Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, October 18, 2011

Maternity wear :)


Dari sehari ke sehari, perut ini semakin membulat.Fizikal pun semakin membesar bagaikan juara.Kalau dulu boleh muat lagi baju2 biasa, tapi sekarang tak boleh dah. Bahagian perut menjadi sangat ketat. Seluar apetah lagi, kompem2 tersangkut kat peha.Hoho. Jadinya, inilah masanya untuk menshopping maternity wear :D


My first maternity dress. Weee! ;)
Macam tak percaya je sekarang dah pakai baju mengandung.
Baju ni beli dekat Hari-Hari je dengan harga Rm22.90 sahaja! Murah kan? Dah la cotton yg jenis berkualiti tinggi, ada corak lace comel2 pulak. Love it! ;) Masa ni kebetulan masuk kat Hari-Hari, nak cari seluar tido, sekali ternampak pula maternity dress ni, banyak pulak tu design comel2. 

My first maternity pants :)
Wehee..yang ni beli kat Scarlet dengan harga RM49 sahaja. Memang best dan selesa je pakai sebab seluar ni ada getah lembut kat perut, jadinya tak terasa ketat bila pakai.Kat Scarlet pun banyak maternity wear yang comel2. Yang formal, casual, untuk pakai pergi kerja, semualah ada. Harga pulak memang affordable :)

Lagi satu, yang bestnya pasal maternity pants ni, ada getah yang kita boleh adjust kat tepi pinggang. Kiranya, tak kira besar mana pun perut nanti, still boleh pakai seluar ni, just adjust je getah ni ikut keselesaan ;)

Fikir2 balik, tak perlu lah nak belanja beli maternity wear yang mahal sampai ratus2 sepasang tu kan, pakai kejap je pun, lagipun kualiti lebih kurang sama, baik beli yang macam ni je. Ngee.Dah boleh jimat banyak disitu (ohoo, nak jadi mama ni memang kena berjimat cermat ok). Bak kata pepatah, alah membeli, menang memakai ;).

Me 20 weeks preggy ;)

P/s: 2-3 menjak, entry pasal preggy je kan. Mahapla, excited mom to be memang gini.Nanti cerita pasal lain pulak ok. Have a great day!  ;)




7 comments:

pRincESs_N said...

baju preggy mom nti limited..so,duk ulang2 baju same jekk..huhuhu

CaDLyNN said...

ala tomei tomei...
geram tgk ko membulat ena :p

Masy said...

kalau murah tp berkualiti n selesa xde salahnye kan.. asalkan kita mampu beli, baluuuuuuuunn

yg penting nk prepare duit utk anak nanti.ececececeh

zonaku said...

yang penting selesa.. tapi sesetengah orang, yang mahal tu la y selesa.....



pilihan memasing......

Erina Asmawani said...

N:
ha..itulahnye,tapi kalo murah beli banyak pun xpe yunk ;)

Lynn:
hahaha..perut bulat comel la lynn, ni ngan pipi semua pun bulat.Ngee..

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Tau xpe kak..balunnn.Yang penting tak peningkan kepala Amir masa nak byr nnti.Haha

Betul betul betul ;)

Kak Zona:
Betul tu kak..ikut keselesaan memasing kan ;)

sweethOneY said...

comel !!! Tak sangka Ena dah menyarung maternity wear skrg !









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015