Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, September 26, 2010

Harta karun dalam handbag


Hari Ahad, sambil2 duk golek2 atas katil rehatkan badan, teringat pulak kat tag cik Nilam ni,tag pasal ada apa dalam bag anda? Ohh.memandai je aku letak tajuk. Dengan automatiknya terus semangat menyelongkar segala harta karun dalam handbag kesayangan, tangkap gambar dan terus update kat blog, sementara semangat update masih ada.

Kat atas tula segala jenis harta karun yg ada dalam handbag.

1- Wallet. Wajib!. Segala mak nenek kad penting2 dan juga duit ada dalam nih. Kalau keluar tak bawak wallet, ibarat keluar tak pakai kasut. 

2- Hp BB kesayangan.Sangat penting nih. Untuk call org2 tersayang cakap kita balik lambat sikit. Tuk call org2 tertentu kalo ada emergency, untuk surf fb time stuck kat traffic jam. Bha ha ha..sangat penting kan.

3. Oil control film. Benda ni pun sangat penting. Can't escape an oily face! Kat mana2 pun wajib bawak, kalo tak de menda ni terasa cam orang minyak je setiap masa (-_-").

4.Beg make up. Tisu,foundation, eye liner, blusher, lipstick, makeup remover wipes, semualah ada dalam ni.Tak rajin make up pun sebenarnya tapi bawak je beg ni dalam handbag sebab senang nanti tak payah carik2 lagi. Semua complete dah dalam 1 beg.

5. Kamera. Ohhh..i love to capture the moment. Setiap masa adalah sangat berharga sebab once masa tu dah berlalu, tak boleh diputar balik. So kita abadikan moment indah tu dalam potrait ;)

6. Shopping bag. Sekarang dah jarang guna bag plastik kalau shoppin. Semua sumbat dalam ni je. Shopping bag ni banyak membantu, nak2 kalau hari Sabtu & Ahad.No plastic bag day.

7. Kipas mini. Sangat berguna kalau pergi kat tempat yang super crowded dalam cuaca yg amat terik. Contoh, kalau pergi pasar pagi kat Stadium Shah Alam setiap hari Ahad tu, tak pun kat Jalan TAR masa hari weekend. Boleh lemas tak cukup udara dibuatnya. Huhu

8. Ubat pening yg super power. Lately ni selalu je pening2, doktor cakap kurang tido. Bawak je standby dalam beg.

9. Watson's passport.Wajib dimiliki oleh semua kaki Watson macam saya.Setiap minggu wajib gi Watson.Hehe. Baru jadi member minggu lepas. Dalam ni penuh dengan kupon2 diskaun yang sangat berbaloi2 ;)

10. One drop perfume. Perfume di saat2 emergency. Satu titik, wangi sepanjang hari. Haha. Ye la tu kan ;p 

Itulah saja harta karun yang ada dalam beg saya. Sekarang nak tag Kak Masy, Kak Zona, Wafa, Kak Ieja, Arie, Mazlinda dan Shira. Tahniah, anda terpilih.Sila revealkan harta karun dalam bag masing2 ye ;)


11 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan said...

alaaa...tomey nye entry dia ni...

tiyom ckit meh brg2 2..hehehehe

zonaku said...

aku dah agak dahhhhhhhh.......









mesti kena punya....!x per sekarang henbeg ai adalah x sakan cam dulu

sapphire said...

blackberry yg hilang kt gvr..
satu dewan kne kurung hehe

:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bminat nk tnye bout watson passport tu...cane nk apply..?? menariks..cz N pon kaki watson o guardian ni..klo masuk cnfirm sejam..

yAtie.sB said...

hihi~ sweet entry la ena.
byknya harta karun dlm handbag.

complete~

Mak Su said...

haa.. tu dia.... hp and wallet mmg penting, ek. tapi watson paspot tu, sohih maksu tak tahu. cemana nak tahu, kan.. asik supping kat 'gergasi' jer... hu hu hu

Erina Asmawani said...

Pojie:
hee..maceh..nasib ko ckp nak tiyom brg2 tu, kalo ko ckp nak tiyom aku, aku dah standby tapak kaki dah..haha

kak zona:
hahha..sila la buat ye kak..nak tau harta karun akak plak ;p

Nilam:
aha..tau xpe..ingat lagi nilam eh, huishhhh..tragedi hitam! mase tu dah berlinang2 air mata..x dpt imagin kalo ilang . Mmg cuai :(

Erina Asmawani said...

N:
yunk.. gi je memana watson pastu ckp nak apply passport tu, just bayar rm12 je. Dapat banyak gila voucher plak tu..apply k nanti yunk, ley kumpul point :)

Yatie:
Thanks ;) nasib beg tak besar, kalu besar, lagi banyakkk harta karunnye ;p

Maksu:
maksu appy la passport tu, untung. Nanti dapat point pastu ley redeem point tu ngan arang lain. Mmg jimat ;)

HEMY said...

sebaek aku tak terpilih..ahahaha...

macam2 tol ye barang..cm sesi terjah dh ni

yatie.sb said...

haha~ tula..kalau boleh nk jd mcm pocket doremon, ape nk sume blh ade.hihi

nur akhmar waheeda shafri said...

salam...di sini ay ada menjual handbag, wallet, jam original direct dari US....HARGA sangat2 murah dari butik....around 500-1200...berbanding butik yang berharga 3000 4000...dijamin 100 percent original...jika berminat boleh lawat page fb saya oristuffbizonline .. tq :)))

https://www.facebook.com/OriBizonline?ref=hl









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015