Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, January 30, 2013

Sesi memanjakan kuku-kuku :)

Semenjak jadi mama ni memang sangat kurang dah masa nak memanjakan diri sendiri. Kalau dulu zaman2 bujang rajin gak gi facial, gi urut2 kaki tapi lepas dah jad mama, nan ado semua2 ni. Banyak lagi menda yang nak dibuat. Tapiii..bila dibelek2 kuku jari tangan yang dah semacam kurang kasih sayang (kuning2 lagi celah2 kuku sebab kena kunyit..well, ai kan rajin masak..kohkokoh), kuku jari kaki apetah lagi, memang tak ditikberatkan langsung. Setakat potong je dahhhh..cukuplah tu.  Bila tapak kaki pun dah mula rasa kasar kesat2 macam tapak kaki beruang, baru terlintas dalam fikiran nak buat manicure & pedicure. Harus buat!   

Curi masa kejap di hari minggu untuk pergi memanjakan jari jemari. Aqil tinggalkan dengan ayahnya kejap. Lokasi dituju ni Nail Bar Wangsawalk. Ehemm..ni first time tau ai buat pedicure. Hehe..sebelum ni manicure saja. Sampai je kat sana kita dihidangkan ngan chinese tea. Kaki kita terus direndamkan untuk lembutkan kuku dan juga menghilangkan segala kekotoran, daki mahupun bau2 yang tak best (eh, kaki ai takde bau tau :P).

Hai kaki..best ke ke awak berendam di dalam tu??
Hehehe

Tanpa buang masa, jari jemari tangan kita pun terus dimanjai oleh amoi kat situ. Bagusnya Nail Bar ni kalau kita buat sekali manicure & pedicure, diorang akan buat sekaligus. Sorang buat tangan dan sorang buat kaki. So jimat masa disitu. Dalam 40 minit settled dah dua2. Besttt!!

Kasi shaping cantik2 ok amoi :)

Yang kelakarnya, kata baru festaim kan buat pedicure ni..masa amoi ni tengah semangat menggosok tapak kaki untuk buang segala kulit2 mati yang mengeras tu, aku tergelak sikit sebab GELIIIIII sangat. Imajinlah kalau tapak kaki kita kena gosok ngan kertas pasir..geli tak?? Hahaha..nasib dapat kontrol tahap ketawa, kalau terbahak2 aku kat situ, mesti malu gila. Hahaha. Banyak gila kulit2 mati dan kutikel2 yang berjaya dibuang. Nampak sangat tak jaga sangat kuku kaki. Huhu. Mahaplah ye kuku2 kaki, lepasni saya akan selalu ke Nailbar untuk memanjakan kamu2 semua. Eh :P



Dan setelah diketip, digosok, dikilat2kan kuku2 nya..
Inilah hasilnya....
Tadaaaaa!!!


Shine bright like a diamond! 
Diamond katanya..kihkihkih

Serius kagum tengok kuku2 tangan dan kaki berkilat2. Bersih sangat. Tapak kaki pun dah selembut baldu, no more tapak kaki beruang. Puas hati!!

Pada yang nak buat manicure & pedicure, bolehlah ke Nail Bar ni. Wangsawalk, level G. Recommended.  Service bagus, harga pun tak mahal.Tempat dia pun cozy je, ada tv tayang video clip artis2 korea lagi. Hehehe



Affordable price kan? :)


Promosi Chinese New Year :)

Essential pedicure ni best sebab dioarang akan urut2 kaki kita sekali. Memang feeling je :)

So apelagi, mohla pergi memanjakan kuku2 :D

7 comments:

Izzati Asyraf said...

teringin nak pegi..tapi takut amoi tu terkejut beruk plak tengok kuku saya tak tak pernah di spa kan ini..yang tau potong kuku ja..haha

Wawa said...

kan...kuku jari saya pun dah macam hantu je skang...siap berlekuk2...taktau kenapa berlekuk...macam kne ketuk pun ade...hihi...kuku kaki apetah lagi...menakutkan!

bila dah jadi mak-mak ni mmg tk pandang dah manicure padicure ni..hihi..:p tp bile erna buat entry tetbe je nak pergi jugak! rindu nak kuku kilat2 smpai org2 tua tegor, "hoi ko kalerkan kuku ko ke??" hihi

zonaku said...

hahaha......

y jadi mama ok la kasi alasan camtu.. y lum jadi lagi ni nk kasik alasana pa lakk???

cha said...

wah bestnya. i selalu adik i je yg buatkan sebab dia beautician hihi. best kan sesekali manjakan diri camni

Aty_Fared said...

Mcm teringin lak nk buat..tak pernah pon buat..huhu..tak la mahal pon..ley cube nih..:-)

Erina Asmawani said...

Izzati:
pergi je zati..festaim nak pergi mesti ada perasaan gitu,tapi amoi tu xde herannya pun..memang kerja dia kan..dia pun dah biasa. Hehehe.Lepas dah pergi, mesti terasa nak gi lagi :)

Wawa:
Samaaaa! Kuku tangan ena pun ada lekuk..pehal eh? rasanya cam kurang kalsium kot kan.Dulu takde pun. Kannn..memang takde masa sejak dah jadik mak ni. Kuku anak lagi penting sekarang.Tapiii..kena gak curi2 masa tuk diri sendiri :)

Erina Asmawani said...

Kak Zona:
no alasan ok kak..sila buat. Actually, buat sendiri kat umah pun bley :)

Cha:
memang best sangat. Wahh..bestnye adik beautician..every week bley buat :)

Aty:
Sila lah cuba :) Haah, takdelah mahal sangat..ada macam2









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015