Monday, April 22, 2013

Hadiah untuk Aqil :)

Jumaat pagi yang lepas, lebih kurang pukul 10 pagi. Aqil pun baru bangun tido. "Ting tong! Ting tong!". Tetiba loceng rumah berbunyi. Lohhh..siapa pulak yang datang pepagi ni?? Bukak pintu tengok ada sebuah lori besar, Kangaroo Express. Weeeee!! Mama Aqil happy..sebabnya hadiah untuk Aqil dah sampai!!


A BIG present for u sayang :)
*muka budak belum mandi lagi.Ngee*

Apa dalam ni?? Jom kita bukak kotak ni

 Woahhhh!! Apa ni mama?? Spaceship ke?? Robot ke??

Bukan Aqil musyuk..


It's a Bright Start activity table!!  
Aqil suka tak?? Suka tak??

 Terujalah budak kecik ni :)



Sangat2 comel! Mama pun geram.
Macam2 toys atas activity table ni. Mini piano, picit2 sana, tekan2 sini. Semua toys yang boleh mengembangkan minda Aqil. Dan sebab utama belikan Aqil activity table ni sebab nak galakkan Aqil bermain sambil berdiri. Dan juga sebab ianya bulat.Hehehe. Comeyy kan. Selalu nampak activity table 4 segi je :D


Tapiiii..ada lagi hadiah untukmu sayang..



Tadaaaa!! Fisher Price musical magnetic easel! :)

Comel sangat toys ni sebab bila lekat2 toys magnet tu siap ada bunyi dan lagu lagi.


Dan ada lagi satu hadiah..hehehehe




Fisher Price musical star stacker!



Kusyuk belek mainan baru :)
Comel stacker ni sebab berlagu dan berlampu!

Aqil suka, mama Aqil lagi suka sebab semua toys ni di beli dengan harga yang SUPER murah. Seriously, 50%-80% cheaper than actual price. Yup.. all these are preloved toys, tapi sangat berbaloi sebab semuanya nampak macam baru. In a VERY GOOD condition. Kecuali adalah sikit minor scratch, buat tak nampak jela. Hehehe. Functions perfect. Berbunyi,berlagu, berlampu. Semua ok. Sukaa! Nak beli yang baru, errr..fikir berkali2 kot sebab sangatlah mahal. Activity table tu aku google harganya ialah RM240+. Gulpp!! Yang FP magnetic easel tu RM120+ kalau yang baru. Gulp lagi! Takpelah, yang preloved pun, still in good condition & functions perfect. Dan yang penting murah  Kan Aqil kan. :D

Mama Aqil beli kat mana ni??  Beli di  JuaiMurah Preloved. Mommies kalau nak beli preloved toys, recommended beli di sini.. Memang puas hati. Penghantaran pun cepat. Aku order petang Khamis, pepagi Jumaat dah sampai. Macam2 segala jenis toys ada, gerammmm je nengok.Bukan takat toys, nursing pillow, carrier, playmat pun ada. Memula macam risau jugak beli preloved toys ni sebab takut condition dia sangat menyedihkan ke apa, tapi bila dah sampai toysnya..memang puashati sangat. Senyum lebar mama Aqil ni ha. 

Terima kasih JuaiMurah Preloved :)


P/s: Korang pernah beli preloved toys tak?? Kat mana?? Meh share website link :)



20 comments:

erin said...

mak oiii smpai 3 skali..aunty pun sukee, selalu jgak tgk FB juaimurah tu tp cpt sgt soldout

With Julia said...

Best yer jadi aqil... :)
Mommy aqil sgt2 hebat sbb beli brg2 dari pre loved items...umi Qi mmg suka brg2 pre loved nih...selain murah dan sgt2 cantik condition dia seperti baru....pandai la mama aqil nih...nih yg buat Qi dok sebut2 umiiii lets check it out like aqil toys....tq mommy terbuka minda :)

hayati hashim said...

syyoookk la aqil dapat banyak hadiah!!!!!!

HEMY said...

wah..untung aqil dapat menan mak belikan...hehehehe..besar2 jgn derhaka ngn mak tau..uncle gojes tempeleng nanti.hahahaha

Mommy_Cha said...

hamboih dia...siok dpt hadiah byk gitew...semua brand mahai-mahai tu.

:)

Aty_Fared said...

Aty nk aktivity table tu ar...dok carik2 yg murah...

mama ila said...

amboiii..banyaknya hadiah aqil...hehehe..seronok aqil dapat menan baru =) macam berminat jugak ngan activity table tu =)

Ros Anis Rusli said...

airiell punya activity table otw kot...ingt jumaat ritu smpai..smpai rini xsmpai lg..sedey..beli preloved gak..

Mr n Mrs Zaidi said...

wahh...banyaknya hadiah mama aqil beli... takpe la pre-love pun, janji brg sume elok...alah budak2 janji diaorg dpt main dh ok dh..

zonaku said...

apa salahnya preloved.. barang masih elok kannn...

cayalah uncle HEMY... anak geng memuah pakat jaga sorang sikit... :)

Anak Lebah Comot said...

Pernah beli kt juaimurah...memag berbaloi-baloi...

CaDLyNN said...

amboi suke la aqil sampai 3 mainan die..share ngn aunty boleh tak? haha

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Erina Asmawani said...

Erin:
Kann..memang cepat soldout! Tu yang terus beli 3 tu..hehehe..mama takut putih mata lagi

Julia:
Hehehe..yela Umi Qi, same je preloved ke baru ke, yang penting function perfects. Jimat banyak dah disitu. Anak happy main, kita pun happy sebab dapat save duit :D

Erina Asmawani said...

Hayati:
Mestila syokk aunty..manyakkk syokk :D

Hemy:
Hahaha..moga membesar ngan soleh lah anak bujang sorang ni. Tak derhaka Aqil kan??

Erina Asmawani said...

MommyCha:
Brand mahai..nak beli baru berpinar mata.Tu yang beli pre loved je. Harap kualiti dia mantain la, biar adik2 Aqil pun boleh main lagi :D

Aty Fared:
Kat Juaimurah memang banyak tapi cepat pulak sold out nya. Huhu

Erina Asmawani said...

Mama Ila:
Kann..yang penting kualiti nya serupa baru. Budak2..bukan dia tau pun baru ke lama, asal dapat main..cukup happy dah dia :)

Anis:
Yeayy!! Geng preloved! Diorang dah pandai berdiri ni memang berguna activity table ni

Erina Asmawani said...

Bonda Daaliya:
Kannn..asalkan mainan tu boeh mengembangkan minda diorang, dah cukup happy dah mamanya ni :)

Kak Zona:
Kan kak..memang berbaloi2 :)

Erina Asmawani said...

Jasmin:
Sep sikit! Memang berbaloi2 kan :)

Lynn:
Boleh je aunty Lynn..mehla datang umah Aqil..kita main sesama :)

Mimy Hamid said...

tq erina introduce ..akak mmg cari barang preloved..jimat..nnt gi terjah....menarik la mainan aqil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails