Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, November 30, 2009

I ♥ Perth (Part 1)

Akhirnya, ada masa tuk post new entry. Hari2 sebelum ni amat busy like a bee. Sebelum lupa, Selamat Aidiladha semua ;). Seperti yang semua dah tahu, ku baru balik bercuti dari Perth.Sebenarnya, ku join aktiviti ni : Program Anak Angkat dan Lawatan Sambil Belajar “Australia Academic Tour & Cultural Interchange 2009 (AusTIc'09) di Perth, Western Australia yg telah diadakan oleh pihak Pejabat Hal Ehwal Pelajar (Kolej Perdana), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dengan kerjasama Persatuan Pelajar Pasca-Siswazah Malaysia-Western Australia (MyPSA-WA). 14 orang peserta (student UTM) yang join program ni termasuk 3 orang outsider (aku salah sorangnya). Tihihi. Mekasey bebanyak kat cousin ku yg tercenta.



Berbaju hijau tu la cousin ku. Nama manje Why.
Final year student. Bakal cikgu ;)
Blog dia tekan sini.


Bertolak pukul 11.50 malam dan sampai di Perth lebih kurang pukul 5.30 pagi. Btw, waktu Malaysia dengan Perth adalah sama GMT 8.00. Cuma yg beza, kat sana siang nye panjang. Pukul 3.30 pagi dah subuh, pukul 5 pagi dah cerah macam pukul 11 pagi kat sini. Lebih kurang 6 jam dalam flight mmg sgt tak selesa. Kekonon boleh tido, tapi hampa. Seat Air Asia X amatlah sempit dan tak boleh nak "baringkan". Kau akan statik duduk berbadan tegak sepanjang 6 jam tu. Huhuk. Patah pinggang akak. Ku kesian tgk foreigner2 yg berbadan tegap dan berkaki panjang, mesti diorang lagi super tak selesa. Mm..adakah ini sesi komplen Air Asia??. Haha.Takpe2, janji tiket murah.(murah ke??). Everyone can fly katanya.


Sesampai nya kat Perth International Airport, lepas cop pasport bagai, kena beratur pulak lagi, pihak kastam sana sangat2 strict! Gila babeng punya strict. Ayo..habis digeledahnya semua orang punya luggage. Geledah sampai terbarai isi perut luggage tu. Kalau jumpa makanan2, diorang rampas. Nasiblah kumpulan kami diorang tak geledah, scan je, kalau tak mmg jenuh menunggu lagi.


Suai kenal dengan para2 family angkat


Keluar2 je dari pintu ketibaan, kakak2 & abang2 angkat (MyPsa) kami dah menunggu. Memang sgt excited. Dari mengantuk terus jadi segar bugar. Sebelum penyerahan kami kepada family angkat masing2, ada sikit briefing dari Abg Fareed selaku presiden MyPsa. Sepanjang program ni di jalankan, kami akan stay di rumah family angkat masing2. Best!



~Sue, Kak Ain, Saya~


Inilah kakak angkat saya ;) Kak Ain.Kecik molek je orangnya. PhD candidate from Murdoch University. A mom for a cute 4 yo boy, Akmal. Mostly kakak & abang angkat kami ialah PhD candidates kat Perth cuma universiti je lain2. Aku stay dengan Su, bakal cikgu jugak cam Why. Sesampai je rumah Kak Ain,makan2, tido. Huhu.Memanglah malu, datang2 rumah orang terus tido tapi kak Ain mmg memahami kami. Dia suruh kami rehat2 dulu.Dia tau kami letih.I love u la kak Ain. Thanx for everything kak ;)





Dalam pukul 1 petang camtu, kami dibawa oleh abg Sham, pusing2 Murdoch University. Murdoch university ni terkenal dengan course veterinary science. Siap ada klinik haiwan sendiri handle by student2 diorang. Tetiba teringat masa kecik2, cita2 nak jadik doktor haiwan sebab suka gila kucing. Hmm..demand tuk vet kat Ausie & mana2 negara barat mmg tinggi sebab diorang layan pets diorang mcm anak sendiri. Jauh beza dengan Malaysia. Kat sini vet demand tak tinggi pun.Huhu


