Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, May 27, 2009

Erina sedang bercuti dari berblogging


Silalah tatap gambar2 ini untuk mengubat rindu sepanjang pemergian diriku ini.









Bye bye~
Assalamualaikum ;)

Tuesday, May 19, 2009

Aktiviti2 sehat pada hari ini

Hari ni aku gi gym!!! Diulangi sekali lagi..gym! Gymnasium! Permulaan hari yang baik sebagai seorang student (or ex-student kot). Bosan la duk umah asek makan, tido, fesbuk, tv, blog je. Semua ni aktiviti2 yg sgt menyumbang ke arah kegemukan. Kalau sebulan rutin harian aku camni, mmg aku leh join masuk rancangan "The Biggest Loser". Jadinya, hari ni aku berazam tuk mengisi masa cuti aku ngan aktiviti yang sehat!


Akiviti menyehatkan yang pertama:

Workout dalam gym uitm selama 1 jam. Hambek ko. Baru 1 jam. Pancetttt tak hengat!! Takpe2, nak sehat + nak kurus nye pasal. Segala lemak2 degil kat bahagian pinggang ke bawah pecah. Gatal2 ok peha n aset ku. (aset?? kahkahkah). Rasa cam nak menggaru2 je. Tak pun rasa nak gesel2 je atas jalan tar yg keras bergigi2 tu.



Sebelum berpeluh



Berjaya mengayuh sejauh 3 km dalam masa 10 minit



Walaupun pancettt tetap beraksi riang



Aktiviti menyehatkan yang kedua:

Pergi pusat renang akuatik tuk survey kelas2 renang yang ada. See..sangat sehat kan aktiviti cuti aku? Siap nak gi kelas renang lagi tau. Woo..jangan ingat aku tak pandai berenang pulak eh. Basic dah ada. Dah boleh berenang laju2 dah. Aku cuma nak belajar skil2 berenang yang lain cam kuak rerama ke, berenang gaya anjing ke. Haa..gitu2 lah. At least ada gak aktiviti berguna nanti. Semangat..semangat..


Masa gi pusat renang tu, terserempak pulak ngan Dato' Syeikh Muzaffar angkasawan negara yang tinggi lagi hensem tu. (Ceh..word terserempak tu tak tahan!). Beliau tgh buat shooting tuk program ape ntah. Dapat tgk dia secara live, agak proud lah dihati ini. Macam nak je gi kacau dia buat shooting, tangkap gambar ngan dia pastu salam dan cakap "Dato', I'm so proud of u!". Hahaha. Dan ye..beliau sememangnye sangat berciri model dan kacak bergaya.



Beliau berbaju putih segak itu
(Dato' Syed..sila bawa saya ke bulan..haha..tetiba je kan)



Aktiviti menyihatkan yang ketiga:

Haa..aktiviti yang ni mmg betul2 SEHAT lah. Pas gi akuatik tu, terus singgah tesco carik stall 1901. Hari ni kan 19 haribulan, dan setiap haribulan 1901 ada buat promotion. Regular New York chicken & Chicago beef hanya RM 2 sahaja. Harga asalnya RM5. Tak ke murah tu. Jadinya..haruslah aku memborong secara "buat2 lupa yang pagi tadi dah gi gym". Hahaha..



3 New York Chicken + 2 Chicago Beef


Jangan ingat aku tamak-haloba-bernafsu-kuda gelojoh nak makan lima2 hotdog ni pulak. Aku makan 1 je la. Yang lain2 tu tuk mama syg, adik pompuan aku, adik lelaki aku dan tak lupa gak tuk pembantu rumah aku yg sgt rajin. Baik kan aku? Boleh jadik tokoh anak mithali..



Nah..nah..jemput makan~~
Nyummmmyyyy!


Pastu kul 2 ptg camtu balik umah ngan keadaan penat + konyang. Pergghh! Kalau dapat tido nie best nih. Tapi..memandangkan status aku sebagai anak tokey Fradoo yang sgt baik dan rajin, jadi haruslah aku pergi Fradoo petang tu tu jalankan tugas harian. Tapi sebelum pergi Fradoo, sempat lagi aku gigih buat satu lagi aktiviti sehat.


Aktiviti menyehatkan yang keempat:


Masak spageti dan MAKAN!!
Kahkahkah..
(walaupun kuah spageti tu dlm gambar nampak cam kuah kcg, tp serius mmg sdp!!)


Amacam? Sehat kan aktiviti2 aku harini? ;p

Tuesday, May 12, 2009

Aktiviti minggu ini ialah........

12 Mei - 17 Mei 2009
Program bermula dari pukul 8.30 pagi-10 malam


Ciss..pe kejadahnye pulak finishing school nih?? Sebelum2 ni takde pon. Haih. Macam2 la UiTM dihatiku nih. Tak bagi can aku nak rilek langsung! (Bisikan devil)

Haa..baguslah ada program cenggini. Dapat aku isi masa lapang daripada duk bangun lambat hari2. At least, masa aku terisi ngan aktiviti2 berfaedah. I love UiTM dihatiku!! (Bisikan angel)

~Whateverlaahh~


Dah la..jom jamu mata..aummm!!


