Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, March 08, 2012

Yang baik budi, pintar & kebijaksanaan :)




Uuu..mama..apa tangkap gambar masa saya tengah tukar pampers ni?
Maleewwww la kitewwww ;p
Oh, masa ni saya ada talipusat lagi, dah tanggal masa saya umur 8 hari. Bye2 talipusat sayang yang banyak berjasa ;)


Yang baik budi,pintar & kebijaksanaan.Itulah maksud nama saya, Aqil Hamzah Bin Amir Fozy ;).Mama ngan oyang saya yang pilih nama ni. Umur saya harini Alhamdullilah genap 2 minggu. Saya sangat kuat menyusu..nom nom nom..susu original dari mama! Hee.Susu formula saya minum jugak sebab kekadang saya rasa lapar je, macam tak cukup susu.Berat saya masa hari ke-10 dah 3.6 kg.Mama saya pula dah makin kurus, 2 minggu mama saya dah turun 10 kg :) Tapi Alhamdullilah mama semakin sihat, dah boleh jalan laju2, hari2 mama makan ikan haruan.Mama tak banyak songeh bila bab makan masa berpantang ni, apa yang atok mama masak, mama makan. Mungkin sebab tu luka mama cepat sembuh ;).Bila siang saya suka tido je, bila malam saya bangun berjaga ajak mama main2.Bulat mata saya tak nak tido.Mama sekarang berpantang dekat kampung Muar, atok mama jaga. Ayah Aqil balik jumpa saya setiap minggu, ayah Aqil kena kerja.Walaupun ayah Aqil jauh, dia hari2 msg & call mama tanya pasal mama & saya. Ayah siap downloadkan berpuluh2 movie untuk mama supaya mama tak boring bila berpantang kat kampung.Oh, Aqil rindu ayah! Tak sabar nak tunggu Sabtu..nak buli ayah pulak.Jadi zombie malam2. Hee..oklah, Aqil nak ngempeng ni.Nanti kalau mama free, dia update secara banyak sebab banyak dia nak cerita tu. Bye bye.



15 comments:

peaNut said...

wahhhh...lamanya peanut x singgah sini...baby kiut...sebijik ikut mata mama dia....huhuhu

farihan idris said...

heheheh... pandai aqil bercerita. nnti dah besar boleh jadi blogger macm mama aqil ok :)

zonaku said...

nanti aqil ajak mama n ayah jumpa acik kat penang. leh aqil jenjalan kat sini....


kalau aqil n mama ada kat shah alam hujung minggu ni, aqil leh jumpa abang2 memuah yang lain, sebab acik nak kumpulkan geng memuah bersama memuah junior. sayangnya, x kesampaian hajat acik yang suci murni ni. takpe, panjang umur dan ada rezeki nanti, kita jumpa ye...

jangan nakal2... acik rindu mama aqil jugak.

CaDLyNN said...

comel..comel...

CikNaa said...

10kilo dlm mse 2mggu? nak jugak! =)

HEMY said...

pergh dapat ikan haruan mmg terbaik la...mmg cepat sembuh luka

comey aqil leh pose macam mak dia..hahaha

sweethOneY said...

bulat mata diaaaaaaa

PUAN SUE said...

aqil yer nama dia..su ngan hasben klu girl letak nama aqilah ,klu lelaki aqil..pilih mase pregnant dulu..dpt bb girl letak la nama aqilah

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aloloooo comey akil hamzah...

Erina Asmawani said...

Peanut:
maceh peanut..yela..lama x nampak peanut kat sini..thank u dear :)

Erina Asmawani said...

Farihan:
ok aunty han..nanti Aqil nak jadik blogger macam mama & pandai BM cam aunty Han :)

Acik zona:
huhuhuhu..InsyaAllah acik..nanti Aqil g penang ngan mama n ayah kita jumpa k..

tula, takdapat nak gather sama2 ngan memuah kali ni.xpela, umur panjang n kalo de rezeki pasti kita jumpa nanti kan..nak jumpa acik zona :,)

Erina Asmawani said...

Aunty Lynn:
Maceh maceh :)

CikNaa:
makanan berpantang+tak cukup tido+ BF kan baby, kompem buleh turun cepat nanti..trylah :) hehe

Erina Asmawani said...

Hemy:
Alhamdullilah kat kampung senang nak dapat stok haruan ni..hari2 makan haruan sampai muka aku pun dah macam haruan..haahaha..tapi Alhamdullilah luka cepat sembuh..

uuuu..sexynya mama kalo posing cam Aqil ;p

Izza:
mate Aqil mmg sangat bulat :)

Erina Asmawani said...

Puan Sue:
ooo..Sue masa scan mmg xtau gender eh? samela ngan ena, kalo Aqil de adik girl anti nak namakan dia Aqilah :)

Pojie:
maceh uncle pojie ;D

Linda Musa said...

cumel.nanti dah bawak bab balik shah alam btau la.auntie linda nak g visit baby aqil :)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015