Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, November 22, 2012

In trend yo.

Dulu masa cupcake baru femes, wahh! Semua pun eksaited nak buat & beli cupcake.Dahla comey kan..macam2 flavor pulak tu.


Credited to Google


Lepastu femes pulak dengan apam polkadot. Apam moden. Siap ada filling. Masa awal2 corak polkadot, sekarang ladybird lah angry bird lah. Semua corak ada. Corak 3D pun ada.

Credited to Google


Lepastu femes pulak dengan manisan France nih. Macarons! Memang comey lotey. Walaupun mahal..sanggup jugak tu beli sebab nak merasa. Manis yang amat.

Credited to Google


Bila macarons dah reda kefemesan dia, kek red velvet pulak naik takhta. Memasing pun teringin nak makan kek red velvet ni. Memang sedap. Tapi makan slice je cukup, makan banyak..muak.

Credited to Google

Tak lama lepastu, kek rainbow pulak in trend. Haaa..memasing pun hapdet fb memasing dengan rainbow kek ni. Memang femes. Aku dulu pun punyalah ngidam ngan rainbow kek ni, mujur dah dapat rasa rainbow kek yang mabeles masa beday Xiyad dulu.Each layer flavor lain2 tu tau.

Kek beday Xiyad! :D


So sekarang apa pulak yang tengah in?? Yee...semestinya Crepe Durian. Hamboihh..semua pun duk cite pasal crepe durian ni. Kat fb, ade je hari2 orang duk cite ngidam crepe durian lah, crepe durian sedap lah. Sesiapa yang tak makan lagi crepe durian ni terasa ketinggalan sangatlah gamaknya. Tak in. Hehehe. Aku pernah rasa, memang sedap! Lembuttt je. Rasa nya lite sikit dari durian. Dalam tu ada krim campur durian. Nyumm! Tapiii..makan durian betul lagi nikmattt! :D


Credited to Google



Tapiiiii..kalau crepe durian warna warni gini..errr..seram tak nak makan? Warna warni kalah rainbow kek. Huhu

Credited to fb member

Kek2 & manisan pun ada trend. Same lah jugak macam fesyen. Dulu2 femes tudung bawal, pastu shawl pulak, pastu tudung ekspres, sekarang ni tudung bawal tengah in balik. Baju pun sama. Macam2 trend. Sekarang femes dengan design peplum pulak je. Yang penting aku tak pakai lah peplum walaupun tengah in, kang orang ingat aku mengandung pulak. Huhu. Tak sesuaiii. Yang badan kurus2 kecit molek barulah sesuai gitu nak pakai peplum :)









12 comments:

Mommy_Cha said...

nak juagt ber peplum walopon berbadan dua.hahahah! tapi tak mampu kang lepas kat area atas jer..tang perut sendat tak muat..kihkihkih!
durian crepe nih mcm lempeng jer kan? baik mkn durian fresh lagi sodap..kihkihkih! macaroons tu jer lom penah rasa..dalam hati ada taman gak teringin nak rasa gitew :)

CaDLyNN said...

baju peplum den takdo..hehe
durian crepe..hurm...aku xmakan durian jadian ni..kikiki...aku mmg tak reti makan durian yg bukan durian fresh..say it..bubur durian, ice cream durian..semua aku tolak..hoho

HEMY said...

peplum tu pn aku baru dgar n tau kat entri..paddiaaa lahhh...ada aku kesah trend ke tak?hahahaha

Mr n Mrs Zaidi said...

betul2 skrg tgh glamor durian crepe n peplum... nk jgk berpeplum tp berangan jer la... nk jugak rse durian crepe tu tp xthu mne boleh dpt... sume2 kuih yg ena bgthu tu sume xpernah rse, sbb tak obses dgn kuih2 manis nie...hihihihi

sweethOneY said...

Alamokkk teringin juga nak pakai peplum walaupun gemok begini

CikNaa said...

erina & kek tak dapat dpisahkan lagi..haih! rase mcm kembang tekak plak tengok kaler durian crepe hat merah nyale tu... errr..

Erina Asmawani said...

MommyCha:
Ena rasa mommy preggy comey je pakai peplum..macam Fasha Sandha pakai. Comey je. Yg x preggy macam ena kalau pakai terus nampak cam preggy. Not comel. Hehehe

Kann..ena pun prefer durian original. Silah carik macarons dekat Empire SUbang ok mommy Cha ;)

Lynn:
Tapi kecit comey macam ko comey ok pakai peplum. Swit2 gitu.

Oooo.x makan durian jadian rupanya. Takpe2, durian ori still the best meletop. Nyum!

Erina Asmawani said...

Hemy:
Hahaha..memanglah.Trend baju pompuan..ko xyah kesah. Baik ko kesah makan buah plum je. Lagi sodap.

Nurul:
Kalau mommy preggy comey je berpeplum Nurul. Try la..

Ohh..Ena memang suka kek2 n menda manis2 ni. Tapi jenis yg dapat rasa sekali dahla..melainkan kalau bebetul sedap baru repeat makan bebanyak kali. Hehe

Druian crepe banyak jual sekarang Nurul. Google je :)

Erina Asmawani said...

Izza:
Takpe, Izza memang preggy. Mommy preggy memang comey pakai peplum. Sila sila :)

CikNaa:
Yee..hehehe. Memang xley dipisahkan lagi. Seremm kan CikNaa wrna2 crepe tu..huhu

Izzati Asyraf said...

lagi satu trend..pavlova..suka sangat!!sebab tu saya bam bam..hehe

PUAN SUE said...

Alamak peplum tu ape? Aduhh ktggalan zaman la pulak.aduh

Erina Asmawani said...

Izzati:
haahla, pavlova..ade teringat sebelum buat entry tu..tapi lupa plak nak buh. Betulll!! memang trend betul pavlova kan..

Sue:
Fesyen baju Sue. Ropol2 sikit bahagian bawah baju tu. Hehehe. Memacam kan skrg









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015