Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, April 09, 2009

Bye Bye Fradoo G39



Semalam last operasi Fradoo kat G39 ( Gerai 39) lepas lebih kurang 5 tahun beroperasi kat sana. Adehh..tetiba rasa sayu. Yelah..5 tahun tu bukan kejap tau, kalau ada anak, dah boleh masuk tadika dah anak tu. Banyak gila kenangan kat G39 ni. Kenangan melayan karenah macam2 jenis ragam customer, kenangan gerai banjir bila hujan lebat gila..aaa..banyak sangatla kenangan. Yang penting, aku bersyukur sangat pada-Nya kerana melimpahkan rezeki yang tak putus2 sepanjang berniaga kat gerai ni, even masa mula2 nak berniaga tu kena berdepan ngan macam2 masalah.


Aku ingat lagi, 1st time aku "part time" kat Fradoo masa tahun 2006. Lepas habis study kat Sarawak, masa nak tunggu sambung degree, aku gigih dah tolong ayah kat gerai. Mula2 memanglah rasa pelik, tak biasa. Ditambah pulak lepas tu aku dapat sambung study kat uitm sini, cabaran gak la memula tu sbb tak reti nak bahagikan masa study ngan tolong ayah kat gerai. Berserabut kejap kehidupan. Tapi bila dah lama2, semua dah biasa. Rasa seronok. Seronok dapat tolong ayah. Bila lagi aku nak berbakti ngan ayah kan. Nak bagi duit tiap2 bulan tak mampu lagi. Kekadang rasa kesian tengok ayah, yelah..beliau bukan muda lagi, tapi gigih kerja kuat, berdiri lama2, pastu nanti sakit kaki.Huhu.(Haih..ayah..ayah..sila banyak berehat pasni ok).Fradoo ni pun berjaya mengeratkan silaturrahim aku ngan ayah aku. Bukanlah maksudnya sebelum ni aku tak rapat ngan beliau, rapat..tapi hari2 tolong beliau jadik makin rapatlah.


Jadinya pagi tadi bermula lah segala operasi mengangkut meja2,kosongkan gerai lama. Balik kelas tadi pusing jap tengok gerai.Huuhuh..sedih.Semuanya telah kosong. =( Tapi kenangan kat gerai ni tak kan pernah kosong dari sanubari ini.*Jiwa2 sekejap


Dulu2..ramai seperti selalu..


Sekarang..hanya tinggal kenangan..tunggu masa nak kena roboh je..
*hukhuk


Kosong


Oh..tempat favourite yang bakal dirindu..


Ok, cukuplah episod jiwa2. Sekarang ke episod happy yippie plak. Memandangkan gerai lama dah dikosongkan. Maksudnya Fradoo akan berpindah ke gerai baruuuuuuuuuu...YAY!! Seperti yang di warwarkan sebelum ni. Gerai Fradoo baru terletak di.......


PRIMA 2, Medan Selera, Seksyen 2, Shah Alam


Senang je nak carik medan selera Prima 2 ni. Betul2 depan sekolah menengah seksyen 2, pastu ada KFC gedabak tercongok depan medan selera ni. KFC paling besar kat Shah Alam kot.


KFC oh KFC..kenapa ko pun nak menyibuk kat medan selera ni? Haih~


Walaupun gerai baru Fradoo ni taklah sebesar gerai lama, tapi persekitarannya jauh lebih bagus dari gerai lama. Lagi selesa. Lagi bersih. Lagi cantik. (Tempat baru memanglah semua bersih dan cantik.Lama2 nanti sama je cam lama.Haha). Dan yang paling penting, aku ngan ayah tak payah menghadap muka laki bini yang busuk hati itu lagi hari2 (eh..eh..siapa pulak ni? shhh..). Biasalah, orang Melayu ni, kalau berniaga mana boleh tengok orang lain lagi maju dari dia, ada je yang mendengki. Ok2. Cukup. Taknak buat cerita sensasi.

Haa..pengumuman, gerai baru Fradoo akan beroperasi pada Sabtu ni, 11/4/09. Kawan2 semua, silalah datang beramai2 eh =)


Bye..bye..Fradoo G39,
Welcome Fradoo G14.
Lalalalala~

Oh ye, jangan risau, walaupun dah berpindah ke tempat baru, ABC Fradoo tetap SUPERB seperti biasa ye. Lazat sehingga menjilat2 sudu. Haha


Nampak sedap bukan? Rasanya 10 kali ganda asyik..
*promote itu wajib! haha..



