Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, July 13, 2010

Pengalaman Berharga ;)

Alhamdullilah. Finally I'm here at Genting View Resort :) Rasa happy gila dapat wifi, rasa nak menari golek2. Haha. First time menjejakkan kaki kat GVR ni, tempatnya sangattttlah luas. Kat tempat ni ada rumah2, apartment, hotel, clubhouse, all in 1 place.Chop! Sebelum tu perasan tak blog ni lom diprivatekan? Hee..my bro nasihatkan supaya tak perlu nak privasikan blog ni sebab dia cakap many people enjoy to read this blog. Ni tempat tuk share pengalaman & mintak pendapat, so why must it be private kan? Sharing is caring. Hmm..still mempertimbangkan nasihat dia. Jadi buat masa ni I hold dulu niat nak privasikan blog tu :) Thank u very2 much for those yang sudi baca blog ni n banyak bagi pendapat n komen2. Really appreciate it so much!

Ok, berbalik ke topik training pulak. Hari register adalah pada hari Isnin, pukul 9-10.30 pagi. Memula plan memang nak suruh abang aku yg hantarkan pagi tu, tapi memandangkan malam sebelum tu ada bola final kan, takut nanti rushing, kelam kabut, ngantuk, nak harung jam lagi, so we decided to go pada petang Ahad.Jadinya sok pagi senanglah aku gi berdaftar. Abg & fam, mama & caca yang hantar. We checkin apartment sebab bilik hotel dah penuh. Lepastu, dalam pukul 830 malam, diorang semua pulang sebab esoknya masing2 kerja n sekolah kan dan tinggallah aku KESEORANGAN. Yeahh! Alone beybeh. Keseorangan dalam apartment yang besau, di tempat yang agak terperosok, dibelakangi hutan2, perasannya adalah nangis (T_T). Memula rasa cam ok je, dah biasa kan duk rumah sesorang,siap berangan malam tu nak tengok bola final, tapi bila dah lama2 timbul lah memacam perasaan. Ya Ampunnnnnn..tetiba aku terbayang macam2 scene filem hantu.Boleh?? Punyalah gila tetiba terbayang ada makhluk duduk kat sofa lah, ada benda dalam bilik air lah.Paling dahsyat aku terbayang ada benda tarik selimut aku macam filem paranormal activity tu. Huhuhuhu.Dari tak takut terus jadik cuak gila. Ya Allah, masa tu aku bukak semuaaaa lampuuuu..kipas..TV semua.Lepastu ambik wuduk, solat, mengaji. Then, cepat2 naik atas katil, pejam mata, al Quran letak sebelah. Masa ni dah debar2 semacam, tak tahu kenape. Dalam hati asik cakap "cepatlah pagi, cepatlah pagi!". Padahal takde apa yg nak ditakutkan, fikiran je fikir yg bukan2. Ishh..tula..banyak sangat tengok cinta hantu! Padan muka! (T_T)

Pukul 11 macam tu rasanya dah terlelap dah tapi tetiba terjaga sebab terkejut dengar bunyi "GOLLLLLLLLLLLLLL".Terkejut mak labu! Aku saje tido tak tutup tv sebab rasa scary je kalo senyap sunyi.Sambil2 mamai sempat lagi keluar bilik nak tengok negara mana gol. Rupenye Spain! Cehhh! Hampa..takpe Holland, yall already did ya best. Pastu sambung tido balik.Hahah.Masa tu rasa takut ke mana, cuak ke mana.Terasa macam kat rumah je.Then tup2, bunyi alarm..trettt..tretttt..trett. Pukul 7 pagi. Eh..dah pagi. Kejapnya. Syukurlah. Berakhirlah ketakutan kekonon tahap dewa aku tu ;p

Siap2 semua, dalam pukul 9 ada bellboy datang, mintak tolong dia hantarkan pergi lobby. Masa sampai tu OMG! Ramainya umat manusia.  Masa ni rasa excited sangat, dah daftar2 segala, check in hotel. 1 bilik hotel share 4 orang. Tapi bilik aku 3 org je sebab lagi sorang tak datang. Memula cam senyap2 jela kan sebab tak kenal siapa2 lagi sekali bila dah lama2 jumpelah balik member2 yg kenal masa pergi interview haritu. Yay! Then ada open ceremony, ice breaking segala. Sesi ice breaking adalah seronok sebab lain dari lain. Kena tulis nama kita atas kertas, then gulung2 kertas tu masuk kan dalam belon.Blow the balloon sampai besar gila. Ikat. Then semua orang float kan balloon tu. Bila kite dah dapat belon orang lain, cari partner, pecah kan belon tu pakai back to back. Hahaha. Belon dah la jenis tebal, amik masa nak pecahkan. Bila dah pecah, kita kena carik orang yg tertera nama kat kertas dalam belon tu then berkenalan dengan dia. It was really fun! Then berkumpul ikut group. I'm in orange group.ORANJE! Ada lebih kurang 34 members in 1 group and there are 5 group Kuning, Biru, Purple, Merah & ORANJE ;) Setiap group ada members from different divison la, ada dari engineering, plantation, property, healthcare semua.My team members alhamdullilah semua bekerjasama, boleh sekepala. Memang enjoy la work together.Oh ye, this was a second batch of SD MAP. Ada 215 participants .1st batch dulu dekat 500 orang. Sangat bersyukur sebab have been chosen to join this program ;)