Monday, May 11, 2009

Cik Lisa dah kembali sembuh

Haritu aku bawak dia gi carwash. Cuci ngan instant wax pastu polish sekali kat tempat calar balar tu.Puas hati aku. Hilang dah calar balar tu, just tinggal sikit je. Tu stok memang cat dah tanggal, tak boleh nak buat apa. Yang penting, bahagia aku tgk Cik Lisa aku sekarang. Kalau tak,sebelum ni asal tengok je badan Cik Lisa, memaki dalam hati. Asal tengok je, memaki. Ish..ish..ish..tak baik maki2 nih. Sekarang dah tak maki2 dah. Senyumm je. Tapi awas eh siapa2 yang kuang ajaq ngan Cik Lisa lagi, aku carik kau sampai ke lubang cacing! (hahaha..emo lah konon nih)


Sebelum





Selepas
(licin berseri2..btw, yang putih2 tu bayang2)


Polish kat tempat calar tu je aku kena bayar RM 20, instant wax 1 kereta RM 10, cuci free sebab point aku dah cukup. Kat carwash ni, 5 kali cuci free 1 kali. Wihiihihi. So, aku bayar RM 3o je lah tuk semua. Kira ok la kan polish kat tempat tu RM20 je. Hmm..Ke mahal? Aku tak pernah polish Cik Lisa sebelum ni, so tak taulah mahal ke murah ;p


P/s: Cat baru tetap cat baru..haha

Sunday, May 10, 2009

Selamat Hari Mama


Melahirkan
Menyusukan
Membesarkan
Kasih Sayang
Dorongan
Ilmu
Doa
Nasihat
Teguran
Larangan
Aahh..terlalu banyak untuk disenaraikan
Terlampau banyak sangat
Semuanya tak ternilai
Terima kasih mama untuk segala2 nya
Cik sgt sayangggggggggg sayanggg sayanggggggggkan mama!!


P/s: Kamu dah cium pipi mama kamu harini?


Friday, May 08, 2009

Dengan ini aku mengistiharkan...

Aku dah habis exam!!

Aku dah habis study!!


YAAAHHHOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!




Bye bye Fakulti Sains Gunaan..

Bye bye UiTM di hatiku..


Pergh..macam tak percaya je aku dah abis study nih.Betol ke? Ish..ish..tak tau nak cakap perasaan camne sekarang.Gembira+ sedih. Apa2 pun yg penting sekarang..Jom kita ENJOY!! Wolverine hensem...tungguu I..hahah


Wednesday, May 06, 2009

Benci + Cinta = Bencinta

OMG! Aku sangat jatuh cinta dengan single terbaru Faizal Tahir ni. Aaa..best giler lagu nih. First time dengar dia nyanyi lagu ni kat ABPBH haritu, terusssss jatuh centa! Lagu dia sgt catchy. Mula2 dengar intro lagu ni macam lagu Queen "We will rock u". Start le lagu ni, terus kepala pun nak hangguk2 ikut muzik tu. Haha. Lirik dia pon best. Sesuai tuk org2 bercinta (mcm aku ni ;p). Bila tengah bunga2 cinta..Aku cinnntaaa pada mu. Bila gaduh je..Benciiiiii pada mu! Hakhak. *i always luv u syg no matter wat happen ;)

Lirik Bencinta - Faizal Tahir

Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu


Ohh..baru aku perasan, kat lirik dia sekarang dah tukar "apa yang kau tunggu, mahu aku buka pintu?". Masa performance ABPBH haritu, dia nyanyi " apa yang kau tunggu, mahu aku buka baju?". Ahaks. Suka dia buat kontroversi bukak2 baju nih. Yang penting suara Faizal Tahir mmg best. Mmg rock!!



Masa persembahan ABPBH haritu. Enjoy the show~

Oh, last sekali. Ku sudahi entry ini dengan sekeping gambar pasangan mempelai yang comel itu. Hehe. *sempat lagi..



Indah kan pelamin diorang?
Simple yet veryyyy nice. The magic of fresh flowers ;)

Tuesday, May 05, 2009

UiTM dihatiku..

~UiTM's Pinky Rangers~


Rinduuuuuuu menara gading itu..



Di UiTM cinta bersemi,
Di jinjang pelamin janji terpatri.

(^_^)



Waahh. Dah macam wedding blog pulak. Asek tempek gamba kawen je. Tihihi. Maka, dengan ini aku umumkan bahawasanya entry sepanjang minggu ni adalah khas pasal wedding Puan Nazliah je. Sesungguhnya wedding dia sgt special bagi aku. Dan tentunya sgt special bagi dia juga. Sebab tu aku nak share dengan semua betapa bestnye wedding beliau ;)


Monday, May 04, 2009

The beauty of the bride

~Beliau sangat cantik kan?~


Saturday, May 02, 2009

Tahniah Cik...oopss! Salah..salah..PUAN Nazliah

Hiks..cam pelik je title puan tu. Macam tak sesuai je title puan tu untuk budak kecik comel campur comot skit ni. Tapi..terima lah hakikat bahawasanya lebih kurang pukul 830 malam tadi, budak kecik comel campur comot skit nih dah selamat jadik isteri kepada Romi Ehendra. Ngan sekali lafaz je tau.Meriah la majlis akad tadi. Siap ada bunga api lagi lepas dorang selamat di ijab kabul. Cayalah..memang rock!!


~Suami & Isteri ~



Bisikan suami kepada isteri
haa..bisik ape tu haaa? *wink*
hihihihi


Tahniah babe! Tahniah Tahniah Tahniah! Triillionnnn Congratulations! Tahniahh!! Aku sayang ko watever happens (tetiba). Hahaha. Tak tau nak cakap apa dah. Happy sangat sampai jadik weng (padahal weng sebab tak habis study lagi..hari Ahad ada paper lagi..Good Erina, Good!!). Oklah, tempek dua gambar je. Ni pun pakai kamera henfon 1.3 mp saje. Gambar nikah lain yang super duper power dari abang photographer yang hensem dan gambar2 ditangkap olehnya juga gempak2 (lol..hebatkan title aku bg kat ko padil? ) akan di tempek kemudian. Baiklah, sekarang masa untuk tido. Esok kena kumpul tenaga untuk majlis sanding plak. (Hooiiiiiii..studylah makcikkkk!!)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015