Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, July 15, 2010

Sesukar mana kehidupan, jangan sesekali berputus asa.

Hari ni belajar pasal Six Sigma, histogram, Pareto chart segala. Dah macam budak engineering dah rasanya dan hari jugak ialah hari beremosi. Tapi emosi tahap ringan2 jela. Ringan2 pun perasaan sebak tu still ada. Pertama sebab dapat sms dari mama yang puppy tu dah ditangkap oleh MBSA.Terus cepat2 call ayah nak tanye kisah lebih lanjut. Pagi tadi MBSA datang dan tangkap puppy tu, dahla masa kejadian berlaku depan ayah. Ayah baru balik jog.Siap bawak makanan lagi tuk puppy tu.Ayah cerita memula orang MBSA nak tembak puppy tu dengan ubat pelali tapi ayah cakap tak payah, just tangkap je. Ayah pun campak makanan dekat2 orang MBSA tu dan puppy tu meluru lari dekat orang MBSA. Pastu leher puppy tu terus kena jerut dengat alat penangkap anjing tu. Terus bawak masuk dalam lori. Sedihnyaaa! Lepastu ayah siap cerita lagi yg puppy tu jenis bijak, everytime dapat makanan dia akan gali lubang dan tanam makanan tu. Lepastu kalau kucing datang dekat ngan makanan tu, puppy tu akan halau.Huuu.Maksudnya ayah suka perhatikan telatah puppy tu .Dan sekarang, puppy tu dah takde (T_T) Ishhh..sedihnye! Patutnya aku rasa gembira sebab puppy tu dah ditangkap & dibawak ke tempat yg spatutnya, harap2 yg lebih selesa, tapi bila dengar ayah cerita. Rasa sedihhh (T_T). Tapi aku pelik kenapa MBSA yg datang bukan pihak PAWS, tapi ayah cakap, orang MBSA tu kata..puppy ni akan dibawak ke PAWS. Harap2 betul lah, jangan nanti puppy tu kena suntik racun bagi mati sudah. Huhuhu..harap2nya tak lah kan.




Babai puppy comel. Moga awak ditempatkan di tempat yg selesa dan dapat ramai kawan. Terima kasih sebab jadik kawan & bodyguard ayah even tuk sekejap je.
(T_T) Ishh..sebak..sebak! Sob sob sob




Lagi satu yang membuat aku emosi ialah lepas tonton video ni. Sebak.Video yang dishare oleh guest speaker kami pagi tadi. Dan sekarang aku sharekan kepada kalian semua. Sharing is caring rite? Sila tonton video ni dengan penuh rasa bersyukur.












Jangan sesekali putus asa ok ;)


9 comments:

HEMY said...

org ni terkenal ngn youtube..bukan ngan meminta sedekah..dia cuba juge kan...tanpa meminta2

Masy said...

shian la puppy.. hopefully ditempatkan di kalangan anjing yg beriman *tetibe*

hopefully betul la dihantar kat PAWS tu.. lembab laa PAWS.. cam PAUSE plak.. huhu

martina matsah said...

ooo ciannya puppy tu....

Stilla said...

ala..la..la...sian nye puppy tu yunk...

moment said...

kak baby!!
puppy yg beriman laa~ haha

*ya, tersentuh juga dgn video itu..

Erina Asmawani said...

Hemy:
betul tu..dia gunakan kekurangan diri dia sebagai satu kelebihan & motivate org lain..x perlu meminta2

Kak Masy:
mmg PAUSE..huhu..babai puppy (T_T)

Mar:
Memang kesian & menyedihkan..huhu

Stilla:
Sedih mek yunk..huhu

Wafa:
Tersentuh kan? jgn sesekali kite berputus asa

Aidy Shahiezad said...

yerp...
jngan mudah berputus asa....
jom berusaha !!! ehh ??

visit my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/07/hipokrasi-amnesia-dalam-kehidupan_18.html

Redbloodsnow said...

yalah tek ena. jgn jak cdak suntik racun soh puppy ya mati jak. mun x...cian na lah diat puppy ya :( harap² cdak nak bena² jujur akan antar nya kat PAW.

tedah na mek die puppy ya ko yunk. Mun ta dpt nginang ka...nang udah di ingan, nk ow. cian nya :(

Mak Su said...

puppy pun punya hak utk hidup dan meneruskan hidupnya









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015