Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, November 13, 2009

Ku akan terbang jauh..

First of all, ku sangat2 berterima kasih dengan pandangan & advice kamu2 semua tuk entry sebelum ni.Baru aku dapat pandangan yg jelas pasal Vads ni. Ditambah dengan komen abg aku (Si Ptit tu), terus aku 100% yakin dengan keputusan aku. Thanx bro. Tapi pasal KPLI tu mmg no more intake. Tapi takpe, kerja lain banyak lagi.Lecturer?? ;p Hmm..so I decided NOT to take this job. Betul tu, ku belum se"desperate" itu tuk memilih kerja ni. Customer service streamyx?? Mesti confirm kena marah je kan..aku dah la lemah longlai bab kena marah2 ni. Ish..can not. Can not. Bagus lagi aku jadik customer service merangkap supervisor merangkap cashier kat Fradoo. Lagipun, elaun ku dapat lagi tingggiii woo. Hehe. Jadinya, sementara mencarik & dapat kerja yg betul2 sesuai dengan aku, aku akan terus tolong ayah tercenta kat Fradoo. Kira kerja jugak tu kan ;) Insyaallah, kalau dah rezeki kita, kat mana2 pun ada. Tol tak?? Kekadang macam nak bukak bisnes sendiri pun ada jugak..best tau bisnes2 ni, ku suka, dapat duit hari2 ;p


Aku tak kan menyesal tolak job ni sebab ku tau ada job yg lebih bagus tuk aku. Yg penting aku dah ada experience interview, so lepas ni aku tau lah nak prepare apa & takdelah ku blur2 sgt. Ok, cukup cerita pasal kerja, sekarang mari kita peri HOLIDAY!!!! Ingat lagi tak entry pasal "Sinaran Pasport Kegemilangan ni?? Hehehe..Ramai yg teka aku pergi Indon eh?? Tapi ada jugak yg teka betul. Bravo!! Dengan ini aku umumkan yang aku akan pergi bercuti ke sini...




AUSTRALIA
The land of koalas & kangaroos

Weeee..comelnya ko!!



To Shira, Bro John & Ell, sebab korang teka betul, tunggu souvenir dari sana nanti k ;p Tuk blogger2 kesayangan ku yg lain jgn merajuk tau. Hehe. Aku pergi 18hb-24hb ni ke Perth. Sebenarnya aku tak expect pun nak pergi bercuti kat sini. Thanks a lot to my cousy yg cun lagi bijak ni. Sebab dialah aku dapat gi sana. Ni adalah program universiti dia,buat lawatan kat sana. Dia ajak aku, memula aku taknak, sekali lepas dah inform dengan mama, mama suruh aku pergi. Mama cakap peluang camni bukan senang nak dapat. Wow! Parents dah bagi greenlight, apa lagi kan?? Mestilah happyy!!! Kiranya ni bukan holiday semata2, tapi lebih kepada holiday sambil belajar sebab nanti kami akan pergi melawat university2 kat sana jugak. Bestt kan?? Kami akan stay rumah fam angkat kat sana nanti.Excited ni!! Haa..begitulah kisahnya.Oklah, ni entry last aku sebelum aku pergi bercuti. Kamu semua doakan kami selamat & semuanya berjalan lancar kat sana nanti ok. Jumpa lagi nanti selepas aku balik bercuti. Bye ;)



P/s: Esok nak serbu career fair dekat PWTC. Moga peluang kerja kat sana lagi best~


P/s 2: Counting days..1..2...3..4..5. 5 more days to go!! Yay!


10 comments:

Jard The Great said...

beshnye gi obersea.. so jeles!

*~ aRaBeLLa ~* said...

aku jelessssssssssssssssssssssssssss...!!

aku baru usha air asia beb..nanti ape2 aku tnaye ko ek..sebab dengar citer nak guna visa.. weh kalo de mamat ensem sana kim salam..ekekekek

pinkeen said...

yeay yeay..jaga diri kt sana nnt yer ;)

moment said...

nak ikut!!!~~~~~

errr aku gi gak! tp 2011.. adik konvo.. muehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk..sok kt pwtc career fair ke wedding fair..?? konpius mak nyahh..

perghhh...australia...besh gilerrrr!!!!

Masy said...

auumm syioknyeee!!! :) slmt berjalan2 ok~

HEMY said...

owkh..aku terlepas entri vads. Dh tggi skit basic gaji dia..elaun tu bila ko amek split shift and juga ko nye performance bagus

bagi aku, kalau ko tak buat pape..amek je job ni. kat situ ko akan blaja how to handle stress...kalau kat sini pn leh survive..yg len leps tu..ko tak rasa apa

kerja tak bawak balik umah..ko emo marah time tu je..tp lepas tu..balik kosong..esok hari baru

tp ko bukn takde mende nk wat skang..ada kedai..so better tggu yg betul2 seswai..tp utk kwan2 ko yg takde kedai..advice aku..amek je

simple je prinisip..kalu ko lyan customer ko jujur..tak tipu diorg..ikut je rule..i.allah takde yg maki..aku tak penah pn kena maki..

zonaku said...

hoohohhoooo....
up to you dear..

enjoy your holiday!

~ miss femme fabulosity ~ said...

Yay! Jgn lupe souvenir taw! :) Dah teka betul tue.. eheh..

Beshnye dpt g Aussie!! Tringin ngat nak g sane.. espeshly gold coast.

Have fun on your holiday trip, owkay! Do take care! Kalau boleh, tlg aku usya lelaki lelaki single yg hawt untuk berpacar dgn aku! >:) miahaha!

Bubbye! :-*

yAtie -sB- said...

Wahh~
best nye Erina..
slh stu tmpat yg sy t'ingin nk pi --> Australia - Gold C0ast ^.^
nk tg0k koala :)

sy nk teke..
tp..xsmpat la..bru tg0k blog t0day..
xpat la sy dpt srvnir dr awk :[
huk..huk...

pape pn..have fun k..
hepy h0liday + tke care..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015