Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, February 17, 2012

Semoga dipermudahkan segalanya :)


Salam Jumaat :) Pejam celik dah nak masuk 38 minggu dah saya mengandung. Dalam zone berjaga2. Doktor nasihat kalau dah keluar tanda2 macam air ketuban pecah, contraction yg kerap dan constant, keluar lendir + darah, cepat2 lah pecut ke hospital. So far saya takde lagi tanda2 ni, kecuali pernah rasa dah contraction palsu (Braxton Hicks).Berat sekarang dah 81 kg..wiiii.Total naik dekat 15 kg jugak since mengandung.Oh, dan sekarang sangat2 terasa sakit dekat "bawah" tu. Setiap kali nak berjalan memang sangat2 terasa.Kalau tiap kali duduk atau baring, lepastu nak bangun..lagi terasa sakitnya.Ada yang kata sakit tu sebab baby dah mula turun (engage) ke tulang pelvis. Harapnya betul..aminnn. Sebab latest antenatal checkup masa 37weeks haritu, baby belum turun lagi, happily berenang2 kat atas lagi.Suka baby mama ni duk dalam perut mama lama2 eh ;)Baby sihat Alhamdullilah.Berat baby pun dah +3kg.Si montel2 mama ni :D Nurse nasihatkan supaya banyak2 kan jalan, brisk walking, buat light exersice supaya baby cepat turun.Ye, skrang memang gigih jejalan je (even jalan dah ala2 penguin besar yg comel, tetap kena jugak exersice).

Last week saya ke Hospital Sg Buloh sebab kena refer specialist sana ( kenapa? semuanya ok, doakan saya :)).Tengok keadaan hospitalnya sangat ok. Macam hospital private. Servis pun laju. Maybe sebab hospital baru kan :) Jatuh cinta pandang pertama. Mungkin dari DEMC akan bertukar ke Hospital Sg Buluh? Ecehhh.Tak kisah lah kat mana saya bersalin nanti, semoga dipermudahkan prosess kelahiran anak saya ni.Dipermudahkan segalanya.Dah hujung2 pregnant macam2 difikirkan nya. Terlalu banyak sangat fikir sampai jadi takut,risau, nervous lepastu nangis2. Ish..ish..not good lah emo2 ni. Padahal takde apa2.Mebi emo seorang ibu yg sarat mengandung ;)

Mungkin juga ini entry terakhir sebelum saya deliver, jadinya saya disini dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf andaikata pernah terlukakan hati sesiapa.Mungkin ada yg terasa dengan entry2 saya sebelum ni. Mohon maaf bebanyak ye.So sorry :( Dan doakan saya semoga selamat melahirkan little khalifah ni.9 bulan perjalanan indah dah saya lalui, sekarang bakal ke dunia baru pula. Parenthood :) :)


Doakan saya ye kawan2 ;)




P/s: Apa2 update nanti saya akan update di Twitter je :)

8 comments:

Masy said...

moga selamat semuanya mama ena!

aTy _faRed~ said...

saye tak suker hospital sungai buloh-sebab pernah ade kes kat situ mase DnC keguguran yang fes..tapi mungkin tu bahagian saye agak nye..:) neway..semoge dipermudahkan segalenye..aminnn..:)

PUAN SUE said...

semoga dipermudahkan..Doakan su juga yer..su dah 38 minggu juga..kepala baby pun engaged..berdebar2 rasenye..

Asfiza said...

semoga akak dan baby selamat :) aamiin...

CaDLyNN said...

ena....smoge semuanye dipermudahkan ye...:)

amal said...

insyaallah semoga dipermudahkan semuanya ye :)

Bapak said...

semoga dipermudahkan, insyaallah...

sweethOneY said...

semoga semuanya selamat syg !









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015