Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, April 29, 2013

Aish 1st birthday party!

Hari Sabtu lepas kami ke birthday party Aish Yusuf, anak bujang Erin. It's a pool party yo! Masa memula Erin invite, dah semangat dah mama Aqil dengan swimsuit Aqil, dengan pelampung bagai sampai ingatkan birthday Aish 20 hb. Punyalah semangat kan.Sekali tengok balik invitation card, 27hb hokey.Tapiii di hari event berlangsung.. Aqil tak berapa sihat, demam.. so tak dapat lah Aqil bermandi manda di swimming pool.

Sesampainya dekat Elais 2, Bukit Jelutong, masa tu lebih kurang pukul 4.45pm .Ingatkan kami dah terlambat. Call Erin rupanya majlis birthday belum start lagi. Dia still kat atas (majlis aqiqah tengah berlangsung). Oh ye, majlis ni sekali ngan majlis aqiqah. Masuk je kawasan apartment tu memang nampak tersergam cantik khemah merah putih dekat area swimming pool. Wow! Meriah sangat. Jumpalah dengan Wawa, mama Naila dan Nurul, bonda Daaliya. Alahaiiii..nyomey sangat anak dara memasing. Dah besar dah diorang. Naila dah boleh jalan. Last jumpa Naila masa birthday Aqil aritu dia baru meniti2.Daaliya pulak makin meninggi dan sangatlah peramah.Senyum je manjang :)


Dengan anak memasing. Eh..mama Aqil pinjam Naila sat :)
Aqil a bit moody. Tengok swimming pool pun macam takde perasaan je. Huhu


Naila dah main cecah2 air dalam swimming pool. 


Aqil ngan Daaliya main lumba lari  merangkak. Comey je diorang ni.
Cepat2 jalan ye comel2 sekalian.


Naila ngan Daaliya dah merengek2 nak terjun kolam, apelagiii..kasi bugel itu 2 orang anak dara..kecebushhh!! Amboiii..suka sangat memasing. Bonda Daaliya sebelum tu mention yang anak dia tak berapa suka air. Tak berapa suka air??? Masuk je dalam kolam Daaliya lah yang paling seronok! Terlompat2, siap kuak lentang. Excited.Happy sangat dia. Berpeluh aunty Wawa & bonda kena buli ngan Daaliya. Hahaha. Bonda Daaliya, sila belikan kolam plastik untuk Daaliya ok biar Daaliya boleh prektis berenang lepas ni. Naila pun seronok sangat!!  Aqil  pulak tengok dari atas je. Ciannn dia. Memang takde mood. Takpe, next time bila Aqil dah sihat, kita datang umah Aish ,berenang kat swimming pool sama2 ngan Aish ok. Eh eh..sukasuki je nak datang rumah orang :P


Yang lagi best, anak dara 2 orang ni tak mo naik! Bila angkat je punyalah mengamuk sakan memasing. Kelakar nengok gelagat memasing. Tak puas diorang berendam.

Kemudian kami masuk dewan kejap untuk acara potong kek birthday Aish. Good boy je Aish sepanjang event. Yang paling comel time semua nyanyi lagu birthday kat, dia senyuummmm je. Very the comel! Sekali masa tiup lilin..Pakkkkk!! Tangan Aish tepuk atas kek. Gamat kejap suasana! Hohoho. Pastu daddy Aish suakan muka Aish dekat kek, ngap ngap..dia makan kek tu. Comel sangat! :D

Comel kan kek Aish. Tema Elmo :D
Aqil pun datang pakai baju Elmo, ikut tema :)


And yes..meet another gojes mommy, Nadia & her baby Saif :)
Nice to meet u Nad.

Oh kejap, nak cakap pasal makanan. The foods were GREAT! Macam2 ada. Dengan kambing golek, laksa, pulut kuning, mi goreng. Semuanyaaa sedap! Memang  kami balik dengan kekenyangan perut. Alhamdulillah. Birthday party yang best! Thank you so  much Erin & family for invited us :) 

To Aish Yusuf, Happy Birthday dear! Membesar dengan sihat dan bijak ye. Be a good boy. Dengar cakap mommy & daddy ok :)

16 comments:

hayati hashim said...

memang meriah!! rugi lak Aisy di JB ni x dapat join..

With Julia said...

Best ye....xdpt join hubby ada agenda lain hehhe..anyway congrates aish...mmuahhh

Mr n Mrs Zaidi said...

wah2, cepat update...hari bz sikit, xsmpat nk hapdate...ape2 pun seronokkan..lepas nie boleh buat gethring gi pool plk ler...hihihih... dh beli dh pool utk daaliyaa...

Izzati Asyraf said...

meriah-meriah..

Mimy Hamid said...

akak dtg lmabt sgt...tetamu terakhir...so tak dpat jumpee...

SweetLikeWhat said...

bestnya...sedih tak dapat join..

e k i n ♥ y u s r i said...

sory x dpt join sbb ekin kursus
huhuhu
sedih

Izzati Asyraf said...

salam erina..trkejut sangat bila tau pasal aqil..byk bersabar k..jgn putus doa..zati kat sini pun doakan aqil cpt sembuh..Amin..

erna said...

Erina, saya erna. lama silent reader sahaja di sini dan bufday anak kita hanya selang 2minggu.

salam takziah buat erina sekeluarga. dalam komen d fb..ramai juga tersasul 'erna' dan bukan erina.


awak ada anak syurga..bukan semua org ada anak syurga. bertabahlah wahai erina..aqil tunggu awk dan suami d sana.

salam perkenalan dan penuh kasih sayang dari iman dan ummi..

mama ila said...

as salam erina..ila baru tahu berita pasal nie...salam takziah yer..banyak2 bersabar..

ieda immi said...

salam dik
salam perkenalan juga

salam takziah dari akak
semoga adik terus tabah , arwah aqil akan setia menanti erina disana ..
sabar lah dik yaa

Chekgu Azrine said...

Salam perkenalan...salam takziah dari saya..baru tahu berkenaan dgn bb aqil..srmoga bb aqil tenang di sana..

Kecik Anis said...

salam kenalan akak.. singgah cney.. follow dan klik tabung .. salam takziah ..al=fatihah...

nurulhuda said...

salam, saya cuma silent reader group gojes blogger mommies..
al-fatihah untuk baby aqil hamzah, terkejut jugak bila dapat tau perkara nii.. tabah laa kerna erina ada anak syurga, aqil menunggu ayah ibu dia jannah nanti..

NM03 said...

salam perkenalan dari saya mami qausar. takziah dari saya utk kamu sekeluarga. adik aqil adalah saham akhirat buat kamu suami isteri, bersedia menunggu kamu dipintu syurga dan terus memimpin tangan kamu suami isteri terus ke syurga firdausi...

al-fatihah...

aizamia3 said...

budak2 bila jumpa air.. ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015