Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, November 09, 2012

Aqil dan food feedernya.

Yeay!Aqil dah ada food feeder, beli dengan mama Naila. Masa gathering haritu dia bawak banyak stock food feeder ni, terus lah beli :) Moh tengok aksi Aqil bila dibagi food feeder ni.

Balik dari gathering haritu tak menyabar dah mamanya ni, terus singgah kedai beli pisang, nak diletakkan dalam food feeder tu. Sesampai je kat umah, bagi Aqil belek2 dulu food feedernya tu. 

Kidsme food feeder. Gaya Aqil macam dah tak sabar2.

Potong pisang kecit2, sumbatkan dalam tu. Masa memula bagi Aqil, dia capai..tapiiiiiii..dia gigit pemegang feeder tu, bukannya gigit pisang tu. Huhuhu. Beria2 dia menggigit buat macam teether.




Lepastu bila dah betulkan, suh dia geget yang ada pisang tu..tengoklah reaksi dia..

1) Gigit2            2) Eeeee..rasa pelik      3) Buat muka



Lepastuuu..terus dia campk food feeder tu haa.. Bo layan!! -_-"

Aqil tengok tv lagi best la mama.

Aqil memang tak suka makan buah lah, even kita buat puree pun,dia akan ketap2 mulut dia, refuse takmau makan. Haiyooo. Ok, semalam try bubuh kurma pulak dalam food feeder tu,





Tunjukkan  kat dia, tak eksaited langsung! Buat dono je. Kita panggil2 dia tunjukkan food feeder tu, bo layan! Hohohoho. Memang dia tak berminat lah.

Kacau lah mama ni, Aqil nak tengok tv.

Lepasni nak try buh biskut pulak, tengok camne reaksi dia. Sesiapa berminat dengan Kidsme food feeder ni boleh lah beli dekat sini Mum Naila Collection :)


16 comments:

erin said...

hahaha..gambar aqil campak FF tu ketepi dgn muka tak bersalah, menggeramkan..hehe

izfanora said...

hahaha.. comel aqil nie. mama kena gigih cari menu best nie..

Ros Anis Rusli said...

comey betoi muka aqil masa tgk tv tu...geram la..bila la leh jmpa aqil lg ni...

Mr n Mrs Zaidi said...

hahahah..aqil mcm daaliyaa jgk..buat dono jer bila kasi..kalu dia ambil pun masuk dlm mulut pastu dia cmpak...hahahhaa..

sapphire said...

cuba try betik or orange ena..yg beriar sikit..mungkin Aqil akan suka kot.. :)

Mommy_Cha said...

eh aqil cukur kepala ke ena? konpius jap hoho!

afiewithayie said...

plan nak beli jgk utk zarra kt expo pwtc last week..tp mslahnyer zarra suke buang barang yang tangan..tak reti nak mamam sendirik even dah nak 10 bulan..so tak beli akhirnyer..nak mama nyer jgk y suap..

Izzati Asyraf said...

hahaha comelnya..tak sabar nak bagi aisy guna benda alah ni..tapi lambat lagi laa..aisy baru 3 bulan..

HEMY said...

buhahaha!!! cam bengkek kadang kita ye ye beli nk kasi depa pakai sonot..skali bo layan nye pulak

Anonymous said...

comel betul la budak kecik ni..geram!

CikNaa said...

betul la ena..razin pn same.. mama nye yg lebey2 saited.. tp anak teruna tu? huh.. geget, pastu pom campak buang..pastu ciknaa bebel ke dia.. adik, mahal tau ff mama beli ni..zaman mama takde tau! hahaha..

Erina Asmawani said...

Erin:
Kalau Erin tengok dia campakkan je feeder tu lagiiii menggeramkan. Rasa nak geget2 je.

Izfanora:
Dah try biskut semua kat feeder tu, dia xmo..dia x suka feeder tu la gamkanya.Huhu

Erina Asmawani said...

Ros:
Dia kalau dah tgk tv memang buat x tau je..kita panggil pun buat dono. Kusyuk!

Nurul:
Huhuhu..sadis kan. Kita je yg beria2.

Erina Asmawani said...

Nilam:
Ena try buh orange..lagi pelik muka dia buat. Dan macam biasa,terus campak. Hahaha

MommyCha:
Tak cukur..mesin kan aje. Botak :D

Erina Asmawani said...

Afie:
Hehehe..keputusan yg bijak. Sebab kalau beli pastu baby takmo, haru je kita nengoknya. Tangan mama lagi best menyuap dari food feeder :D

Izzati:
X silap, feeder ni pun ada tuk 4 mo tau, saiz S. Leyla prepare beli tuk Aisy :)

Erina Asmawani said...

Hemy:
Tauuuu xpe. Terus rasa kiciwa jiwa raga tgk dia mencampakkan feeder tu. Nampak beno mama dia yg beria2..haha

Cik Anon:
Alhamdulillah. Metacey :D

CikNaa:
Hahaha..Samelah ngan Aqil. Yg tak tahan dah campak buat muka x bersalah pulak tu. Sabo je..mama2 je yg overeksaited. Anak tak pun. Hehe









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015