Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, January 04, 2013

Aqil going to school

Hari Rabu lepas start hantar Aqil ke school. Taska dekat depan rumah ni je. Akhirnyaaaa..kuat jugak hati mama nak hantar Aqil ke taska.Sebab tengok dia makin membesar dan dah pandai kenal orang ni, ada kebaikan nye jugak kalau dedahkan dia ngan orang2 sekitar.Nak bagi dia bergaul dengan kawan2.Bila dia duduk dekat rumah jadi terlalu manja, nak melekat je dengan mama ayah. Yelah..duk sorang2 kan, tengok muka mama, tengok muka ayah. Tu jela kawan dia.  Tak lama pun hantar dia, depends..kadang2 dari pukul 3 sampai 6 petang. 3 jam. Kadang2 tak sampai 3 jam pun.

Good boy yang baru balik dari school :)
Mata bengkak2 sikit sebab asik nanges. Huhu

Memula sampai je dekat taska, serahkan je dia dekat "mak" dia..punyelah dia sebak, nangis mendayu. .Haiyohhh..semestinya lah mama dia pun sebak sesangat time tu. Tapi rilek2, kontrol..takmo nampak air mata bertakung kan. Sampai je rumah terus nangis koooo..huhuhu.Sebak pulak memikirkan anak. Tapi bila fikir balik..ada kebaikan nya semua ni. Sementara tu, dapat jugak mama tolong tok ayah kat Fradoo. Busy sikit. Bila busy, kurang fikir pasal anak. Kalau tak asik risau je..apelah anak aku buat kat school tu. Huhuhu

Masa amik dia dari school, "mak" dia kata dia nangis je. Dah ok main2..pastu teiba nangis. Macam tercari2 & teringat2 mama dia. Alahaiiiii anak. Tapi mak dia kata, memang baby baru first time hantar taska akan macam ni.Lama2 InsyaAllah ok, gembira dia main ngan kawan2. Harap Aqil oklah ye nak. Satu je yang buat mama susah hati sekarang, Aqil takmo minum susu dalam botol. Puas dah ajar.Pujuk macam2 cara. Tetappppp takmo. Botol susu pun dah banyak tukar. Takmo jugak. Bila dia dah besar ni dia dah pandai, kita nak suakan je botol susu ke mulut dia..punyelah dia ketap mulut pastu geleng2 kepala, tepis2 botol tu. Lepastu bila geram, habis botol tu dicampaknya. Huhuhu. Mak pun tengah berusaha pujuk dia minum pakai botol. Dah 2 hari kat taska ni memang dia minum air kosong jela, ngan makan bubur yang mama bekalkan. Huuu..Cian anak mama. Sekarang ni tgk cuba ajar Aqil minum susu tru training cup dia. Dia kalau minum air guna trainig cup tu laju je minum, tapi pagi tadi tukarkan ngan susu..dia rasa pelik. Minum jugakla sikit. Harap kat taska nanti dia nak lah minum macam tu.

Semoga anak mama ok2 je kat taska nanti dan dilindungi dari segala keburukan. Aminn.Tetiba rasa macam dah besar sangat je Aqil. Time flies so fast. Sobss *sebak plak tetiba*

10 comments:

sri noraima othman said...

sungguh comel aqil pakai topi gi school.aiman pun skrg ni asyik nangis ke hantar kat taska sbb aritu sebulan lebih jugak lah duk umah sbb nenek dia dtg kl.sebak tul tgk anak nangis.tabahkan hati saja lah.utk kebaikan kan :)

CaDLyNN said...

sian aqil..jgn nanges2 ye..aqil good boy kan..

UMIE SUE said...

Ala boypren aqilah ni.xmau nangis tau..aqilah pn su lgsg xbleh tggl dia,stengah jam je dia da cari kite..

HEMY said...

biasa lah tu...pasni ok punyeeee...doa 'mak' dia ok sudah

CikNaa said...

alololo..dia still BF ye ena? kesian..tapi takpe, abam besar kne kuat.kat school takmo cari2 mama oke.. lame2 oke la tu ena..

Izzati Asyraf said...

lama-lama aqil akan terbiasa..masa mula-mula ja teringat..nanti dah ada kawan dia akan ok..hehe

Erina Asmawani said...

Kak Aima:
Sedih kan kakk tengok anak nangis..haissshh.Tapi takpe, memang untuk kebaikan dia. Mama kena kuat baru Aqil kual :'). Metacey kak

Lynn:
Ok aunty..Aqil strong. Sob sobs

Erina Asmawani said...

Sue:
Kan Sue, diorang dah jadi manja sangat..oklah, Aqil nak macho2..takmo nanesh2 dah :D Tapiii..mama dia yg asik nak nanesh je ni camno?? huu

Hemy:
In sha Allah..harap dia serasi lah ngan teacher, mak n kawan2 kat sana.Dan harap "mak" dia jaga Aqil macam anak sendiri :')



Erina Asmawani said...

CikNaa:
Haah CikNaa..Aqil still bf, dulu dia nak je minum tru bottle, tapi skrg takmmo dah..huhu. In sha Allah..Aqil takmo nanesh2 dah :)

Izzati:
Aminnn..harap2 nye gitulah kan :)

Aty_Fared said...

Alololo....gitu lah kan..aty plan qaleef genap setahun nk hantar die gi skul..nk kasi kawan..:-) ni die boring dok hadap maknyer jer..huhu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015