Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, April 14, 2010

Pink itu seksi

Awww.Seksi tu tau. Dari pandangan mata aku lah.Ngape saya suke pink?? Hmm..ntah, pink dah memang sebati dalam hidup ini sejak azali lagi. Masa kecik2 tersangatlah obses pink, semua benda kalo boleh nak pink, pink, pink. Kalau sekolah kat Malaysia ni boleh berpakaian bebas mmg kasut n baju sekolah aku pink. Ahaks.Budget barbie la kan pink2 ni. Pernah sekali masa darjah 4 kalo tak silap, baju raya, kasut raya, stokin raya, beg duit raya, siap kan spek mata pun pink. Mmg terasa sgt bahagia time tu.Terasa cantik. Hahahaktuih. 

Tapi bila dah besar ni, perasaan cinta dekat pink dah kurang sket. Mybe 20% kurang.80% lagi still cinta. Hoho. Maksudnya aku takdelah nak obses sgt ngan pink. Idoklah lagi dari atas smpai bawah pink. Tapi still setiap tahun baju raya aku mesti wajib sepasang ade color pink. Kalo takde pink, terasa sgt dull kehidupan ku ini. Tak boleh lari dah color ni ngan aku. Pink is lovely. Pink is yummy!

Sampaikan kereta kesayangan berubah Pink. Ahaks. Pinky Lisa ;) Gilos pink btol.Sebenarnya mukadimah pepanjang ni nak cerita pasal Cik Lisa je. Hee. 

Ni Cik Lisa ku yg cantik berkilat2.

Lately ni aku malassss betul nak membasuh Cik Lisa (basuh ke cuci ha?). Ayoyo. Konon dari sehari ke sehari nak membasuh, last2 amik ko, 2 bulan tuuu tau tak basuh. Gila kan? Dari pink dah tukar pink kelabu asap sbb debu tebal dua inci. Huhu. Tapiiii..lepas pergi carwash feveret dia, Cik Lisa kembali bersinar2 ;)


Inilah carwash feveret Cik Lisa

Terletak kat seksyen 7, bersebelahan pasaraya Bintang. Warga Shah Alam tau la kot. Service kat sini mmg tip top. Bersih gila. Berbaloi bayar RM10. Kalau budget lebih, ku buat sekali ngan wax & polish ;).Mmg kat sini je lah aku basuh cik Lisa ni, tokey kdai pun dah knal dah. Slalu dpt diskaun baekk punya. Ngee.Bestnye tmpat ni, 5 kali basuh dapat 1 kali basuh FREE! Err..paham tak? Tetiba terasa macam percakapan ala bangla pulak. huu.

Pas dah mencantikkan Cik Lisa, mesti pastu aku round2 ke i-city. Kereta dah cantik haruslah pergi meronda2 kannn. Dah macam rutin plak pas basuh kete terus ke i-city. I luvvvv i-city. I-city cantek, cantek dan cantek. Saya suka tmpat yg cantek. Eh, tetiba je.Dah alang2 dekat je ngan carwash ni haruslah merewang sekali. 5 minit je pun dari carwash ni.Pergi waktu siang adalah seronok!! Dah la takde orang, ley bergambar sesuka hati. Nak berguleng2 pun buleh.Hohoho

Niceeee...very niceee ;)


Fewwwittt. Awak yg pink di sana tu. Ley saya ngurat?


I-City di waktu siang. Indah bukan?? ;)


Ohh..ingat lagi tak kes buntut Cik Lisa kena cium tu?? Haa..Alhamdullilah dah setel dah. Dah gebu mulus balik dah buntut dia. Tapi harammmm budak yg melanggar tu nk bayar balik gantirugi. Dulu beriya2 je ckp kalau aku cancel kan report, dia nk bayar balik la apelah. Last2 senyap.Nasib aku tak cancel kan report tu. Bayarlah ko duit saman tu dik oi.Good!  Aku malas nak kasi panjang2 cerita, hantar ketuk cat balik guna duit sendirian berhad je ( lebih spesifiknya duit incik ayah. Terima kasih incik ayah.I luv u~). Tak sanggup nak biarkan Cik Lisa nye buntut cacat lama2. Sedih mata melihatnya.

