Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, July 12, 2009

10 perkara best tentang Sarawak

1) Ada cat statue yang comel lagi besar gabak dekat tengah2 bandar Kuching








2) Ada waterfront yang indah. Siap ada bot tambang lagi








3) Ada cultural village yang sgt happening! Rugi kalau gi Sarawak tak pergi sini.

















Faris pakai baju tradisional kaum Iban. Kawaiiii!



4) Ada pantai Santubong yang seriously sgt cantik













5) Ada Taman Sahabat yang menarik lagi tertarik







6) Ada Singapore Chicken Rice yg super duper nyamannnn!







7) Tak lupa jugak ngan mee kolok. Mee kolok dekat Heritage cafe, Satok mmg terbaikla! Pergh!







8) Ada ikan terubok masin yang segar lagi murah. Tempat lain tak dapat punya.







9) Bersepah2 patung2 unik lagi pelik dan seksi. Kehkehkeh ;p











Ooopss! Budak kecik sila totop mata


10) Last sekali, paling best. Gambir. Lalala ;p




bagus tuk ubat sakit gigi ni.hihi


10 comments:

momentinlife said...

weee mee kolok!!
paling last mkn 4 thn yg lalu.. ishk!~

aRaBeLLa said...

camaner lak dgn guys kat saner?jumpe tak farid kamil versi iban yg diangaukan cik aima tuh?ahakssss

Erina Asmawani said...

momentinlife: wuu..lama sgt dah tu..patut g rasa lagi kat sarawak tu kak ;)

Arabella: Ada!!! de sorang mamat kat cultural village tu sgt ensem lagi seksi..tihihi

sweethOneY said...

going to swak this 22-28
tak sabarrrrrr :D

ena, adik mmg dok pomot2 ari tu tpt ais kacang sedap.. owg dh agak dh dia ckp sal fradoo.. hihi

21 neh nk g shah alam.. nk g fradoo.. comfirm!

Monkey D Luffy said...

camana dengan awek sarawak? apa komen?

zonaku said...

apa lagi y sesuai di lawat di sana???
family trip next year nie....

zonaku said...

oh ya..
masih belum berkesempatan merasa abc fradoo nie...

adik2 dah grad, makin jarang le ke area shah alam lps nie.. ada x ada, konvo diorg nnti jer la

timing ngan jard x tally, dia sangup p mkn mlm2, mana tahan minum ais mlm2..

Erina Asmawani said...

sweethoney bunny:
wow! lamenye izza kat sane...best2!
enjoy ur day kay sane nanti izza..kompem xmo balik nanti..trust me ;)

betul ala haraitu adik izza, ena tgk muke dia cam familiar, tu yg ingat adik izza tu, tapi kan yang..kat sek 2 banyak tau gerai abc..huhu

orait! nanti kite jumpe k.Confirm!

monkey d luffy:
secara fizikal, melayu sarawak, kecit molek, kulit putih gebu, plus diorg sgt peramah & sgt2 baik hati ;)

zonaku:
lots of interesting places 2 visit there, contoh..pasar satok, byk jual exotic foods,india streets,main bazaar, sariken tuk beli barang2 yg murah,taman buaya Jong, plus ada banyak pantai kat sana & foods kat sane mmg sedap. lain dari yg lain. sesuai tuk family vacation. don't worry dear, u will have a great time there ;)

xpe..nanti bebile free dtgla fradoo eh..hehe..

Zalikha said...

ahahaha...ena! hope u come again..Insyaallah..pat kt g jln2 gik...gie d'spring tmpt idaman kau ya..makan SugarBun! ahhaha u take care! Adios!

sweethOneY said...

mee kolok kt ne tu ek ena??
hr tu g zie bawak mkn mee kolok benteng.. sodappppppp









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015