Then, abg Sham bawa kami pusing2 Perth City pulak. Perth mmg sebuah bandaraya yg sgt bersih dan tak sebusy Melbourne atau Brisbane (macam aku pernah pergi kat sana pulak ;p) Maksudnya, Perth ni bandar kecil je. Weather masa hari tu tersangatlah sejuk weh. Even nak masuk summer, matahari tegak kat kepala, tapi aura2 spring masih ada.Badan aku pun konfius ngan weather kat sana. Angin kuat sangat. Tudung semua jadi senget benget. Layanlah gambar masa kat Perth city ni sampai muntah ye ;p


~The Bell Tower~



Sejukkkkkk...










~City of Perth~


~Eye on Perth~


Time in Perth is 7 hours ahead of Amsterdam...



~Abg Sham, aku ke tu??, Haizun, Aina~


Haa..itulah abg Sham yg banyak tolong kami. Ayah Abang angkat Haizun & Aina. PhD candidate from Murdoch juga. Beliau mmg banyak tolong kami kat sana. Drive & bawak kami kat tempat2 best. Melayan karenah makcik2 4 orang ni. Haha. Nasib abg Sham ada, kalau Haizun yg drive confirm sesat barat (akak gurau je yunk ;p). Si Haizun ni pun salah sorang dari outsider gak, mmg brutal tapi kerja nurse. Awww! Kagum akak ngan ko dik. Kami baru je kenal tapi mmg sekepala sebab otak dia mmg gila2 cam aku jugak. Tahniah dik..kita boleh jadi team. Sorang lagi adik ku yg comel (eceh, terus ngaku adik) ialah Aina. Budak kecik ni mmg kelaka. Adoi..sakit perut akak bila teringat masa ko kejar pelican tu dik oi.


Malam tu, Kak Ain bawa kami (aku ngan Sue) ke K-mart. Kira cam Tesco versi Aussie la. Tapi kat sini coklat adalah murah.Murah berbanding Malaysia. Wahh..sgt heaven. Kak Ain kenalkan kami dengan coklat cadbury katak. Kat Malaysia mmg takde lagi coklat ni. Jadi harus borong banyak2 tuk bagi souvenir kat family. Tapi nama coklat ni kelaka. Ala2 nama Fradoo (which means nama Fradoo tu klaka jugakla sebenarnya ;p)



Tadaaa..Freddo the choc frog.
Siapa nak angkat tangan!!!


Selesai borong coklat, Kak Ain bawak kami makan di Kardinya Kebab House. Rugilah kalau datang Aussie tak makan kebab kan. Oh, cakap pasal makanan, kat Perth ni mmg senang cari makanan halal. Kebab houses, fish & chip restaurants are everywhere. Halal buthers pun ada, so tak susah nak cari daging2 halal. Kebab kat sini mmg jauh beza la ngan Malaysia. Besar gedabak, penuh dengan isi daging + salad. Mmg terbaikkk! (tetiba perut lapar teringat kebab sana..huhu). Tapi, aku belajar makan makanan baru kat sana..


Bapa BOREK, anak rintik
Wihihihi..


Kami pilih yg Sucuklu tu. Sodappp..ala pizza + murtabak, jadilah borek sucuklu ni. Dengan ini, tamatlah kisahnya aktiviti di Perth tuk hari pertama. Selamat membaca semua ;)



P/s: Semput nak buat entry ni, internet slow gila.Huhuk


Wednesday, November 25, 2009

I'm home..

I ♥ Perth


6 days in Perth:

- got sunburned
- gained 3 kg
- 873 pics taken
- happy+happy+happy
(^_^)


P/s: Update secara marathon lepas ni..sabar eh


Friday, November 13, 2009

Ku akan terbang jauh..

