Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, January 04, 2010

Idea halus...sehalus kulit bayi




Menyarung baju kurung sambil berposing dengan scooter pink yg comel di bandaraya Perth,cool bukan?? (^_^)


Gambar hanya sebagai hiasan.Tiada kena mengena dengan entry. Kali ni, ku cuma nak mintak cadangan & idea je, cemana kita nak tegur seorang kakak (umur 30 lebih) yg ada masalah bau badan yg kronik?? Cara yg paling halussssss sekali. Nak tegur tapi takut dia kecik hati, tak tegur tapi tak tahan (@_@). Macam mana ni?? First time ku berdepan ngan kawan yg ada body odour kronik ni. Tolong..tolong..




19 comments:

sweethOneY said...

jap2.. cium ketiak sendiri dlu kejap. nasib baik wangi klo x mst ena pun serba salah nk jmp ke tak nnt :P hehehe

erm.. susah la nk tegur bab ni, sensitif sgt kan.. apa kata bagi hadiah perfume?

deusXmachina® said...

dulu time blaja ada gak housemate ni bau ketiak kronik n mengalahkan bau cagu...
nak sound xsmpai ati
tp blkg slalu kutuk mengutuk gak la kan
last2 ujung sem terus dia blah g umah lain...
settle prob hahaha

untuk kes anda plak
cube bg perfume
or gunakan kiasan yg bersesuaian

*~ aRaBeLLa ~* said...

prob ni penah kuar kat 3R.solution nye cam pendapat sweethoney & deusx..ko kasik adiah perfume je...heheh

Jard The Great said...

kalo aku.. aku bg surat layang kot.. ehehe

pak long said...

cantik..menarik....tertarik ..kau memang the bom...

paiseh said...

tutup hidung..
mengalah laa sikit~
hahahaa!!

Masy said...

mesti bkn akak ni kan kan. bg la dia deodorant. murah sket regenye dr perfume. tp klu murah hati, bg perfume la terus. pastu ckp kat dia - akak pakai hari2 tau.. klu tak nanti sy kecik ati, xmo kawan akak!

(baca : klu akak x pakai, takmo kawan akak sbb akak busuk!)

zonaku said...

bagi la deodorant. dan sila jgn ikut nasihat jard. itu permulaan jalan hitam!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..pnh gak blaku..da r N x tahan gn bau bkn2 ni...yunk..awk try r wat2 spray fresher kt ofis tu ke...ngeh2...

k.e.r.i. said...

baru jumpa blog ko weh.
haha.

fiD said...

dah dapat keja ea kak???

erm, raenye kena pakai sikologi kot..

macam belum airfresh kew, kalu brani direct jew... kalu dyer jenis spoting la, hehe

kalu poyo plak, tulis note kat dinding tue, heheheh

dk-mie said...

hahah! amy pon menghadapi bende yg sama kat lam bilik guru.ader la cekgu laki tu bau badan yaaaa ampun!! tp siyes tak reti nk tegur camna.kakak2 tmpt amy ngajar tu slumber jek" weh! sapa nak penutup idung..gile korang H1N1 masih ade ni..haaa..pakai..pakaii..jgn tak pakai" sambil mata pandang sinis kat guru tu..huahuaha! malangnye guru tu wat bodo jek!

Erina Asmawani said...

Izza:
Aloloh..takde maknye tak mo jumpe izza, izza tiak masyam pun ena nak jumpe tau ;p

Uish yunk..mahalnya bagi perfume, kenal akak ni tak sampai sebulan pon, car pool friend merangkap team member.hari2 jumpaa, tu yg pening tu..huu

Deus:
Haha..tak baik tau kutuk2 belakang..mahal la bro perfume..huhu..bagi bedak ok tak? ;p

Arabella:
Kalau kakak kandungku, 2 kotak perfume pun aku ley adiahkan..masalahnye, kakak ni baru je kenal..huu

Jard:
Hoho..camne nak bg surat layang tu jard. Bagi tips ;p Tak sampai ati ar..kakak ni lemah lembut je orgnya..

Paklong:
Ohh..mekasey..anda juga the bom kebabaom

Paiseh:
Agakla bro..8 jam aku ngan dia takkan 8 jam ku kena tutup hidung..huhu

Erina Asmawani said...

Kak mAsy:
Bukan akak lah.Akak wangi tau. Bagi deodorant eh?? menarik..murah sikit..boleh tak kite letak kat meja die je..hehe..ala2 secret admirer yg bagi;)

Kak zona:
haha..tula..kang silap2, saya yg melayang ;p

N:
Yunk..ena kat tmpat training ni, duk mcm kelas, de 24 org..kang spray air freshner semua org terkujat kang..hehe

keri:
selamat datang bro..jangan lupe tunaikan janji haaa...hohoho

Fid:
baru training dik..wah..student ngan note mmg takley dipisahkan kan..tp idea note tu pun ley diguna pkai gak. Thanx

Amysue:
Haha..lelaki takpelah yunk buat gitu, ni kakak..kalo ena buat gitu terus tersentap majok kakak tu takmo kawan dah..huhu

Ery Catz said...

owh salam..aku ada cerita sama..nih pasal kawan aku..ko tau aku cakap apa?" weh kengkawan..bau apa ah ni?" sambil buat2 tak tau walaupun sebenarnya tau..dan actually 1 minngu pas tuh kawan ku beli deodoran trus..hahaha

Erina Asmawani said...

huhu..aku nak buat gitu, tapi tak sampai hati..huhu..kakak ni dahla dah berkawen..takkan husband dia tak pernah tegur kot. ish..complicatednya..huhu

pembaca senyap said...

bli deodorant..then tayang2 kt dpan die...ckp bau deodorant tu besh...pkai pn rase nyaman jek..pastu ckp kt die...'ko try la weh'...hikhik...

JIVEBUMZ said...

erm erina cakap face to face dengan dia.. bitau dia secara perlahan2.. supaya dia tak terasa hati.. tanya dia apa masalah dia mana tau kot ade masalah lain..

Erina Asmawani said...

Pembaca senyap & kak Jivebumz:
Thank 4 the idea ;) Prob solved. Yay!









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015