Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, October 28, 2011

October babies ;) *update*

Bulan ni ramai kawan2 saya dapat baby. Baby sulung mereka.Eee..bestnya! ;) Dengan teknologi sekarang, kita boleh tahu perkembangan mama & baby macam mana sebab disaat2 akhir nak melahirkan pun mereka sempat update status fesbuk lagi.Kalau ayahnye yg update tak pe lagi, ini mama yang tengah tahan contraction pun sempat update status lagi. Kita yg membaca status mereka ni yang berdebar2.Hehe. Apa2 pun Tahniah diucapkan kepada mereka. Mesti seronok sangat bila nampak baby dah ada dalam dakapan ;)

Firstly, tahniah kepada rakan baik saya Norzee & Yusuf atas kelahiran baby boy sulung mereka ;)

Muhammad Ikhtisham Zulkarnain
D.O.B : 13 Oktober 2011
Berat: 3.5 kg 

Yang kedua, tahniah kepada kawan kami (kawan saya & encek hubby) Shahira & Shukri atas kelahiran baby girl sulung mereka ;)

Nur Shameena Batrisya
D.O.B: 24 Oktober 2011
Berat: 3.8 kg

Dan yang terbaru, tahniah kepada Hemy & Cembam atas kelahiran baby boy sulung mereka, Xiyad Asytar .Xiyad ialah Memuah baby yang sulung. Yeayy! Masa si Hemy duk twit detik2 cemas masa si cembam nak melahirkan semalam, saya yang baca ni pun jadi cemas.Pergi jenguk blog dia tuk tau kisah dia dalam labour room. Saspen saya baca.Hee




Xiyad Asytar
D.O.B: 26 Oktober 2011
Berat: 3.1 kg
Gambar Xiyad fresh baru keluar dari womb ;)



Weeee. Comel2 kan baby2 ni.Bam bam! Alhamdullilah, selamat semuanya. Mereka semua dilahirkan secara normal. Tahniah kepada mama2 yang berjaya push baby2 mereka ;) Perkembangan baby & mama sekarang pun Alhamdullilah sihat.Tapi baby Shameena Batrisya kena jaundice sekarang ni, sama2 kita doakan baby Shameena cepat sembuh ok.Kepada kawan2 saya ni, selamat menempuh alam ibu bapa. It's a learning process ;)

Saya perasan sekarang baby newborn montel2 kan. Anak2 buah saya dulu masa lahir semua bawah 3 kg (kecuali Intan,3.2 kg). Ada orang cakap sebab faktor pemakanan si ibu masa mengandung. Susu untuk ibu mengandung antaranya penyebab baby jadi montel. Yeke? Hmmm..tapi kalau mama & ayah memang dah genetik montel,tak mustahil la baby pun ikut montel sekali kan (refer kepada saya & encek hubby.Haha). Takpe baby montel, janji sihat. Itu yang penting. Turn saya jadi mama lagi 18 minggu, InsyaAllah. Semoga mama & baby sentiasa sihat hendaknya. Excited ni, tapi nervous in the same time. Semoga segalanya dipermudahkan ;)


P/s: Semua gamba baby saya cilok dari fb parents mereka. Mintak izin ye ;)

10 comments:

Lady Antz said...

mak aih.. nama baby2 skarang nih.. boleh tahan..

Pn.Ibu@Martina said...

comey-comeynye....i like babies fresh from the oven....nice n warm ;)

Masy said...

org kata biar baby kuar kecik2 takpe, senang nk diberanakkan drpd baby beso. sok dah kuar, bole la dibeso2kan dan dibam-bamkan hehehhe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nme bdk pon makin HEBAT...

*hebat nme Xiyad tu haaa..moden sgt nme tu...

HEMY said...

bayi aku kalau ikut kecik je..stat 8 bulan dia membesar..maybe wife aku masa tu blasah skit makan.hehehehe

pRincESs_N said...

minum susu ms preggy bgs utk tulang mama & baby...

IzyClover said...

saya lahir 4 KG...hahahaha

Erina Asmawani said...

Kak Antz:
Kannn ;) tapi maksud2nya pun cantik.pandai parents diorang cari nama

Pn ibu:
Samelah..ena pun suka gila baby baru lahir. Gerammm! Pasu bau diorang wangii ;)

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Yee..selalu dengar org kata camtu, tapi baby nye dalam perut..camne lah kita nak adjust saiz dia kecit ke besar. Kuasa Allah semua tu kan. Yg penting baby sihat :D

Hemy:
Doktor pun kata baby 8 bulan ke ats beratnya naik mendadak. Masa tu mama kena lah makan puas2, pas bersalin nanti nak kena pantang makan dah kan

Erina Asmawani said...

N:
betul tu N,doktor selalu nasihatkan minum byk susu tuk kalsium. kalau kurang kalsium nanti kaki selalu krem..huhu

Izy:
Serious?? Comeynyeee! :D









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015