First of all, ku sangat2 berterima kasih dengan pandangan & advice kamu2 semua tuk entry sebelum ni.Baru aku dapat pandangan yg jelas pasal Vads ni. Ditambah dengan komen abg aku (Si Ptit tu), terus aku 100% yakin dengan keputusan aku. Thanx bro. Tapi pasal KPLI tu mmg no more intake. Tapi takpe, kerja lain banyak lagi.Lecturer?? ;p Hmm..so I decided NOT to take this job. Betul tu, ku belum se"desperate" itu tuk memilih kerja ni. Customer service streamyx?? Mesti confirm kena marah je kan..aku dah la lemah longlai bab kena marah2 ni. Ish..can not. Can not. Bagus lagi aku jadik customer service merangkap supervisor merangkap cashier kat Fradoo. Lagipun, elaun ku dapat lagi tingggiii woo. Hehe. Jadinya, sementara mencarik & dapat kerja yg betul2 sesuai dengan aku, aku akan terus tolong ayah tercenta kat Fradoo. Kira kerja jugak tu kan ;) Insyaallah, kalau dah rezeki kita, kat mana2 pun ada. Tol tak?? Kekadang macam nak bukak bisnes sendiri pun ada jugak..best tau bisnes2 ni, ku suka, dapat duit hari2 ;p


Aku tak kan menyesal tolak job ni sebab ku tau ada job yg lebih bagus tuk aku. Yg penting aku dah ada experience interview, so lepas ni aku tau lah nak prepare apa & takdelah ku blur2 sgt. Ok, cukup cerita pasal kerja, sekarang mari kita peri HOLIDAY!!!! Ingat lagi tak entry pasal "Sinaran Pasport Kegemilangan ni?? Hehehe..Ramai yg teka aku pergi Indon eh?? Tapi ada jugak yg teka betul. Bravo!! Dengan ini aku umumkan yang aku akan pergi bercuti ke sini...




AUSTRALIA
The land of koalas & kangaroos

Weeee..comelnya ko!!



To Shira, Bro John & Ell, sebab korang teka betul, tunggu souvenir dari sana nanti k ;p Tuk blogger2 kesayangan ku yg lain jgn merajuk tau. Hehe. Aku pergi 18hb-24hb ni ke Perth. Sebenarnya aku tak expect pun nak pergi bercuti kat sini. Thanks a lot to my cousy yg cun lagi bijak ni. Sebab dialah aku dapat gi sana. Ni adalah program universiti dia,buat lawatan kat sana. Dia ajak aku, memula aku taknak, sekali lepas dah inform dengan mama, mama suruh aku pergi. Mama cakap peluang camni bukan senang nak dapat. Wow! Parents dah bagi greenlight, apa lagi kan?? Mestilah happyy!!! Kiranya ni bukan holiday semata2, tapi lebih kepada holiday sambil belajar sebab nanti kami akan pergi melawat university2 kat sana jugak. Bestt kan?? Kami akan stay rumah fam angkat kat sana nanti.Excited ni!! Haa..begitulah kisahnya.Oklah, ni entry last aku sebelum aku pergi bercuti. Kamu semua doakan kami selamat & semuanya berjalan lancar kat sana nanti ok. Jumpa lagi nanti selepas aku balik bercuti. Bye ;)



P/s: Esok nak serbu career fair dekat PWTC. Moga peluang kerja kat sana lagi best~


P/s 2: Counting days..1..2...3..4..5. 5 more days to go!! Yay!


Thursday, November 12, 2009

1st Job Interview

Dua hari lepas (Selasa), ku terima email ni, dari CareerXcell.



