmawani said...

Misscha:
Album ni berovulasi..tunggu tahun depan plak kompem ade yg lagi baru dari ni..hehe

Kak Zona:
Thank u kak..opkoss ;)

Erina Asmawani said...

Green Duvet:
Hai adik akak ;) We r doing great. How bout u? kejap je masa berlalu kan. Thank u dik. I miss u too! xoxo

Jari Gebu said...

cantik..lalala~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wehhh meletop ok story book & photo book ni haa..dh xde dh yg sticky ek pas ni...mmg dh berubah zaman ok..

PutRee SeJiNjaNg said...

kacak yunk...suka mek ngr..:)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015