Bilik hotel adalah sangat selesa, roomates adalah baik2 belaka. Makan 6 kali sekali. Gila heaven! Semalam masa 1st day kat sini, keje aku asik makan je, yelah teruja kot dapat makan kat hotel, lauk sedap2 pulak. Ayam kalio, sotong paul goreng tempura, daging stew, sup ketam, segala macam desserts. Perghh! Siapa mau tolak kan. Tapi dah masuk 2nd day dah mula beringat dah.Makan sikit2 je. Kang tak pasal2 habis training, bukan setakat minda berkembang, badan pun mengembang. Oh, jangan2! Ini masa untuk bekerja, so do things (maksudnya bekerja) as if there is no tommorrow, not eat as if there is no tomorrow. Ececey, feel motivated pulak tetiba ;p 

Jadual adalah sangat pack.PAdat dengan aktiviti. Terasa macam back to uni life. Dari pukul 8-12 tghari. Then 1-2 gap sekejap. Sambung from 2-6pm. Then malam dari kul 8-10. EVERYDAY! Except Sunday. Sunday cuti! So, from now on memang always be prepared lah, bangun pagi segala, kena manage time betul2 sebab masa teramatlah terhad. Hmm..new life just began ;) Dan harini, Day 2, ada election. Kena vote for president, vice president,manager2. First time merasa tuk memangkah. Haha. Terasa macam betul2 dalam SPR pulak. Dengan kempen segala.Alhamdullilah,everything went well. Position deputy president & Disipline Manager are from my team. Go oranje go! Ahh..oklah, ni saje tuk setakat ni. Ni pun gigih aku duduk dekat koridor bilik hotel sesorang sebab gigih nak mengupdate blog. Kat dalam bilik tak dapat wifi. Bolehhhh? huhu. Ni pun tetiba dah rasa seram sejuk.Wuuu. Dan, aku rasa cukup sebulan duduk kat sini boleh bertukar jadik Alice the vampire sebab muka pucat kekurangan vitamin D. Tak dapat cahaya matahri langsung (T_T). Oklah, jumpa lagi in next entry. Doakan kejayaan daku disini ye. 




11 comments:

HEMY said...

bapak ah..baper jam tu kelas sehari..gileeee...ngalahkan uni

Jard The Great said...

hehehe.. hampir sebulan dok hotel.. woo.. heaven weii

*~ aRaBeLLa ~* said...

sumpah kalo aku pon mesti cuak gile..tetambah sbb dekat genting tuh..

Masy said...

rasanye masuk seminggu kompem bosan dgn mknan2 kat situ.. ade bwak megi x? eheehehhehe

gudlak hadek ena!

~ miss femme fabulosity ~ said...

Wow, packnya schedule !! :) But seems fun kan..!! Enjoy it okey ?

ps: Lamanya kursus nie .. 12 julai till 5 aug tuuuuueee !! lg seminggu nk pose baru balik cni . haish!

CaDLyNN said...

good luck ena! enjoy every moment n gain new experience~

Erina Asmawani said...

Hemy:
Tau xpeeeeee (T_T) tapi nasib makan sedap. Hohoho

Jard:
Mmg heaven ;p Boleh jadik putih pucat lesi cam edward.Hehe

Bella:
Aku memula tak cuak, tapi tetibe je perasaan cuak tu datang. Scaryyy! :(

Kak Masy:
Tulaaa...ni pon da start bosan dah ni.Huhu..megi xde bawak ar kak..gindu abc plak tetiba. Bley? huhu

Maceh hakak masy ;))

Ell:
Yup.It was really fun to be here ( so farlah, taulah nanti ;p)

Tula,lamaaa sangat. Huhu. Tabah jelah.

Lyn:
Maceh dearrr ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

windu nyerr memori kt sd map..

Erina Asmawani said...

tula..mesti awak rindu gila ingat time sdmap kan yunk..best lah program ni. :)

Stilla said...

wah lamak ya yunk...nang heaven mena lah..best eh..hehhehe..=)

sweethOneY said...

teringat lak zaman training ngan khazanah dulu. hehe..

syiok jugak kan join training2 neh.. sme provided.. tgl nak blajar je.. ceyy.. pandai lak owg neh ckp :p









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015