Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, January 13, 2010

Raja Lawak vs Raja Hantu

Semalam sesi berjumpa centahati tercenta (semalam ku cuti ye kawan2 ;p). Kami ke KLCC. On the way ke sana, sibuklah kami bercerita pasal AJL malam Ahad haritu.

Aku: Ee..best gila kan Aizat perform lagu "kau pergi" malam tu syg? Sayu gila masa dia perform tu

Centahati: Tak best lah! Politik lebih tu..

Aku: Hellooo..ape politik pulak??


Centahati: Yelahh..kekonon 1 Malaysia


Aku: Eh, lagu tu sebijik macam filem dia tau. Kalau tgk Talentime, suara perempuan India & instrument erhu tu mmg ada tau


Centahati: Eleh..tak bestlah! Dah la nyanyi dalam BI, 'kau pergi" jadi Hai O...Hai O..ntah pape ntah..tak de kena mengena..


Aku: Hai O??? Hai O mende nih??


Centahati:Yelah..aizat nyanyi lagu tu mase die perform last tu, kan dalam BI, Hai o..hai o..Ape ntah!


Aku:.........................................(senyap seketika). Hahahahahahahahahaha. Itu dia ckp I go la syg. I go! Mana ada hai o..hahah.Ingat dia duta Hai O ke nak nyanyi Hai O, Hai O ni syg.Hohoho


Centahati:Laa..dia ckp I go ke?? Manelah ubby tau..dgr hai o, hai o je..


Aku: Hahaha..lawak ar syg ni
(gelak smpai mengalir air mata)

Dah reda tu sambung borak balik.


Centahati:Eleh, Aizat tak best..daripada Aizat, best lagi performance Faizal Husin! (cakap penuh semangat)


Aku: Faizal Husin?? Kahkahkahkahkahakhakah. Tu gila2 remaja boleh lah syg..


Centahati:Eh salah, Faizal Tahir lah ( sengih2 sambil tahan malu. Muka dah merah)


Aku: Hahahaha..power lah Faizal Husin masuk AJL


Centahati: Salah cakap lah..huhu..


Hohoho. Lawak gila syg aku semalam. Akibatnya, sepanjang hari kena bahan ngan aku. (Ngee..tak marah kn syg? ;p)

---------------------------------------------------------------------------------------


Semalam kitorg cadang nak tgk Avatar 3D tapi timing tak kena, so kitorg decided tgk cerita ni. Tu pun lepas sedaya upaya pujuk si centahati yg penakut tu.




Ala2 filem "Blair Witch Project". True story recorded. Cerita ni oklah. Tak lah best sangat & takdelah boring sgt. Tapiiii..ada certain part tu memang gila scary. Meremang bulu roma aku. Huhu (-_-"). Kalau korg suka tgk cerita Seekers, Entity semua tu maybe filem ni best gilelah kot, but not for us lah. Bak kata centahati, cite Ghost Lab lagi seram.Ku bagi 2.8/5 stars je lah. Korang tengok pirate cd jelah, lagi berbaloi ;p



12 comments:

HEMY said...

kekeke..walaupun sengal..ko ttp syang dia..bagus2..ahahaha

Masy said...

klu faizal usin masuk AJL, kompem akak gi bukit jalil malam tu haha

fiD said...

wah, dating yer...

terhibur pulok, n dapat bayangkan sekali kak erin n bF gelak ketawe bersama2,hehheee

lelaki pon bukan sume brani tgk cite seram, uhuhuhuh..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hai-o..tgolak N bace..y ena laks..bantai faizal hussin..ape2 je kkorg ni..sweet ahh..

*~ aRaBeLLa ~* said...

Aku tak berani tgk wehh da ler aku tido sorang..

sweethOneY said...

olorrr comel gila korang.. cuwit jee.. hihi

YnaaOhYnaa said...

ehehehe mmg kelaka!

Erina Asmawani said...

hemy:
haha..sbb kesengalan dia tu lah buat aku makin sygggggg kat dia tau ;) (eh, tak baik ckp centahati senfal tau ;p)

Kak Masy:
Haaa..tau xpe..smpai sanggup jadik backup singer tu..tak pun penari latar..kan kak? ;p

Fid:
Aloloh..siap ko bygkan akak gelak eh..haha..tula..laki ni kekedang nampak ganas tapi penakut..huhu

N:
Hahaha..yunk, yg faizal husin pun dialah..

Arabella:
Tgk sorang la lagi best tgk cite gini..hehe..aku pon tdo sorg tapi suka gila tgk cerita gini..Syok!

Izza:
Maceh yunk ;)

Yuna:
ehehe..ley masuk raja lawak

Redbloodsnow said...

hahaha..lawak okeh. bykkk ler engkau hai ooo cik abg oii...hahaha. lucu okeh zie bc conversation uols part tuh..hikhikhik

:P

moment said...

klu 2 nama, aku slalu sebut yg awal je..
sbb last name aku slalu tertukar! heheh

Erina Asmawani said...

Zie:
Hahaha..zie yg baca ni pun rasa lawak, dpt bayangkan tak ena yg tgh dengar pastu tgk expression muka dia tu..lawakkk gila yunk..hai O hai O..haha

Wafa:
Ko leh geng ngan centahati aku lah..kompiden je dia faizal husin..haha

d_ said...

saya br menelejah blog akak setelah sekian lme.p mmg lawak sakit pewot la cik abg kakak 2.Hai o0..hahahahahahahahahahahaaa.









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015