Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, October 17, 2012

Bergumbira di Kid's e World! :D

Terima kasih kepada Ummi Aqilah, Puan Sue, sebab bagitau pasal tempat ni. Memang best! Disebabkan teruja, semalam jugak kami ke sini. Wihihi. Pergi dengan adik ipar,Lily dengan anaknya Intan. Bertempat di Ikano Power Center, level 2, sebelah Toys r Us. So let the picture tell the story!! :D

Here we go..
Kid's e World. It's an indoor playground :)

Macam2 ada dalam ni. Ada dua bahagian, dekat luar khas untuk babies & toddler sebab permainannya semua yang selamat dimain oleh si kecit2 ni. Dekat dalam untuk kanak2 dari 3 tahun sampailah 12 tahun. Extreme sikit games dalam tu, slide tinggi2, swing, bouncer castle..eh..macam2 lah. Oh ye,admission fee adalah RM30 for toddler & kids (weekdays), RM50 (weekend). And for babies is FREE! Yeahh! Its FREE!Wihihi. Tapinya,kami ingatkan Intan tak kena bayar,disebabkan dia dah pandai jalan,so consider as toddler, jadi kenalah bayar RM30. (tak aci tau)! Parents tak dikenakan apa2 bayaran.So mommies yang ada baby kecit boleh lah bawak diorang main2 kat sini sebab free, nanti bila diorang dah boleh jalan dah kena bayau. Hohoho. Lagi satu, wajib pakai stokin. Kalau tak, beli stokin kat sana..RM5.

Aqil dalam lautan bebola!! Masa ni dia tengok2 je keadaan sekelilng.
Tak ramai pun..ada lah 2-3 orang budak lain jugak. Yela kan..weekdays.


 Kusyuk tengok kakak Intan main :)


Wee!! Happy betul kakak Intan. 
Aqil semua bola nak dimasukkan dalam mulut.



 Seronok kakak! Aqil buat muka apa tu sayang? :P


 Elehh..senyum kecit :)


 Jom kakak, kita lumba!


Crawling2! Weee..



Ok steady naik keta..steady2.


 Naik ayam pula. Jom ayam...kita jejalan!
Aqil sekarang kalau kita panggil suh tengok kamera dia buat donno jee..posing pandang ke lain. Ala2 model lettew, geget nak? :P

Hari Ahad haritu naik kuda besau kan, nah..harini naik baby pony je. Barulah sesuai dengan Aqil.Hee


Pon! Pon!! Hai awek..nak tumpang kite tak? :P 


Alaaa..awek taknak tumpang kita lah..
*muka pasrah* 


 Eh ehh..awek nak cakap2 dengan kita lah mama...
Comel sangat baby girl ni,mix omputih..muka dia macam doll! :)

Sesi ramah mesra pulak Aqil dengan babygirl comel tu..hehe
Ooo..awak amik topi kita eh..kita amik kasut awak!

Dah puas main dekat luar, kami masuk dalam pulak. Main tangkap2 belon la..main dalam terowonglah..memandangkan tak banyak games untuk baby dalam tu, so tak berapa best macam kat luar.Kamera pulak habis batt, tak sempat snap games bahagian dalam.Huhu.Aqil dah cranky..penat.Pergi ke baby room dulu isi tank.Baby room Ikano sangat comel! Dekat je dengan Kid's e World ni. (Sejak jadik mama ni teruja betul tiap kali masuk baby room. Tihihi). Kakak Intan still bertenaga main2 lagi. Dah puas main, dua2 pun dah flat, pulanglah kami. Memang seronoklah. Anak2 seronok, mama2 pun seronok! :D

So, lepasni senanglah untuk those mommies yang nak shoping moping kat Ikea or Ikano, bolehlah letak anak & ayahnya main2 kat sini. Hehehe. Sekian review tentang Kid's e World. It's a fun & safe place for your kids! :D

7 comments:

PUAN SUE said...

Aqil,
...umie cakap kite boleh dating kat sini nnti

yg benar,
aqilah

hehhee

Juliet said...

Bestnya!!!!!!!! :D Nanti nak gi jugak lah!

Amboi aqil.. kemain posing tauuuu! Boleh wat modelling for babies nie. Nanti kalau ade baby kiko fashion tue jgn lupe masuk tau!!! Mommy fea vote bebanyaakkk :D

sapphire said...

aqil memang suka buat muka camtu kan...muka tercengang ke blur ntah...comey!! geram!! :)

nisa said...

Masa pegi ikea hari tu ada nampak kids world ni, nanti nak trylah bawak anak ke sini...thanks sharing info, coz sebelum ni tak tahu berapa caj dikenakan...

Erina Asmawani said...

Sue:

Aqilah..
Ok..nanti bila dah boleh jalan kita sesama dating kat sini tau. Alaa..tapi nanti dah tak free dah.Takpe2, ayah boleh belanja. Hehehe..


Yang benar,
Aqil Hamzah :D

Juliet:
Sila bawak Fea kat sini..besttt! Tulahnya..pandai betul posing sekarang. Pastu saje je muka dia tu. Aww..comey je mommy Fea ni suh Aqil masuk contest tu. Hehehe

Erina Asmawani said...

Sapphire:
tulah..tak tau nak kata muka apa..mungkin muka tercengang tapi mulut tak ternganga..hehe.Boleh?

Nisa:
Most welkem. Kew ni kat Ikano level atas sekali. Mesti anak2 Nisa suka punya!! :D

sri noraima othman said...

wah!! ade ek kat sini. blh lah pi.aritu bosan giler pi OU.huhu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015