Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, September 19, 2010

Bila excited..jangan melampau2~

Hari rabu last week, terlampau excited nak menyambut bakal pengantin datang. Turun tangga dengan penuh semangat sambil melompat2 riang dan sambil mulut menyanyi2.Lalalala~Sekali tetiba..GEDEBUKK!! Jatuh tangga!!! Sakit gila smpai berlinang air mata.Nahhh..inilah bahananya..lebam separuh kaki. Dari betis, lutut ke peha.Lebam2 macam kena belasah. Lepas jatuh tu just bengkak je, ingat oklah takde apa2, sekali esok terus naik lebam. Uuu..scary melihat kaki sendiri. Huhu...

(Gambar dah di remove)
Lebam yang amat dahsyat di bawah lutut.
Scary bukan?(-_-")
Lebam di lutut dan peha lagi amat scary.
Dan sekarang lebam2 masih bermaharajela ni kaki kanan ini.


Jadi.apa pengajaran dari kisah ini adik2?
" Excited berpada2, kalau dah jatuh tangga tiada gunanya!!" 
(sambil jawab serentak beramai2)

Bijak2..wahai adik2 sekalian. Huu



P/s: Agak2 gi klinik ni dapat mc tak? Ngihihi..

12 comments:

HEMY said...

tp walaupun bengkak begitu...chucky tetap boleh membunuh..!!!

Erina Asmawani said...

hahahaha..siot je kan.Tunggulah nanti chucky datang bunuh ko! haha..bongoknye hemy..

Ahmad Fauzi Aryaan said...

nk tgk yg kat peha n lutut bole???*mati aku kne maki ni..

p/s: berpada2 la ye mnerima adk ipar...heheehe

CaDLyNN said...

ish2..tahu na ke'excited'an ko tu ena..hahaha...cepat sembuh ye..pla klinik..sure dpt mc punye..

zonaku said...

idaknye nk dapat mc....


lainla kalau x leh jalan, mesti kene xray bagai dulu tau...


pe kes ngan chucky ni?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduhai...tgk lebam pon trase sakitnyerr...

Erina Asmawani said...

Pojie:
Hahaha..ko nak kena makan kaki??

Tula..berpada2 ye tuk menerima bakal adik ipar, actually ni bukan pengantin adik aku la..ni bakal pengantin sepupu aku..hehe

Mazlyn:
Maceh lyn..huhu..banyak berangan nih.
Ley dapat MC eh? Sok aku pergi.lalala ;p

Erina Asmawani said...

Kak Zona:
Alooohhh..x dapat ke kak? huhuuuhu..ni dah bengkak balik ni..kompius.

Aritu masa memuahnya iftar, keri ngan hemy dok panggey saya chucky sbb muka pelik gila dalam gambar yg hemy snap. Memacam dorang panggey..antu jepun la, wayang kulit, last2 termelekat chucky. mengong tol dak 2 ni. huu

N:
Berat mata memandang, berat lagi kaki yg memikul.Uhuk

Masy said...

berat kaki yg memikul beban berat badan.. hahahah

tu dia lebam, lg nk angkut akak pi klinik eh hehe~

~♥ iella ♥~ said...

semangat perjuangan harmoni..hihi..smpai tergolek jatuh tangga...kesiann..sakit tue..
leh jalan x??meh nk pimpin wk g klinik..

Lady Antz said...

oh nooo... saye rase sgt bersalah.. huhuhuhu... kesiannye kak chik.. get well soon dear... muah2..

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Hahahha..sambungan peribahasa yg amat menarik.

Kak, dah oklah, lebam je..tapi boleh senamrobik tertonggeng2 kat gym lagi. Jom2! Gi klinik ;)

Iella:
Harmoni sangat kat perjuangan ku ini..dah g klinik da semalam. maceh sebb nak tolong pimpinkan..alahai baiknya ;)

Kak eja:
Thanks kak. Tak perlu rasa bersalah, it's not ur fault la. Its my fault sbb over excited sangat> heee









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015