28 comments:

Aku... Dia... Kamu.. said...

Ni tempat gua lepak2 ngan kawan2 lepas abis kelas ari sabtu! 2 tahun lepas ler...skrg dah lama x gi sebab suma member dah ada komitmen lain..huhhuhuu...kenangan!

Moga lagi berjaya kat tempat baru! kasi gua satu percuma bleh..hahaaaaha..

f R i h A said...

yummy!!! ~air liur dah meleleh...~ ...nak satu...!!!

xuen adyla said...

wow delicious

sweethOneY said...

srious kte dr hr tu teringin gilos nk mkn fradoo ABC ni..

ahad ni rsnya nak g shah alam.. nnt kte singgah klo jd pegi

yeayy.. nk heret bf pergi :D
eh, suh la amir dtg fradoo ahad ni.. lama gile x jmp dak gomok tu.. haha.. eh.. opss :P

tp cam sedih je kan tgk gerai yg dlu penuh.. skrg dh kosong.. apa2 pun slmt berjaya di tempat baru :D

aizamia said...

hi awk.
hehe.
tiba2 sy pun jadi terjiwa gak lepas bc entri ini..
cos nothing last forever kan?
and possibly the new life is a new freh beginning for a new and improved us..

ceh.
hehe.bole teremo kt dlm blog awk lak.
hehe.
teremo.
sebab hari ni hujan.
*saya suka hujan ;p

and..hari ni sy abis another paper exam.
and rasa cam sayu lak nk berpisah dgn uia kuantan tercinta ni.
dah nk abis belajar.
nk berpisah dgn bilikku selama 4 tahun didiami..
hihi.
x sgka akan rasa sedih gni.
hehe.
boleh la kan emo..
tapi baca entry ini dlm keadaan mendung n hujan.siyes wat saya emo.
hehe.

in d future!
one day nnti akan sy dtg gerai awk yg baru!
:)

paiseh said...

gua dah kasi pomot.
apa ganjaran lu nak bagi?? heh!!

Erina Asmawani said...

Aku..Dia..Kamu:
Pe kate lu wat reunion ngan mmber2 lu balik kat Fradoo..confirm mengimbau kenangan2 lama nanti..hehe

Friha:
meh datang Fradoo meh..

Xuen adyla:
baru dipandang..belum di rasa lagi..hehe

Erina Asmawani said...

Sweethoney bunny:
Datangla izza..nanti kempunan nanti..bawak iim sekali tau..hehe..
ok, nanti Ena suh amer datang sekali..ley gosip2..haha

2la..memang sedih..tapi nak wat camne kan..xpe, rezeki ada kat mana2..

Thanx yunk =)

Erina Asmawani said...

Aizamia:
Aklimaaa..where hv u been? saya try nak view blog awk tapi tak dpat2..huhu..

Yup, mmg sedih bila kita dah lama hold ngan sesuatu tu, tapi terpaksa berpisah..sedih laa..banyak kenangan..tapi xpe, harap2 gerai baru nanti boleh bina banyak pengalaman baru =)

Saya pun paham sgt perasaan awk sekarang..nak berpisah ngan univesity pas bertahun2 study..mmg sedih..tapi jgn risau aklima..kat tmpat baru nanti awk mesti happy tapi x dinafikan tmpat lama still dirindui la..huu..be happy k

Saya tunggu awak datang Fradoo =)

Erina Asmawani said...

Paiseh:
ganjarannyaa..wa bg lu 1 ABC FREE!!
kalau lu bwk aim-a, wa bg lu 1 ABC FREE!! haha..amacam? menarik tak ganjaran wa?

Pehh..tetiba traffik blog wa mencanak2..tima kaseh kat lu..hee

joegrimjow said...

pernah makan abc kat seksyen 2
tapi xtau nama die ape
sedapp
2.50 je
xtau skrg da bpe

burk said...

ermmm..
patut laa..
ptg ni ingat nak pekene abc.. sesampai jer tgh angkat barang..
melepas nak mkn abc harini..
kecewa...
kedai baru bila start operasi..

aim-a said...

sis yang comey...email kan saye no phone sis...nak ke fradoo ngan arabella ni...my email : aimaothman@gmail.com :D

speedrider said...

