Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, April 02, 2013

Anniversary kami yang ke 2 :)


Kalau nak diingat balik, cara kami memula kenal dulu memang kelakar. Kalau Najwa Latip ada lagu cinta mukabuka, kami nih old version lagi..cinta friendster yo! Siapa kat sini dulu pernah ada akaun friendster angkat tangan?? Sep sikit..kita memang dari generasi yag sama.Kalau yang tak kenal frendster tu mebi korang termasuk dalam kategori adik2 lagi. 

Serius, memang tak kenal dia langsung. Hanya disebabkan oleh profile picture friendster je kami berkenalan. Kekonon nak imbas balik kenangan nak amik lah gambar profile picture tu kat friendster, sekali tengok akaun friendster dah lenyap. Habis semua gambar nostalgia kami dalam tu. Sobs.Awal tahun 2003 tak silap (umur aku 19 tahun, BBNU sangat!), kami kenal.Wow, 10 tahun dah ok. Masa tu aku study kat UiTM Sarawak, dia study  kat KL. Mula2 komen2 gambar, pastu ber testimonial pulak (kat friendster kan pakai testimonial..kahkahkah), pastu tukar2 no tepon. Ntah kenapa dengan dia berani pulak aku bagi no tepon. Masa tu rasa macam dia ni orang yg boleh dipercayai.

Start dari situ lah kami mula rapat. Even jauh terpisah laut Cina Selatan, tapi kerap gak dia call, sms jangan cakap lah,laju je jari jemari ni taip sms kat henfon 3310 kesayangan. Mula2 kawan, kawan baik, kawan gila2 pastu ntah macamna tersayang pulak. Gila kan..tak pernah jumpa tetiba nak sayang. Memang gila.Dia banyak kali ajak jumpa tapi aku selalu jela mengelak, takut. Nak jumpa takut, tapi ber sayang2 ko berani pulak kan. Hahaha. Dipendekkan cerita, tahun 2006, masa tu aku konvo diploma..bertemulah akhirnya kami buat pertama kali face to face. Bayangkan aku dengan baju kurung, lip lap berlabuci, dengan high heel bagai (kata konvo kan, harus meletop :P), jumpa lah dengan si kekasih hati tu. Masa tu ramai kawan yg jadi bodyguard dari jauh, katanya kalau apa2 hal terus call. Diaorang cuak sebab kawan dia ni berani jumpa orang yg dia kenal kat alam maya je. Diorang cuak, aku lagilah cuak masa tu. Jantung rasa nak terkeluar.

Tempat pertama kitorang dating dekat McD besar seksyen 3 tu. Kata first time jumpa kan, harus aku gelabah. Tetiba tak banyak cakap. Padahal kalau dalam phone tu mulut macam mak joyah je peramah. Masa first time jumpa dia terus terasa macam ada 1 perasan yang dialah orang nya. Macam mana eh nak cakap..hmm..perasan yang kita dah jumpa dengan orang betul. Haa..gitulah.Macam ada chemistry.Bercintan cintun 4 tahun,kitorang target lepas habis degree cepat2 dapat kerja pastu nak tunang. Tanggal  20/11/2010 akhirnya kami bertunang. Kurang 6 bulan lepastu, pada 2 April 2011, Alhamdulillah kami selamat diijabkabulkan.Kami sah menjadi suami isteri.Dan hari ini genaplah usia perkahwinan kami 2 tahun :')

Syukur sangat ditemukan dengan dia, suamiku. Biarlah aku sorang je yang tau betapa baiknya suamiku itu. Dan bersyukur sangat dengan kelahiran Aqil Hamzah yang menceriakan lagi kehidupan kami. Semoga kami terus bercinta dan bahagia hingga ke syurga.Semoga jodoh kami berkekalan ke akhir hayat.Siapa sangka dari Friendster, sekarang kami suami isteri. Inilah namanya jodoh kan :)



My precious :')

Malam tadi feeling pengantin baru jap, mengimbau kenangan balik tengok video hari bersejarah kami. Bestnya kan masa nikah, sanding semua tu. Kenangan terindah :)


12 comments:

HEMY said...

alolololo...api aniberseri sayang...eh...eh..erina..hahahahaha

afiewithayie said...

selamat hari berseri erina n husband.. :)

With Julia said...

Happy anniversary dear...wahhhh berjumpa dlm friendster...sep sikit kita pun dulu geng friendster...hahha nostalgia sungguh cerita erinaaaaaaaa...

UMIE SUE said...

wahhh..moga sampai syurga ya!!!

Riana said...

happy anniversary =)..cam sama je cerita kita..haha..cuma kita xdela bercinta dulu..kita jumpa dulu baru bercinta..hehehehhe

Erina Asmawani said...

hahaha..mekasey..mekasey

Erina Asmawani said...

mekasey afie..moga hari2 kami terus berseri2 :)

Erina Asmawani said...

Thank you..sep sep! Nostalgia kannnn :D

Erina Asmawani said...

Aminnn..terima kasih Sue

Erina Asmawani said...

Mekasey Riana :) Hahaha..ni bebetul gila cinta dulu b4 jumpa..kihkihkih

SweetLikeWhat said...

happy anniversary dear..moga bahagia selalu.. ;)
kite cinte plkn..HAHA..lawak tak..

Fifi Nadhrah said...

fifi pon kenal DH dari internet.. tapi dari forum.. dari forum terus add friendster sebab nak tengok gambar.. hahaha.. lepas tu tak sampai setahun kawen.. gelojoh tak? wakaka..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015