Interview invitation. Bestnya!! Tapi yg aku terkejutnya. Semalam (Selasa) dapat email, interviewnya harini (Rabu). Boleh gitu? Aku dahla tak prepare apa2. Job position pasal Customer Service pulak tu. Homework tak buat. Cert. copy tak prepare. Resume tunggang terbalik lagi. At least kalau bagi masa seminggu tuk interview aku boley terima lagi, ni masa tak sampai 24 jam kot. Memang aku menggelabah gila plus adalah rasa excited sikit sebab first time pergi interview ni.Tapi ngan bantuan si bestie yg bertungkus lumus menolong aku siapkan segala yg patut, akhirnya semalam aku berjaya gak bersedia secara mentally and physically tuk interview tu. Dapat tak dapat job tu belakang kira, yg penting experience time interview tu.


Interview dekat bangunan AHP, TTDI


Hehe.Memang formal habislah aku pakai semalam. Excited ada, cuak2 pun ada time ni. Interview semalam adalah lama ok. 4 jam! Aku ingatkan interview je sekali tengok ada macam2 test sekali. English, Math, IT, paling tak tahan typing test pun ada. Huhu. Memula ada sedikit briefing dari CareerXcell,pasal job position, bonding, training,contract semua tu.Lepas habis briefing tu barulah aku tau rupa2nya bakal employer aku ialah Vads Sdn Bhd (join venture TM dan IBM), aku ingatkan bakal employer ialah Tmnet sebab tulis kat email tu project Streamyx Tmnet. Hmmm..ada terasa sedikit terkilan la kat sini sebab lain dari yang aku expect. Kat email tu pun takde inform apa2 pasal Vads company ni. Tapi, tak kisah lah, aku buat sehabis baik tuk interview ni.


Akhirnya,daripada 9 applicants, 4 orang telah berjaya interview ni. Dan salah seorangnya ialah aku ;) Yay! I've made it. Alhamdulilah. Memula mmg happy tapi bila fikir2 balik hati aku berbelah bahagi. Hmm..job position ni mmg takde kaitan langsung dengan apa yg aku study dulu. Memanglah masa tengah gawat ni, tak boleh nak cerewet2 sangat pilih kerja, tapi..kita mestilah nak kerja yang berkaitan dengan apa yg kita belajar dulu kan?? Balik tu discuss ngan mama, mama pun cakap benda yang sama, takkan dah penat2 belajar nak kerja kat field yang takde kaitan langsung. Tapi mama kata lagi, tuk carik pengalaman baru apa salahnya. Hmm.. Memanglah company tu provide training tapii..ntahlah. Aku rasa lain. Tak tau either boleh adapt ke tak new environmnent ni nanti. This is very new to me, obviously. From Chemistry to Customer services. Besides, aku akan diikat (bonding) dengan CareerXcell selama 6 bulan, which means aku tak boleh sukati benti kerja dalam masa tu. So, aku kenalah buat keputusan yang betul2 tepat supaya tak menyesal kemudian hari nanti.


So, kawan2 sekalian, ku perlu pandangan dan cadangan dari kamu semua. Should I take this job or not?? Sesiapa tau pasal Vads?? Company ni ok tak?? Please share with me ok ;)


Tuesday, November 10, 2009

Hidup bukan selalunya indah

Hari Ahad haritu boleh dikatakan hari paling menyedihkan dalam hidup. Mungkin saki2 baki kesedihan masa hari Sabtu haritu, terbawak ke hari Ahad dan pada hari Ahad pulak berlaku lagi satu kejadian menyedihkan, jadinya kesedihannya berganda2. Sedih yang teramat sedih. Sebab apa?? Tak perlulah aku canangkan kat sini. Biarlah aku,dia dan dia je yg tau. Yang penting, sabar dan redha. Sebelum tu ku bagitau awal2, ni takde kaitan pasal relationship aku ngan centahati. Kami ok je ;)

