Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, May 31, 2011

Bzzzt..bzzttt..bzztttt!!

Lebih kurang 2 bulan lepas, aku amatlah tertarik dengan satu iklan yang ditawarkan dekat MilkADeal dan terus je purchase voucher tu tanpa was2. Deal apa? Deal ini.Bzzztttt!! Bzzttttt! Melaser keti..Hihihi(gelak sopan).Sangat tertarik sebab harga yang ditawarkan tu sangat murah, 80% off. RM39.80 instead of RM199. Menarik bukan? MilkADeal ni jahat tau, selalu je offer deal best2! Haish. Laju je tangan ni nak klik purchase. Ngihihi.So, Sabtu lepas, aku telah ke The Body Secrets dekat The Strand, Kota Damansara nun untuk buat treatment ini.Bukan seorang diri, tetapi dengan si gadis manis ini juga ;)




Meet the blogger.Cik Izzatul Azma ;)
Terima kasih kepada beliau sebab tolong setkan appoinment dekat The Body Secrets :)

Appointment pukul 4 petang, jadi kami berjanji untuk berjumpa terus dekat sana je memandangkan sorang dari Shah Alam, sorang lagi pulak dari Kepong. Pukul 2.45 petang dah keluar rumah sebab still blur2 nak ke The Strand tu.Memang tak familiar langsung namanya.Masa on the way nak ke sana,tetiba POM!!! Dengar bunyi meletup kuat dari bawah kereta. Saspen dah masa tu.Saspen2 pun still jugak drive sebab nak kejar masa kan. Sekali dengar pulak bunyi macam motobot..pottt..pottt.potttt! Apa pulak ni kan..dalam hati ingat eksoz pecah je.Terus drive kat line paling kiri. Sekali ada bas lalu sebelah, siap bukak pintu lagi, then tetiba ada sorang mamat ni (mebi assistant driver bas) menjeritt dengan semangatnya."Dikkkk!! Tayar awak pancittt!!!". OMG!! Tayar pancittt!! Panik dah! Nak berhenti tepi jalan macam mustahil sebab masa tu banyak gila kereta (orang ramai nak balik kampung cuti sekolah kan), terus lah drive slow2 sampai exit Subang.Bila lepas tol terus call agen2 penyelamat. Call encik hubby, beliau dekat Sg Buloh, tengah busy. Huhu. Call adik pulak, Alhamdullilah, beliau dapat datang menyelamatkan keadaan.


Flatttttt!


Hero of the day.
Terima kasih padamu wahai adik ;)
Nak harap kakak awak ni tukar tayar sendiri?? Errr..err...takpelah.
Tak reti wehh (-_-")


 Punca letupan.

Lepas dah setel semua, teruslah ke The Strand tu, sesatlah la pulak. Actually jalan nak ke sana senang je, jalan macam nak ke The Curve, Ikea semua tu tapi nak mencari kedai The Body Secrets dekat The Strand tu memang sedikit mencabar. Pening dibuatnya. Nasib ada cik Izza sebagai GPS. Hehe. Beliau da tunggu dekat sana.



Masuk2 je kedai tu terus rasa tenang disambut oleh amoi yang sweet dan lagu dalam kedai tu pulak best je didengar oleh telinga.Tenanggg je.Tapi tenang bercampur neves jugaklah sikit, yela sebab nak kena laser kan. Awww! Sekali tu bila buat treatment laser tu, tak sampai 10 minit pun ok!! Sangat sekejap! Orang tu suruh baring, then dia tutup mata kita, terus bzzzttt..bzztttt..bzztttt keti  pakai alat khas ni lah.Rasa nya? Macam geli2 terkejut gitu. Tak rasa sakit, tapi kekadang terasa panas.

Lepas tu amoi tu explain la yang voucher tu actually untuk satu treatment je, kena buat lagi 5 treatment dengan harga RM800,barulah PARMANENT selamanya.First session ni mungkin berkesan untuk 2 minggu je. Aku dah macam..ohhhh reallllyyy (-_-"). Rasa macam tertipu sedikit.No wonder harganya sangat murah. Tapi kenapa dalam voucer tu takde bagitau ponnnn.Mencik tau deal macam ni.Nak bayar RM800 untuk 5 treatment lagi?? Terima kaseh jelah.



Sebelum balik, kami berdua pergi mamam2 dulu, lepas laser2 terus rasa sangattt lapar la pulak. Hoho.Makan dekat The Big Brother. Western food. Sedap gilos makanan nya.Portion sangat besau & harga berpatutan. Licin ai makan.Nyam nyam!Makan sambil bergosip2. Actually ni kali kedua jumpa Cik Izza ni, first time masa kenduri kawen aku haritu, tapi jumpa kejap sangat, tak sempat nak borak apa, nak tangkap gambar pun tak sempat.Kali ni borak habis-habisan. Banyak story sebenanrnya kami ni. Thanks to Blogger sebab menemukan kami.Hee.Peramah & very the comel lah bakal pengantin ni.


With her new baby.Baby V :)
Nice to meet u yunk. Nanti kita jumpa lagi ok ;)


Walaupun agak kurang happy dengan bzzzttt..bzttt treatment itu, tapi saya happy sebab dapat berjumpa dengan beliau ini. Oklah, itu saja. Opppss..sedikit nasihat, kalau nak beli mana2 deal yang berkaitan dengan treatment2 ni dari MilkaADeal, call kedai tu dan tanya lebih details dulu sebelum purchase. Sebab nanti jadi macam kes ini, tertipu sudey. Hmm..

5 comments:

sweethOneY said...

Yaaaaaaaaaaaaaaaaaa saya juga rasa tak happy dengan deal ni!!

Rasa macam tertipu kan. tskkk.. Lenkali ckp lah kalau nak permanent kena pegi 4-5 sesi.. Tskk

Tapi kita dapat jumpa, yeay! Sian ena ni makan laju kena tgu org yg mkn selow ni. Hahaha. Apesal gambar tu gumukkkk T__T

CaDLyNN said...

biasala tu ena...die kasi murah 1 treatment pastu suh amek package..hehehe...nasib baik ko tak terjebak dengan package tu ye..

Bapak said...

kasi satu treatment murah pastu srh amek package tu strategi biasa yg buat ramai terjebak..nasib baik dia x paksa & tahan Erina & izza tuk amek package tu..

Erina Asmawani said...

Izza:
kannnnn..kes tipah tertipu kita nih..isk!

Tapi masa makan n borak tu mmg enjoy! Hehe..tengok perut la yunk..perut awak halusss je, tu pasal la selow, cer tgk perut ena..10 kali ngap je dah licin ;p

Lynn:
tula..seb baik gak amoi tu jenis tak memaksa, dia explain je..kami cakap xmo pastu terus blah..koser la nak habiskan 800 tuk keti je..huhu

Erina Asmawani said...

Bapak:
tula..kami x sangka plak camni sebab kat voucher tu takde state pun..Alhamdullilah tak terjebak..kalo x melayang2 duit woo..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015