Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, April 05, 2013

Update sempoi :)


 Ni minggu minggu lepas punya cerita. Kita bagi lum sum cerita semua dalam entry kali ni :)

Tarikh:  22.3.2012, Isnin
Tempat: Klinik Kesihatan Sg Mati, Ledang, Muar

Bestnya la hai KK dekat kampung, tak ramai orang langsung. Cepat je settle semua. Aqil jab MMR. Alhamdulillah semua ok. Berat 10.3 kg, turun 100g dari last check up. Last checkup dia masa umur 9 bulan. Nurse tanya kenapa boleh turun beratnya. Explain dekat dia Aqil ada kena muntah2 & cirit birit sebelum ni. Tinggi 79 cm, tambah 10 cm dari last check up. Meninggi dengan sihat anak mama nih. Jab MMR ni kat lengan rupanya, mama punyalah semangat bukakkan seluar Aqil, sekali nurse kata kat lengan. Ooo..kanak2 kecik dah tak cucuk kat peha lagi mama :)



Terjumpa baju melayu budak dekat bazar area Muar. Saiz 1 tahun. Comeyyy sangat! Sepasang RM25, beli 2 pasang RM40. Terus lah beli. Material kain dia sangat best, sejuk. Berbaloi sangat dengan harganya. Pakaikan kat Aqil, tangan labuh sikit, seluar pun labuh sikit. Takpelah, by the time hari raya nanti sedang elok lah kat badan Aqil. Tema kami tahun ni dark blue & tangerine :)


Tarikh 23.2.2013, Selasa
Tempat: JKids, Paradigm Mall

Esoknya bawak Aqil main2 dekat sini, JKids. Entry fee RM20. Seronok nye la hai Aqil kalau dapat masuk indoor playground ni. Perasan tak sekarang ni banyak dah indoor playground ni kan, tumbuh bagaikan cendawan. Tapi bagus tempat2 gini, anak boleh main2, mengembangkan minda. Tak panas. Tapi JKids ni tak se happening Kids e World (KeW) lah, KEW sangat best. Plus free for those babies yang tak boleh jalan lagi. Which is SANGAT berbaloi2. Hehehe

Aqil paling suka balloon room ni. Dia punya eksaited nengok belon2 tu berterbangan, macam dia pun nak terbang sekali tangkap belon2 tu.

Mama paling suka naik slide ni. Weeeee. Eh, mama pulak suka.Over tau mama ni.  Suka Aqil naik slide sampai ternganga2 mulut.Repeat 5-6 kali jugak naik side ni. Semput mama dibuatnya. Fiuhhh. Takpe, demi mu anak.


Kapten Aqil. Ready to sail :)

Kemudian, dinner kat Seoul Garden pula kita.Nyummmm!
Berjumpa dengan Memuah kesayangan. Lama tak jumpa diorang :)
Aqil melepaskan rindu kat acik Keri dia.

Lagi nak cerita ape eh?? Oh ye la..Aqil nak bagitau dia dah ada beg sekarang.

Beg Pororo! Comey kan. Sesuai je dia pakai. Tak besar sangat, tak kecit sangat. Nak gi jejalan boleh buh biskut ke diaper ke dalam beg tu. Beli dekat mana?? Semestinya di Little Intan. RM40 sahaja termasuk postage.Sila terjah Little Intan untuk banyakkkk lagi barang2 baby yang  best.

Oklah, selamat hari Jumaat semua. Semoga kita mendapat keberkatan di hari yang mulia ini. Bye :)


5 comments:

SweetLikeWhat said...

oloh2 comei lah mama sekali join berendam dalam bebola kecil tuh..
cakap kat aqil hannah nak pinjam beg pororo tu boleh ke..haha

cha said...

ala bestnya mama pun join sekali. steamboat aaaaa sedapppp

HEMY said...

beg strawberry xiyad dh boleh kasi dia pakai kot.hehe

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi..

syok kalau layan anak dekat indoor playground.. ufairah pon suke.. dari masam tersenyum lebar..

Anak Lebah Comot said...

Kite 1 kg rupenyer..hihihi









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015