Cara aku nak lepaskan tension dan sedih senang je. Menangis (wuhuhu..mmg dasar minah ciwek yg berhati tisu). Mmg lega lepastu. Tapi ari Ahad haritu, perasaan sgt meruntun jiwa, hati luluh, jiwa kacau, nangis berbaldi2 pun tak lega2 jugak. So I decided to go out. Mencari ketenangan jiwa. Drive sorang2. Memula ingat nak pegi jumpa centahati, tapi dia pergi kenduri kawen. Huhuk. Pusing punya pusing sambil nangis2 (tapi kat traffic light merah, tahan airmata sbb malu org sebelah nampak. Haha). Cik Lisa pun bawak aku ke Sunway Pyramid. Ape kes hari Sabtu pergi Pyramid, hari Ahad pun pergi lagi. Ntahlah, mungkin weekend tersebut dianugerahkan "lawatan ke Pyramid secara 2 hari berturut2" kot. Huhu

Sampai sana around 1.30 pm. Sorang2. Terasa diri ini cool. Terus ke cinema counter, beli ticket. Marathon ok!! Showtimes pukul 2.30 dan 4.15. Wah..wah..pertama kali dalam hidup tgk wayang secara sendirian. Best jugak sebab senang nak carik seat. Yang belakang2 dan tengah. Haha. Tak payah susah2. Ada lagi 1 jam before tgk wayang.Aku pun terus ke Wendy's, nak lunch. Nyum2~


Chili idaman hatiku.

Walaupun hati gundah gulana, selera makan tetap ada. Sesiapa yg pernah pergi Wendy's kat Pyramid, diorang mengamalkan "Clean your own dish". Jadinya, lepas korang makan pepandai la bersihkan meja korang sendiri. Buang sampah & letak dulang kat tempat yg disediakan. Tapi aku tengok ramaiiii je customer yg tak buat gitu.Wuhuhu. Not good..not good. Dah kenyang perutnya, ayuh ke cinema no 8. Filem yg aku tonton ialah filem ini.




Filem arahan Bernard Chauly yg pernah mengarahkan Gol & Gincu the movie ( suka gila filem ni!). Tajuknya terang2 dah tulis pisau cukur, jadinya filem ni mengisarkan tentang 2 orang gadis gedik tapi comel yang mencari jutawan2 hebat sebagai calon suami. Siapa taknak kahwin dengan orang kaya kan?? Salah satu dialog Intan (Fazura) dalam filem ni. Si Bella pulak,( lakonan Maya Karin..tetiba aku teringat kat Arabella ;p), nak kahwin dengan orang kaya sebab nak masa depan anak2nya terjamin suatu hari nanti. Tapi akhirnya diorang sedar, duit tak mampu nak beli cinta & kebahagiaan ;). Kesimpulannya, cerita ni sangat best. Kelakar, sweet, romantic semua ada. Ku bagi 4/5 bintang. Oh my Gucci! Oh my Prada! Oh my Jimmy Choo! Mamat gigi besi dalam filem ni mmg tersangat kiut, even new actor tapi pandai dia berlakon. Comel. Tihihi. Hilang sedih kejap tgk filem ni. Sgt menghiburkan.


Lepas habis filem Pisau Cukur, terus keluar ikut pintu masuk, pergi ke cinema no 7 pulak. Slumber. Aku tonton filem ni pulak.


Oh, sangat best! Even aku bukanlah peminat tegar beliau tapi aku dibesarkan dengan lagu2 beliau. Filem ni menceritakan semua aktiviti2 beliau, tarian, set pentas, untuk konsert This It Is yang patutnya diadakan di London tak lama dulu. Lagu2 dalam filem ni, yang mana beliau nyanyikan masa rehearsal sangat best.2 jam dalam ni mmg berbaloi2, terasa macam tgk konsert beliau secara live.Mmg ramai sgt yg tgk filem ni. Full house. Ntah camne tengah syok2 layan lagu tetiba otak aku teringat balik kisah menyedihkan tu, terus airmata berlinang. Termenangis secara airmata berlinang je tau bukan menangis sedu sedan bagai. Ish..ish..kalau org sebelah aku perasan aku tengah nangis mesti dia ingat aku peminat setia no 1 MJ, sedih gila pasal kematian beliau. Kehkeh. Tapi aku termenangis kejap jela, pastu enjoy tgk filem ni balik. Lagu2 dalam ni mmg best lah, yg tak bestnya tgh aku kusyuk2 tgk filem, orang yang duduk seat belakang aku baik punya berdengkur. Hish..hapada!! Nak tido balik rumah la!.Ku pusing belakang, bagi jelingan maut sikit, terus kawan si berdengkur tu kejutkan dia. Haa..aman sikit.Ku bagi 4/5 bintang tuk filem ni.


