Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, November 21, 2008

Uptown oh uptown..

Tengah malam semalam kul 1230, aku ngan member aku Nora & Nisa g uptown. Saje nak bwk dorang g jejalan.Memasing dapat rembat baju cantik yang dari RM 28 jadik Rm20. Pastu balik. Time nak balik tu terjadilah satu kejadian yang agak mengharukan. Biasalah, jalan balik keluar dari uptown tu mmg agak serabut. Ngan takde lampu, penuh tanah merah. Masa kitorang balik tu kul 130. Memang dah gelap gile pastu kereta pun tak banyak. Time drive tu aku bwk slow je sbb aku komfius nak lalu jalan mana. Aku tak nampak. Aku drive je ikot kesan2 tayar kat tanah merah tu. Bila da sampai satu simpang ni aku komfius lagi sebab kereta belakang aku lalu jalan seblah kanan, tapi aku straight je. Komfem aku dah salah jalan. Masa aku nak reverse, tetiba kereta aku termasuk dalam "tanah liat". Tanah merah yang penuh lecak sbb time tu pun baru pas hujan. Aku reverse tak boleh. Aku tekan minyak pun tak boleh gerak. Keta aku stuck dalam tu. Huhuhu. Agak lama aku duk tekan2 minyak. Tak berjaya. Aku dah nebes, call adik aku mintak tolong dia datang. Time tunggu adik aku tu, tetiba dtgla sorg lelaki ni, nak tolong kitorg. Dia suruh kitorg semua keluar sbb kena kurangkan berat kete tu baru senang dia nak reversekan. Aku turun2 keta terus g tgk tayar depan belah kanan keta aku yang dah terbenam tu.

Part yg paling best sekali, time aku tgh duk kusyuk tgk tayar tu, tiba2 laki tu terus tkan minyak sekuat hati dan secara automatiknya segala lecak2, tanah liat, lumpur dan sebagainya tersimbah kat aku. Dari kepala sampai kaki. Sampai masuk mata dan mulut. Dah macam hantu kubur. Hahaha.. Aku terkejut gle time tu. Tergamam. Tak tau nak ckp apa dah. Nisa dan Nora dah tergelak2. Aku maintain je senyum. Padahal dlm hati mcm2 perasaan ada. Haha. Pas aksi tekan menekan minyak sekuat hati berlaku, kereta aku dapat kuar dari tanah liat tu. Lega gle. Lelaki tu mintak maaf byk kali kat aku sbb dia tak nampak aku ada kat tepi tu tadi. Hee. Salah aku gak. Sape suruh duk depan tu. Aku berterima kasih byk2 kat lelaki tu dan aweknya. Walaupun awek dia tak buat pape tapi sanggup tunggu bfnya tlg kitorg. Kitorng balik umah ngan rasa nebes dan kelaka. Nebes sbb ni 1st time terjadi kat dorang dan jugak aku, kelaka sebab tak boleh blah tgk aku mcm orang jatuh sawah. Hahaha.


~ Cantik kn keta aku?~
* macam kerbau baru pas berkubang..huhu*


~Cantik kn tudung aku?~
* masa pergi bersih je, balik da bercorak..haha*


~"Hantu kubur" yang cover malu~
* huhu..beg tu baru beli sebulan*


2 comments:

paiseh said...

tak tau nak komen ape...sebab nak gelak je nih...
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaa.....

Erina Asmawani said...

oit..pe gelak2 nie? x baek tau..haha









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015