Woit paiseh...

kat sini pun ko mintak balasan sebab promote ABC tu ker?
Ini tak adil!!
(nanti ko dapat semangkuk ABC, meh kat aku sket)

Erina Asmawani said...

joegrimjow:
Abc Fradoo maintain rm2.50..even pindah tmpat baru..harga maintain..hee

Burk:
Aloohh..kesiannye dia..huhu..
lupe nak inform..jgn kecewa eh..
fradoo gerai baru start operasi sabtu ni kalau takde aral melintang =)

Aim-a:
Orait sis..yay2! sis aim-a nak dtg Fradoo..takpe kak, paiseh taknak bwk akak, datg ngan arabella eh..lalala..gumbira ;p

speedrider:
ahaks..bak kate pepatah,
orang berbudi kita berbahasa, orang promote gerai kita,
kita bg abc percuma..hahah

burk said...

bagus... boleh pekena abc fardoo sabtu ni...hahahah abc fradoo macam biasa satu..

Jard The Great said...

aku nak dtg.. dgn aima insyaAllah esok.. hahaha... ade lagi ker?

speedrider said...

Aku pernah makan kat gerai lama masa tahun 2004-2005 kalau tak silap aku. Masa tu ada kejohanan ragbi jemputan di UTM. Member UiTM bawak aku mai makan kat sini.

memang marvellous.

Jadi, kalau ada khidmat kiriman ke Penang, sila khabar2kan yerk. (kalau la ada pesanan pos sampai 5 minit, agar tak cair)

hehehhe...

All the best di tempat baru.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x to pon yunk sal family biz awk ni....wahh..klo g SA haruss N terjahh ok...

Erina Asmawani said...

Jard the Great:
Huhu..sorry..suppose korang dah merasa dah ABC FRadoo mlm tadi..tapi de masalah yang tak ley dielakkan..trillion sorry :(

Speedrider:
Haha..2la, kalau ada khidmat pos 5 minit je, mmg dah hantar kat serata malaysia da abc fradoo ni..hee
Thanks =) nanti kalau turun shahlam jgn lupa singgah Fradoo

Princess N:
Haaa..yunk..dah tau ni wajib singgah Fradoo nanti tau..

fararusdi said...

nak datang fradoo.. tapi tah bila lah ye... nak jumpa akak skali.. um akak emel no tepon akak kat fara k? farahnadiarusdi@yahoo.com :)

sweethOneY said...

enaa...
sabtu hr tu pegi kuala selangor..
hari tgh panas terik
lalu kt shah alam.. tp nape tah hilang igtan jap nak g pekena fradoo tgh2 hari panas rembang tu.. waaaa

bestnyeee.. takpe2.. nnt nk kena g rasa jugak.. :D

br igt nak g jmp ena ngan pokcik amer..

HEMY said...

yummm..ni yg diorg dok sebut2 cam nelly furtado bunyi nya..insyaAllah awal bulan depan kami ke sana...geng2 blog..hehe

burk said...

perh... akhirnya dapat gak pekena abc fradoo ni setelah pindah kat kedai baru ni..
tempat best.. cume parking ader susah skit..
anyway abc fradoo memang best.. lagi2 kak chik yg buat..hihiihi

Erina Asmawani said...

fararusdi:
fara..akak da send da email..
nanti kite jumpe k ;)

Sweethoney bunny:
Haippp..camne lalu shah alam tak teringat nak g Fradoo nih? kusyuk ngan iim la tu ;p

xpe, nex time kalo izza nak g fradoo gtau eh..ley jumpe dia ;)

Hemy:
hahah..nelly furtado eh? jum2..dtg buat reunioun kat Fradoo..ley kenal2 ngan senior blogger ni..hee

burk:
ahahha..mane ade kakcik buatla..kakcik tukang order ngan tukang antar abc je..tihihi

burk said...

tau.. saje jer.. ngusik..hihhihh
hahahahahaahaa... abc fradoo memang syok... sape x cube lg tu rugi..



ps.. kak cik ni dah tulung promote ni.hihihih buleh blanja abc kekekkeekek

raffsien said...

sedap!

Erina Asmawani said...

burk:
Ahaha..kena promote kat blog sendiri baru ley bg adiah abc ;p

raffsien:
Jom g fradoo ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015