Pukul 620pm habis cerita ni, centahati dah risau call2 suruh aku balik. Hmm..tapi hatiku malas nak balik. Tapi disebabkan tak mau dia kerisauan, aku balik jugaklah. Tapi bukan terus balik rumah. Macam takde mood lagi nak balik rumah. Aku pusing2 lagi, dalam keadaan hujan lebat. Jiwa still sedih bila teringat kejadian tu. Hujan lebat diluar seumpama memahami jiwaku yg kesedihan (chewahh!).Jadinya aku cari ketenangan kat rumah-Nya. Ku pergi Masjid Shah Alam tuk solat Maghrib & Isyak berjemaah. Alhamdullilah..memang tenang hati aku lepastu. Duduk dalam masjid automaticly jiwa & perasaan kita jadi tenang kan?? ;)


Pastu, aku ajak Yah pergi dinner sama2 sambil luahkan apa yg terbuku kat hati aku sepanjang harini.Bila semua dah diluahkan, sama2 kongsi pendapat dan setelah dinasihatkan oleh dia. Akhirnya, aku lega. Even ada sikit lagi rasa sedih, tapi takpelah, ku anggap ni sebagai satu dugaan tuk mematangkan aku. Hidup bukan selalunya indah kan? Sabar dan senyumlah. Allah always with us ;)

Monday, November 09, 2009

Supriseeee!!!

Tarikh kejadian : 7 Nov 2009 (Sabtu)
Masa kejadian : Lebih kurang 1pm
Lokasi kejadian : Chicken Hartz, Sunway Pyramid



Alkisahnya begini, pagi Sabtu haritu, aku ngan Yah dah planning nak pergi Wangsawalk, shoppin2 + berjumpa centahatiku. Sekali masa ku sampai rumah Yah tuk jemput dia, Ipah pun nak join. Takpela, the more the merrier kan ;). Aku suruh Ipah drive Cik Lisa sebab badan aku kena alergik gatal2, so tak boleh fokus driving. Dok tergaru2 je. Masa kami bertiga on the way, tetiba Ipah cakap nak singgah Sunway Pyramid kejap, nak ambil tiket wayang yg kawan dia dah tolong belikan. Kawan dia tu staff kat pyramid katanya. Kitorang pun ok je ( padahal dlm hati aku "ish..banyak songeh la minah ni". haha).Boleh gak sambil2 tu cuci2 mata tengok kasut. Sekali Ipah tetiba ajak makan Chicken Hartz, katanya dah lapar. Aku on je sebab dia nak belanja. Masa ni aku blur2 dan pelik sikit sbb tadi dia cakap nak gi ambil tiket wayang, ni tetiba nak makan pulak. Haish..macam2..


Sekali aku masuk, jalan belakang sikit (ikut Ipah). Tiba-tiba...




SUPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!

Ok, aku terkejut, terharu, tergamam, terkedu..semua ada..





Siap dikalungkan bebulu angsa pink vogey2 gitu oleh Lan
Omaigod! Omaigod!


Ramai yang ada kat situ, kawan2 tercenta..

