Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, September 09, 2009

Two Thumbs UP!

Harini 090909. Tarikh cantik. Tahun depan 101010 pulak. Tahun lagi satu 111111(wuiyoo!). Setiap tahun ada tarikh cantik dan setiap tahun jugaklah orang berebut nak buat majlis besar masa tarikh tu. Perlu ke camtu? Itu kan hanya nombor je. Apa yang best sgt? Tarikh tak penting janji peristiwa indah yang terisi pada tarikh tu lagi penting. Betul tak? Apa2 jelah, janji beri kebahagiaan kepada mereka ;)

Ishh..apa yang aku merepek ni. Tetiba tersasar dari tajuk. Sebenarnya, aku just nak share aktiviti aku pada hari yang bertarikh cantik ni. Harini, aku ngan Caca pergi tgk wayang!.Tgk wayang di petang hari pada bulan puasa adalah dugaan yang hebat bagi kanak2 yang berumur 9 tahun. Yang mana kanak2 itu sgt sukakan popcorn dan dugaan yang lebih hebat lagi baginya apabila duduk di sebelahnya ialah jejaka India yg sedang enak mengkudap popcorn. Hahahaha. Kesian pulak aku tgk budak kecik ni tapi dia yang beria ajak tgk wayang. Bosan katanya kat rumah. Dia cuti harini sebab exam UPSR. Tapi nasib cerita yang kami tonton tu berjaya membuat mata dia tertumpu penuh semangat kat skrin wayang dari menjeling popcorn org sebelah. Haha.

Serius, cerita yang kami tonton tadi sgt best. Even cerita animasi tapi penuh dengan mesej kasih sayang, kelakar & adventerous. Ala2 cerita Geng Upin & Ipin tu tapi versi hollywood. Sampai ada satu scene, airmata dah bergenang tunggu masa nak meleleh je. Tu baru kakaknya, adiknya mmg dah selamat meleleh airmatanya. Memang feel betul si Caca tgk cerita ni. Terus lupa pasal popcorn.Sebenarnya dah lama dah cerita ni ditayangkan tapi baru berkesempatan nak tengok.Better late than never kan? ;)


Kami tonton cerita ini


Two thumbs up for UP!
Caw! Caw! Rawr! Caw! Caw! Rawr!


P/s: Ku bagi 4.5/5 stars ;)


12 comments:

paiseh said...

hahaha.. sorg muka petak.. sorg muka bulat~
lu join laa.. tambah lagi sorang muka tembam. hahahahahaa..!!

hansuke said...

kalu ikut kate-kate kawan cina aku, sape2 kawin atau tunang pada tarikh 09.09.09 tu adalah "forever" bersama bagi mereka..=)

Erina Asmawani said...

kerek lu seh..haha..bulan2 pose ni..baik lu mintak maaf cepat!

Erina Asmawani said...

Hansuke:
Owhh. Interesting. But numbers for them are culture, bad luck @ good luck numbers. But for us,malay, takde kena mengena kan..semua tarikh pon forever ;)

John Iverson said...

Cerita comel n jambu... huhu... klu awek ajak, saya tgk je... wakaka... Ala... nombor je... klu 666 ok gak wakaka

sweethOneY said...

owhh.. caca sebaya ngan alya.. hihi..

best ek citer neh yangg.. tunggu torrent kuar ar, nak sedutt :P

wayang jauh arrr.. kena p taiping or ipoh.. sedihhh T_T

ber_uwang said...

tak ajak kita pon gi tengok wayang...

dk-mie said...

bestkan citer dier..me touching part bini dier la..kasih sayang berpanjangan sehingga akhir hayat...

aRaBeLLa said...

last week aku tgk kat mid yg 3D punyer..pehh mahal siot 17 hengget...aku hengat ari rabu dapat la diskaun ke aper...

Erina Asmawani said...

John:
Haha..cerita ni sweetla..lelaki macho pon sesuai tgk..hehe..666 dah lepas la bro..

Sweethoney:
owh..alya pun 9 tahun eh? Bestttt sgt za..bikin nanges.huh.nanti sedut tau, kasi tgk kat alya ;)

Beruwang:
Ala..lupe plak..nex time eh ;p

Amysue:
Yup..sgt best & touching. Sayang sgt kat bini dia..even animasi tapi menusuk ke kalbu.wuu

Arabella:
Pergh! Mahal gile weh. Tapi tgk 3D dorg kate sgt best. Kevin tu cam dpan mata je.Aku ngan caca semalam 2 org 11 hinggit je tapi non 3d la ;p

zonaku said...

hehehehee... miss lagi satu katun....
lenkali jerla

hansuke said...

ahha..org islam kita kalu tarikh kawin tu la keramat nya..=)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015