Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, July 07, 2010

Puppy Love







Anak anjing yang kasihan

Terima kasih atas pandangan dan keperihatinan kamu semua terhadap anak anjing ni. Aku dah pun menelefon PAWS dan mereka sudi tuk bekerjasama tuk mengambil anak anjing ni, cuma masanya belum diketahui lagi. Progress anak anjing ni semakin hari makin baik.Alhamdullilah. Dah boleh jalan. Goyang2 ekor balik. Comell ;) Tapi tula, kekadang dia suka merayau2. Dah malam2 kang baru ada balik.Takut je aku kalau dia kena pukul lagi. Pastu nanti takut kalau pihak PAWS datang nak angkut dia, dia hilang pulak lagi. Hmm..camno ni? Kak Zona cadangkan supaya letak dia dalam sangkar. Huu..macam kesian je kak nak kurung dia. Lagi satu, nanti dipandang serong oleh jiran2, ingat kitorang bela anak anjing ni. Sedangkan kami bagi makan pun dah ada mata yang tak puas hati. Haihh..mentaliti orang melayu.Anak anjing ni memang tak reti duduk diam. Risau tau risau.Anak anjing..duduk diam2 boleh tak? 

9 comments:

Masy said...

org PAW ni bile nk dtg? dtg cpt sket bole tak? kang tetibe dah besau je anjing ni kang hahahahahhah

olololo siannye dok monyok camtu huhuhuhhu

HEMY said...

takpe erina...ko jaga je dia..mana tau sebenarnya dia cam jacob..jap lagi jadi laki gagah dengan six packs mcam aku

zonaku said...

anul mengong!

dari dia ilang lagi, baik ko tambat ker msk sangkar......

risau lak aku ni....

orang nk kata???? biarla, cam skrg diorg x ngata kan??????? so xder bezanya la...

Mak Su said...

eh! mcm rupa puppy dlm cerita 101 dalmations

Dayangku Army said...

olololo..tu ek anak anjing tu.Siannye..amy kalau tengok tang mata tu yang macam sedihhnye la..sayu je.

Harap2 cepatlah pihak PAW tu dtg ambik. Pedulikkan aje caka/pandangan org. At least ena buat kebaikan dan dapat pahala. Dorang ade??? non ado!

yAtie -sB- said...

camne leh ade kat umah erina?
ciannye die..xpe..pdulikn je ape yg jiran x puashti tuh, bg mkn je..die kn makhluk Allah jugak :D
cian..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

muke garang...tp mcm baik..

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Hahahaha..tau xpe kak..kang tetiba je da besar..tapi bagus ar cepat besar..org baling dia pakai batu ke kayu..die ley geget org tu. RAWR!!!

Hemy:
Jacob ialah serigala ok..bukan anjing. Huhu..x same..ko 6 packs? tang mane tu? hahaha

Kak zona:
Takde sangkar la kak..huhu..sekrg die dah behave..suke nyorok tepi pasu tu je..kekadang je ilang..pastu de balik..org paws ntah bila nak datang ntah..huhu

Maksu:
Haah..betul tu maksu, cume ni xde polka dot ;)

Amysue:
Yee..ni lah puupy yg kesian tu. Tula..anjing ni die punya mata mmg takley tenung lelame. Die macam de karen. Cam sayu je tgk mate die..
Tula..nak paws datang cepat. Lambat sangat kang ena yg g anta sendiri kang..huu

Yatie:
De org buang tapi die slalu g umah ena sbb ayah selalu bagi dia makan.Betul2..kite kena sentaisa berbuat baik pada makhluk Allah kan. Diorg pun de perasaan

N:
comel kan dan bijak ;)

yAtie -sB- said...

OOOowh gitu..sape la..
die tau family ena baik hti..
sbb tu die suke dtg kat umah ena..
hurmm tula, xkire pe binatang pn, aslnye dr makhluk Allah..
tp mmg comeyla puppy love tuh..huhu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015