Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, January 07, 2013

Kasut oh kasut.

Tengoklah kasut si anak bujang nih..kemain banyak.Separuh mama Aqil beli, separuh kawan2 mama Aqil yang hadiahkan.Semangat betul mama Aqil belikan kasut untuk dia padahal bukan boleh jalan lagi.Kihkihkih. Nak buat camne, kasut baby sangat menggeramkann!! Tengok tu comel, beli..tengok ni comel..beli!! Tapiii..actually Aqil ni bukan suka pun kita pakaikan kasut. Kalau kita sarungkan je kasut kat kaki dia, terus automatik dia kepitkan kebawah jari kaki dia tu. Kepitkan kebawah?? Err..dapat imajin tak?? Bila dia dah buat jari kaki gitu konfem2lah kan kasut tak muat nak masuk. Kalau berjaya masuk pun kasutnya tu *setelah mama berhempas pulas berpeluh2*, dia akan slumber je tarik balik kasut tu tanpa perasaan bersalah T_T.Oleh itu, kasut2 ni dibeli hanya untuk disimpan. Tskkk.Sekrang ni pakai stokin je kalau nak ke mana2. Takpelah, pakai stokin pun comey jugak kan :D


7 pasang semuanya!! Yang merah belakang, kiri sekali tu first kasut Aqil yang dibeli. Masa Aqil dalam perut lagi. Eksaited kemain. Pakainya takdelah sampai 10 kali pun. Gugugu

Sekali haritu masa kemas2 almari baju, terjumpa plak sepasang lagi kasut Aqil. Yang ni kawan ayah Aqil yang hadiahkan. Memang comeyyy sangat. Kalau Aqil pakai bertambah encemnye tapiiii apakan daya kan, si bujang tetap takmo kita sarungkan kasut kat kaki dia. 

Menjadikan kesemua kasut Aqil ialah 8 pasang. Fiuhhh~
Kalah kasut mama.Ada yang Aqil still muat lagi, ada yang dah kecit. Yang dah kecit kita simpan untuk adik Aqil, yang still muat simpan sampai Aqil boleh jalan nanti.Harap bila Aqil dah pandai jalan, dia nak lah berkasut.Jangan buat perangai takmo berkasut plak bila dah pandai jalan nanti..pening mama. Anak korang banyak kasut tak? :D






9 comments:

mama ila said...

wahhhh..byk nyer kasut aqil...hihi..ila pun suka tgk kasut2 beby nie..comel2...

Izzati Asyraf said...

Aisy baru ada 1 kasut..tu pun orang bagi..tak muat lagi nak pakai...masih pakai stokin/booties..hehe..

cikpingu said...

buat koleksi je la... dhia pun jarang pki kasut..hhoho

HEMY said...

xiyad ok je pakai...hehehehe

Aty_Fared said...

Qaleef ade 2xpasang jer...dr hari kesehari nk gi beli..tak gak gi..haaiihh...kasut aqil cantik2..!!

CikNaa said...

razin ada 2je kot.. hehe. mmg tak beli sbb dia bukan pakai sgt..hehe.

kay_are said...

harrazz punye kasut jgn tanye ye mama aqil,,lebey dr seploh psg,,siap ade yg dh sedekah kt seupu lg,,tp alhamdulillah la dia mmg at semat,,smua dia nak pakai,,lgpon wan harrazz mrh klu xpakaikan cucu dia ensem2,,hihi,,

Siti Humairah said...

alamak,,tekomen pakai acc opismate la plak,,haha,,harrazz mmg mat semat,,

CaDLyNN said...

takde anak lg..keh3..

tp aku sendiri boleh thn byk kasutnye..huhu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015