Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, September 20, 2012

Masa mandi lebih ceria :)

Dengan adanya Wet & Stick tub joy ni.Wehuuu! Bukan takat Aqil je teruja bila mandi, mama pun teruja sekali. Rasa nak mandi sama2 dengan Aqil sambil main2 :D

Ini lah dia Tub Joy tu. Ada 24 pcs. Macam2 corak comel2!


Diperbuat dari soft EVA form. Memang selamat untuk baby. Ada permukaan licin dan jugak yang bertexture.Warna2 yang terang boleh merangsang otak baby dan jugak permukaan bertexture boleh merangsang deria rasa baby :D



Tadaaaa!!! Macam ni lah..basahkan dinding bilik air (make sure dinding bersih) dan lekatkan form2 comel ni. Oh, memang form ni akan melekat kuat dekat dinding basah.


Jadi..masa mandi Aqil jadi lebih ceriaaaa! Mandi sambil belajar.Bestnyeee!!


Aqil pun memang suka sangat dengan rubber duck dia tu. Asal masuk tub, tak sabar2 nak main ngan itik tu. Suka dia picit2..kan ada bunyik. Tiap kali dapat bunyikan itik tu, dia buat muka bangga. Hahaha


" Itu rama-rama. Butterfly.Warna biru. Blue". Haa..bilik air pun bertukar jadi tadika kejap :p


Yeaaahh! Butterfly also can swim.Heee.

Memang suka lah Aqil kalau tiap kali mandi. Kekadang tu bila kita angkat, dia nangis pulak.Tak puas mandi. Kalau dulu mandi kejap je, sekarang kena extrakan 5 minit, bagi dia puas2 main dulu. Aqil mandi air suam lagi. Tihihi.Tu yang dia syok je berendam lelama. Tapi jangan lama2 sangat tau, lungs baby kecit lagi :)

Pada yang nak tahu,Tub Joy ni beli dekat Carrefour, harga RM8 je. Itik tu pulak kami beli dekat kedai baby, brand Tollijoy RM7.90.Sekali pergi Carrefour banyak rupanya rubber toys ni. Lagi murah pulak tu. RM10 ada 5pcs. Macam2 bentuk, ada buaya lah, singa laut, kekura. Hohoho.Takpelah, cukuplah tu itik sekor untuk Aqil. Kang memacam dalam tub tu kang lagi Aqil tak mo keluar. Nak main je.Oklah, Happy Mandi babies! :D


11 comments:

Wawa said...

ala nak beli jugak la mnde tu...tp naila kecik lg nak mandi dlm tab...tnggu da pandai duduk, baru besh!

sweethOneY said...

bestnyaaaa ! tunggu Aqil besar sket lagi mandi dalam mini pool pulak ye Aqil.. Bleh mama join masuk skali heheh

HEMY said...

hmm..aku lepas xiyad pndi berdiri, mmg dia berdiri pegang mangkuk tandas je mandi.hahahahaha....

Mommy_Cha said...

hoh..tunjuk saje? tak kasi tau bli katne eh? nak kena babap nih..mikha lom boleh duduk tak siok ar...dia kalo duduk asik menyenget ke tepi jerr..hampesss!

Erina Asmawani said...

Wawa:
Beli ye Wawa, Annaila boleh buat main2 skrg, x semestinya kat bilik air je. Nanti dah pandai duduk baru lekat2kan kat bilik masa mandi :D

Izza:
memangg best sgt yunk. Tula..tak sabar nak bawak dia mandi swimming pool. Pakai pelampung. Heee

Erina Asmawani said...

Hemy:
Boleh apa buat lekat2 form kat tutup jamban tu. Tapi makesure kasi bersih bebetul dulu la. Heee

Mommy Cha:
Mommy Cha ni yang nak kena babap nih! Kan dah gtau perenngan last tu beli kat Carrefour. Heehe..Dah dah. Gi cari cepat! :p

sapphire said...

ala comelnya... nanti umar sikit nak beli jugak... hihi :D

PUAN SUE said...

hoooo..tenkiu2 bgtau pasal yg lekat2 kt dinding..baru je terpikir nak tampal stiker..hahaha,

Ryn said...

mmg syok la dy mandi....byk sgt menan dy...mau nye x nanges bile angkat...hehehe

nick kurt said...

wah syoknyer bb mandi ade letak benda neh...xsabar nk g beli jgk...yeay!
@nik

aTy _faRed~ said...

Menarik..lanak aty pon suker mandi nak berendam sampai kecut...huhu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015