Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, May 18, 2011

Cuti-cuti Port Dickson

Ok, sudah dengan entry luahan perasaan semalam. Hari ni nak bercerita pasal cuti-cuti Malaysia pula. Weheee.I love cuti-cuti Malaysia. Last weekend, kami semua telah pergi bercuti ke Port Dickson.Yela..Port Dickson je pun tapi bila pergi beramai2 bersama dengan family,percutian menjadi sangatttt seronok. Tak kiralah pergi mana pun. Asal dengan family + hubby tercenta,gumbira ok.Btw, this was my first vacation with family in law ;)


Kami menginap di sini..
AnCasa Hotels & Resorts




View from our apartment. 7th floor.



Cantiklah tempat ni ;)

Kami sampai dalam pukul 3 petang macam tu, rehat2 kejap dan lepastu haruslah pergi berdating dengan encek hubby kejap kan.Jejalan pusing resort tu.Hehe











Cantik! Konsep ala2 Bali. Siap ada lagu gamelan Bali lagi sepanjang tempat jalan kaki kat situ. Memang tenangggg je rasa.


Dah puas pusing2, kami join our nephew & niece berendam dalam swimming pool pulak.

Meet Amal & Arif ;)

Actually ni pool kekanak, disebabkan takde orang lain masa ni, kitorang belasah  lah join sekali. Wihihihi. Oh, kat resort ni ada 3 pool untuk kekanak. Yang ni yang paling jauh sekali dari resort sebab tu la tak ramai yang nak pergi pool sini kot. Jangan terkejut melihat encik hubby ku yang botak itu ye. Hehe. Beliau baru je botakkan kepala tu, bayar nazar.Si comel ku ;)

Di sebabkan takde orang, kami telah menjadikan pool ini macam pool kami sendiri. Wahaha. Main slide sampai lebam. Ye, Makcu dia pun ni pun join sekali & yang paling over. Oh ye, keluarga sana panggil saya Makcu ;) Aumm! Manja je bunyi nya kan. Manja ke? Haha


Wehuuuuuuu!!! Seronok2!
Ok, Makcu kelihatan overly excited dalam gambar ni.
Memang over. LOL


Malam tu berdating dengan encik hubby tepi pantai, pegang tangan together gether, di temani cahaya bulan & bunyi ombak yang damai. Oh, I really love this moment! Romantik! :)

Aktiviti esoknya pulak, pagi2 lagi dah terus terjun ke pantai. Lama dah rasanya tak mandi laut. Tengah2 syok kuak lentang bagai, tetiba teringat kes yang orang kena gigit ikan besar atau buaya kat PD tu. Uuuu..scaryy!!!!Huhu. Terus main2 pasir tepi pantai je. Dan ye, kitorang (me+hubby+ Amal) sempat naik banana boat lagi. Memang syok bangat! Tapi sorry, takde gambar pulak, lupa nak amik dekat kak D.


Always & forever ;)
Kalau pergi pantai wajib tangkap pic gini kan. Hehe

So, itulah aktiviti kami sepanjang weekend lepas. Menghabiskan masa bercuti2 di PD. We really had a superbly great time.Can't wait for our next trip to Kuala Terengganu pulak this weekend. Mari mencandat2 sotong.Yay!


Happily Us ;)
Kebahagiaan terserlah di wajah & badan masing2 ;p

7 comments:

sweethOneY said...

Holohhhhhhh bestnyaaaaa g cuti2 msia. jeles tengok org dh kawen ni, bebas nk g cuti ke mana2 pun. hihi. tak sabar nk tgu turn kitorang pulak :P

CaDLyNN said...

p kuala terengganu? wah..p redang ke?

Masy said...

lama dah x gi PD. hehe

zonaku said...

haah.. dah lama x g PD. dulu x yah plan2 bagai, start je enjin, kejap lps tu sampai la



makcu mmg over dlm pic tu!

Erina Asmawani said...

Izza:
memang syokkk! nak g memana pun tenang je rasa..aww.Best sangat! Ur time will come :D

Lynn:
Xlah..g mencandat sotong di tengah laut je. Area marang ;)

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Ape kata..nanti Memuah g PD nak?? Jomm..hehe

Kak zona:
tapi kat Pd skrg dah ada ikan josh..wuuuu..takut (-_-")

hahahaa..over x hengat ;p

PutRee SeJiNjaNg said...

wah syoknya bercuti...:)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015