Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, November 07, 2011

Baby & Children Carnival Sale ;)

Salam Aidiladha semua ;) Ni nak share sikit info pasal baby carnival sale. Ada 2 tempat.1 dekat Ikano Power Center dan 1 lagi dekat Puchong. Hari Sabtu lepas sempat pergi yang dekat Ikano, barang2 baby macam baju,mittens & booties, beg baby, stroller semua banyak. Harga pun boleh tahan. Takdelah murah2 sesangat tapi still murah compare ngan actual price. Macam diskaun dalam 30% gitu.Actually, tak tahu pun ada baby carnival sale kat situ, encek hubby tetiba je cakap nak bawak jejalan Ikea sebab katanya saja nak bawak birthday girl ni jejelan (Yup, last Saturday was my birthday. Hehe). Yang kita ni teruslah excited, walaupun jejalan Ikea je kan, tp disebabkan lama nau tak g jejalan, excited nya tu melampau :D

Excited beday girl ;)

Sesampai je kat Ikea, encek hubby kata nak g jejalan Ikano dulu, saya ikut je ;). Jalan punya jalan sampai tingkat atas sekali, sekali ternampaklah tempat baby sale carnival ni. Rupanya beliau memang dah tau & plan nak bawak saya pergi sini. Hololoh.Macam suprise la kiranya ni.Comel je ;) Dia kata dapat tau ada baby carnival ni dari member dia. 

Baby Carnival Sale,Ikano
Tingkat atas sekali  (sebelah Pet Zone)
28 Oct- 7 Nov (Harini Last!!)
10 am -9 pm

Dan sebabnya encek hubby bawak saya ke sini, beliau nak hadiahkan saya bantal ajaib ni. Hehe. Memang dah lama kami cari bantal ni sebab sekarang perut dah membulat, tido pun kena mengiring. Jadinya kekadang memang tak selesa nak tido dan selalu sakit pinggang kalau bangun dari tido T_T. 


Inilah bantal ajaib tu.Nurturing pillow ;)
Khas untuk ibu mengandung.
Boleh juga digunakan untuk breastfeed & dijadikan bantal tuk baby nanti.

Ini lah bentuk bantalnya. Melengkung macam bulan sabit. Selesa sangat. Alhamdullilah so far tido dengan bantal ni,takde masalah sakit pinggang lagi pagi2 ;)

Boleh diikat jadi camni. Boleh baby guna nanti ;)
Untuk yang tertanya,harga bantal ni ialah RM104. Murah compare ngan price dekat internet yg mostly dekat RM300.

Ingatkan dah dapat bantal ni terus lah nak bayar, sambung pergi jejalan lagi, sekali pusing2 dalam tu, tak boleh tahan tangok baju baby comel2 dan murah. Ikutkan memang taknak beli lagi baju2 baby ni sebab awal lagi tapi seriusly cannot tahan. Pastu bila fikir balik takut tak dapat jumpa lagi kat tempat lain nanti kan, tanya encek hubby boleh tak kalau nak beli? Dia kata boleh,teruslah tangan ni tercapai 2-3 items.Hehe

Inilah barang2 yang buat saya tak tertahan2 tu.
Set of 3 baby rompers (Polo tau.Hehe) = RM18
Set Mittens & Booties, Cap & Bib = RM 15
Baby blankets, 2 for RM 15.Murah kan? :)
Oh, dengan buku resepi berpantang & pasal breastfeeding juga.Memang puas hati & happy. Yela, festime dapat beli barang baby kan, sebelum ni takde perasan nak beli lagi.Sekali dapt beli few items pun dah seronok semacam.Hehe. Bebetul excited mom to be ni.Thank u sayang for those lovely items. Suka! :D

Lagi 1 baby products sale ialah dekat Puchong.Ni belum sempat pergi lagi. Last day harini!Ada baca dekat few blog mom-to-be yang dah pergi dekat sini, semua kata price untuk katil baby, carseat & stroller adalah murah gila! Bukan murah sikit tapi murah banyak.Hmm..kalau sempat nak pergilah harini, nak survey2 price untuk baby carseat. Stroller tu semua nanti dulu lah, tunggu baby dah lahir & besar sikit baru beli ;)


Apa lagi, for mom to be sekalian, silalah terjah baby warehouse sale ni ok. Harini last tau.
(^_^)


5 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

papa to be ni pon nk kne p laa ek???hahaha...

Pn.Ibu@Martina said...

erina, heppi birthday....semoga panjang umur dan murah rezeki :)


p/s: sori lmbt wish :)

Erina Asmawani said...

Pojie:
op kos..papa to be kena g jugak sbb tolong bayarkan & tolong bawakkan barang2 nanti ;p

Pn Ibu:
Thank u Mar. Aminn.Issokay ;)

pRincESs_N said...

MyDear tu every year 2x die wat warehouse sale...feb & oct cmtu..klo nk bli stroller,playpen tu mmg murah...

Erina Asmawani said...

ooo..next year ade lagi la N..nanti nak gi la..x smpat nak g yg kali ni punye..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015