Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, June 28, 2011

Main masak2 mini pizza ;)

Malam tadi adalah sesi main masak2 bersama encek hubby. Hoho. Masak mini pizza yang amat sempoi tapi sedap. Thanks to Puan Arie for the recipe.Anda2 pun boleh cuba, semudah 123 je.


Meh kita tengok bahan2 dan cara membuatnya:


Bahan2 nya ialah,hotdog, cendawan butang dan cheese yang dipotong2 kecil. Semalam saya guna Kraft Singles cheese je. Hehe.Sos spagetti. Tak kira apa2 brand pun.Oh ye, roti burger jangan lupa ye ;)




Belah 2 roti burger tersebut, sapukan planta diatasnya, kemudian bubuh sos spagetti ikut citarasa anda.Saya suka bubuh lebih biar rasa masam2 gitu.



Kemudian, bubuh la hotdog, cendawan & cheese diatasnya. Hias ikut sukahati. Dah macam main game pizza frenzy je ni.Haha. Oh ye, bak kata Puan Arie, untuk bau yang lebih sedap, taburkan dried oregano di atasnya.


Encik hubby membuat mini pizza extra cheese nya ;D


Bakar didalam oven lebih kurang 8-10 minit.


Tadaaaa!! Mini pizza yang telah siap!

Perasan tak cheese tu macam tak berapa cair? Mungkin kalau pakai mozarella cheese baru cair kot kan.Yang penting rasanya memang sedap sangat . Keluar dari oven je terus ngap! Roti bawah tu rangup2 je dan isi di atasnya pulak panas2 dan bila bercampur dengan cheese,walahhh! Memang perfecto!Kesedapan sangatlah adoinya pun!! Hoho.Sila lah mencuba ye kalian semua! :)

7 comments:

sweethOneY said...

wahhhh bestnyaaaa lapar plak tgk. masak berdua ngan en hubby mst rasa sgt bahgia kan. hihi

Masy said...

nampaknye kesedapan lah adoinye pun. bagus2 hehehe

ieza said...

wahhhh memang snang + sdap kan adoinyeeee hihi..tapi kalo letak mozarella cheese tuh memang nampak mcm yg jual kat kedai ekekeke

Erina Asmawani said...

Izza:
heee..mestilah yunk ;)

Kak Masy:
memang bukat setakat nampak aje, rasanya pun nye hingga menjilati tangannye adoyai pun! ;D

Arie:
Tula, kalau pakai mozarella mau berkilo2 berat kami bertambah..sedapnya punn! Haha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

tu laa tgk cm xde menda pon berubah..rupenye guna cheese keping2 ek????klu guna mozarela lg cair baek pya kot...

Erina Asmawani said...

haah, penat kitorng tunggu cheese tu cair, tapi x cair2 pun..kang lelame sangat hangus plak mini pizza kami..hehe

k.e.r.i. said...

Hotdong?
Bwahahaha.









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015