Sekian sahaja cerita Cik Lisa, sekarang masuk ke cerita makanan pula. Anda suka sushi?? Saya sukaaaa. tapi ikut mood, kalo mood mkn sushi tu mari, mmg cam org mengidam. Tak kira sushi apa asalkan dpt mkn sushi. Kalau takde mood, bagi 100 biji sushi depan mata pun tak terbukak selera aku. Alkisahnya hari Isnin haritu aku ke Tesco tuk mencari sushi (kes mengidam lah ni). Hasilnya..aku terjumpa sushi yg seksiii sekali. Awwww..


Nampak tak sushi yg seksi itu? Nampak tak??

Tadaaaaa..
Ini lah dia si seksi itu. Haha. 1st time aku jumpe sushi pink. Fishcake je tu tp yummmy!

Pink menceriakan kehidupanku. Sexiest color in the world. Ngeh! Tapi biasanya pink ni sinonim ngan ayu2 lemah lembut semua tu kan, but not me. Aku takdelah ayu lemah lembut bagai, stok ganas2 jugak, tapi derrr..ganas2 dalam hati ada taman jugak derrr.Hahaha . Korang plak suka color ape?


11 comments:

Dayangku Army said...

Wah! kite same la ena. Suuukee gile ngan kaler pink. Tapi dah bsr ni idak le semuanye pink kan?? tp klu di suruh buat pilihan apa2 benda pun, mmg kaler pink je pun yg i nmpk.hahaha!

i wish my 'siti khadijah' bertukar warna jadi kaler pink macam cik lisa. hahaha! cik siti i kaler oren. Tp orait jugek laaa..ceria aje hidup.

Cik lisa kamu sangat seksi n montok wo..

HEMY said...

kalau vios ku pink camne??hmmmm~~~~

martina matsah said...

kite suka kaler hijau....sampai baju kawin pon hijau....tp yg silapnyer...kaler hijau taik kerbau la pulak....konon nak cari kelainan....don terai dis at home..
muehehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nk jgak PINKVIVA.....tp x de duet...wuaaa..

zonaku said...

hehehheeee... sangat la bertentangan ngan aku...........

tp bila nk capai kaler biru.... mak tegur... x jemu ker biru???? tu y tercapai pink gak tu... protes dlm diam la kengkonon.. tp mak cakap haaaaaaaaaaaaaa kan lawa....

harusla aku mkn dalam.... walau agak cun la jugekkkkk

Erina Asmawani said...

Amy:
wahh! amy suke pink rupenye..hehe..de geng nih! tula..kalo suh pilih ape, kalo de pink mmg nampak tu jeeee yg cantik..

siti khadijah ley kawan2 ngan cik Lisa pasnih..warna2 yg nyummy ;)

Seksiiii kan..macehhh ;)

Hemy:
X sesuwaiii..kaler pink ni sesuai tuk kete mini2 n comel2 sahaja. sekian~

Mar:
Alamak..cmane ley jadik ijau tek kerbau lak? hee..takpe..yg penting time kawen lah hari paling bahagia, baju kaler ape pon dah x kesah dah..janji happppyyyyy! ;) nanti ena kawen tak pakai pink kot ;p

N;
Nanti pas kawen suh prince za sponsor ok ;)

kak Zona:
Owwhh..akak suka biru eh? tula..ena pun slalu mama tgur, asek pinkkkkk je, x bosan ke..tp nak wat camno..dah suka..tapi skrg suka warna warni plak..barulah meriah kehidupan. hee..

Pakai pink haruslah ayu2 gitu kak ;)

sekamar rindu said...

salam..


memang seksi.....

*~ aRaBeLLa ~* said...

ak tak pernah sampai kat i-city tu..huhuuu

sweethOneY said...

saya sukaaa merah! merah itu seksi dan garang. auuummm!! hahaha

nak pegi i-city siang2 hari jugak.. letih pegi malam2 dah mcm nk g berperang aje. haha

yAtie -sB- said...

bilela yatie nk smpai ke i-city itu?
meriah je nmpk...

aiks~ sushi pn pink?
hihi btl2 mnt pink nih :P

Erina Asmawani said...

sekamar rindu:
macey :)

Arabella:
mah ar turun shah alam, nanti aku bawak ko g icity..hhehe

Izza:
Yezzza..merah pun seksi. Seksi menggoda yu..eheh..
Tau xpe, pergi weekend malam mmg x best, sesak cam tin sardin..uhhu

Yatie:
datanglah sini Yati, confirm suka nanti ;)

Mmg peminat pink, mate sume nampak pink je, smpai makanan pun nak pilih pink.hehe









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015