Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, April 14, 2010

Babysitter bergaji degree kembali lagi~

Minggu ni jadik babysitter lagi. Hohoho. Suka! Tapi kali ni jaga baby Iman je..dia dikuarantin tuk seminggu, maksudnya aku pun kena kuarantin seminggulah jugak jaga baby Iman.Ni semua gara2 dia terkena penyakit misteri. Misteri??.Mula2 ingatkan penyakit kaki, tangan dan mulut yg selalu menyerang kekanak tu, tapi bila dah check, doktor ckp bukan. Ni maybe disebabkan alergic ubat ataupun terkena geget ngan binatang berbisa. Huh?? Tapi keadaan tangan n kaki dia sgt2 kesiaaann...melepuh2 dan air dalam tu. Huu.Tapi yg peliknya dia tak demam n tak menggaru2.Maksudnya tak gatal la tu kan.Hmm..pe yg geget baby Iman nih? kelawar? kala jengking? ulat gungguk (berbisa ke)? huhu..

 Kakinye yg tulus mulus terus berbintik2 air..huu

Huhuk..aku yg tgk pon dah sakit pe tah lagi baby Iman yg menanggungnya

Sekarang Alhamdullilah, lepas 2 hari mkn ubat yg doktor bagi, bintik2 ni dah mula mengering. Doakan baby Iman cpat sembuh ye. Huuu.Asek sakit je anak2 buah aku skrg ni. Kesiann.Kekadang duk taska ni lagi cepat penyakit merebak kan.


Si Comel yg wangi, cpat sembuh ye. Gerammm2!

5 comments:

HEMY said...

aku comel dan wangi gak..meh la geram kat aku..nyiowwww~~~

*~ aRaBeLLa ~* said...

hahahah hemy tak bulih blah ..

Jard The Great said...

dah sihat ekkk.. ehehe.. pandai erina jaga baby. Baby sendiri bila mo dpt? keh keh keh

zonaku said...

nul, ko g jer ngiaw kat cembam!

so actually si comel ni sakit apa???? my sis ms kecik2 dl selalu naik nanah kat tangan n kaki, rupanya isi dia jadik busuk. sebab alahan. sian.....

Erina Asmawani said...

Hemy:
Hahaha.. ko nak kena siku ke weh..wof wof! ( munyik anjeng) haha..

Arabella:
tula..xley blah langsung..haha

Jard:
dah beransur sehat..hee..ai dah xpert da bab2 jaga baby nih..tunggu ko dapat baby baru aku menyusul.ngee ;p

Sis Zonaku:
Hmm..ntahlah sis..mebi kena geget binatang berbisa lah kot sbb nak katekan alergic ubat, dia takde mkn ape2 ubat sebelum tu. huuu..tu la kan, kekdang alergic ni xley buar sambil lewa je. Bahaya!









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015