Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, October 21, 2011

Catatan seorang suami dari wad bersalin.



Eh..chop! Bukan suami saya tau.Hehe. Tapi suami Cik Eppa saat2 dia temankan isteri kesayangan dalam wad bersalin bertarung nyawa untuk lahirkan anak sulung mereka.Sebelum2 ni banyak baca pengalaman si ibu waktu melahirkan, tapi hari ni saya nak share entry dari pengalaman si ayah pula. Macam mana perasaan dia waktu si isteri menggigil2 tahan contraction, setiap detik bermakna tu semuanya si suami ini catatkan.Sweet sangat! Saya yang baca ni pun, dari tahap nervous, debar2, ke tahap happy sampai nak mengalir air mata pun ada. Kekadang terketawa sebab kelakar sangat. Ada part isterinya tengah push push, dia pun push jugak sampai terkentut. Haha.*Opss..terketawa pulak ;p*.Bila baca entry ni, baru saya tahu betapa perlunya si suami saat melahirkan anak nanti. Memang si suami tak boleh tolong gantikan tempat si isteri, rasa kesakitan yg ditanggung waktu nak melahirkan tu tapi genggaman tangan suami, urutan, kata2 semangat, lawak2 jenaka semua tu sangat membantu si isteri rasa tenang.

Entry ni pun sangat2 sesuai di baca oleh bakal2 ayah macam Hemy yang tak lama lagi je nak jadi ayah ;). Anda semua pun baca tau.Baby mereka nama Anis Kaisah an- Nasuha sangattttt comel! :)

(Sesiapa yang takut darah jangan terkejut pulak nanti ada gambar uri. Bagitau awal2 ni). 

Entry pengalaman si suami

Entry pengalaman si isteri


P/s: Fuh fuh fuh. Breath in..breath out.Rasa debar2 tiap kali baca entry pengalaman orang bersalin ni.Tapi bila tengok baby mereka yg baru lahir, comelnya. Rasa geram! Semoga dipermudahkan perjalanan saya untuk menjadi seorang mama :)



12 comments:

HEMY said...

aku mmg cuak part yg kalau kena gunting bawah tu...zasssss!!!!

Erina Asmawani said...

Hemy:
Ko si ayah dah cuak, yang kami ni apetah lagi..uhuuu..nebes!

sweethOneY said...

Okkkkk seriauuuuu. Tunggu time Izza nnt boleh mintak tips dari Ena pulak. hehe

pRincESs_N said...

insyaAllah..semuanya selamat & dpermudahkan nti...

nurul riza said...

hihihi..kalau dh sakit mmg tak ingat apa dah..

Masy said...

takmo baca lalalalalalalalalala

*lompat2 kijang melarikan diri*

Bapak said...

terkenang saat menemankan Orang Rumah Bapak melahirkan Ilhan, dah hampir setahun pun...

Erina Asmawani said...

izza:
kan..meremang bulu roma ena masa memula baca, tp part terkentut tu tergelak pulak..hehe..sure! :)

N:
Aminnnn..maceh N :)

Erina Asmawani said...

Nurul Riza:
tulah..ada setengah orang ckp gitu, masa tu x ingat pe dah..pastu bila dah tgk muka baby hilang semua sakit ;)

Kak Masy:
Kakak kijangggg! Bacalah..hehehe

Erina Asmawani said...

Bapak:
kongsilah pengalaman bapak pulak ;)

CaDLyNN said...

sgt sweet husband die sempat catatkan mase2 penting cmni..

Erina Asmawani said...

Kan lynn..sweet gila ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015