Pijan, Yah (selaku the planner), Ipah (yg peluk aku), Dini dan Linda



Jejaka kat depan tu Pojie dan Lan (selaku planner assistant)



Aaaa..terharunyaa..sampai termenangis2 aku..huhu


Tiba-tiba, ada satu lagi suprise...






Centahati tetiba muncul dari mana ntah datang bawak cake..Omaigod!!
Padahal baru call 1/2 jam sebelum tu, cakap tak sabar nak jumpa nanti,alih2 dah terpacul tersengih2 depan aku. Haha. Gila kentang punya terkujat.Masa aku call tadi dia kata baru bangun tido,siap buat suara baru bangun tido lagi. Haha.Pandai coverline eh syg.




A lovely yummilicious cake from him :)
BR tau..tihhihi (gedik, nak yg mahal2 je)



Me with 1 of my birthday gift wish ;p
Muka tetiba berubah menjadi pink dan mata bengkak2 sebab over nangis.Oh..tidak comel



Lepak2, makan semua. Pastu balik. Kesimpulannyaaa..sangat happy! First time dapat birthday suprise selama 25 tahun hidup.Thanks kepada semua especially my besties Yah & Lan sebab diaorg yg sgt byk bersusah payah tuk semua ni. Trillion Thanks ;)



Bergambar reramai sebelum memasing bersurai. Kena pakai gak bulu angsa pink vogey2 tu..tetiba terasa diva pulak..ahaks. Yang penting muka aku mmg pink jelah. Masa datang menangis, masa nak balik pun menangis.Apa ke ciwek sgt minah ni?? huhu..




Tetiba aku dibagitau bubud baru sampai. Ala..kesiannya dia. Kitorg dah kuar dia sampai. Huhu. Sebab aku tak tahu menahu pun dia akan join, so we dicided to eat at foodcourt JJ je. Huhu. Kenapa kat situ?? Ntahla..sbb ada tako tao sotong berjanggut merah ala2 milipede kot. (milipede= ulat gonggok. Uuu..) Takpe eh bubud, nanti aku blanja kau aiskrim BR :)




Tada..the lovely gifts & cards from them. Sukaaaa!!!!
2 ekor kucin pink,cute pink strawberry, & Malindi leopard. Wow2!
Thank u so much. U all really made my day ;)
Happy gila!
\(^_^)/






P/s: Walaupun ada benda kecik yg menspoilkan hari bahagia tu, xpela,aku anggap tu sebagai dugaan. Kadang2, orang yg paling dekat dengan kita ialah orang yang paling menyakitkan hati kita & akan menikam kita dari belakang. Chill Erina ;)


Thursday, November 05, 2009

Ke alam dewasa



Alhamdullilah. Hari ni genap umurku 25 tahun. Syukur sebab umur ku dipanjangkan sehingga harini tuk menikmati segala yg diberi oleh Nya. Kalau dulu masa zaman baru masuk U, 25 tahun ialah target ku kahwin. Tihihi. Rupa2nya takdelah semudah tu kan. Panjang lagi perjalanan ni tuk sampai ke arah itu. Sekarang yang penting tuk melangkah ke alam pekerjaan. Ingatkan dulu, kerja ni senang je dapat, lepas2 habis study, tup2 terus dapat kerja. Tapi sebaliknya. Takpelah, aku akan terus berusaha dan berdoa. Allah know the best for me :)


Malam tadi, pukul 11.55 malam jam aku, tengah aku duk leka melayan facebook, tetiba "Meow..meow..meow..meowwww" bunyi handphone ku, tanda ada mesej masuk. Dari si bestie. Ku bukak mesej tu "Burfday girl turun bawah jap skrg!". Wohoho. Ada suprise kah??? Cuak2 jugak la nak turun sebab dia pernah tibai member dia ngan telur & tepung sampai jadik cekodok member tu time birthday dia. Tapi perasaan excited aku lagi tinggi dari cuaklah. Hehe.


Duduk dalam kereta dia, lepak2 borak2 jap. Dia datang semata2 nak wish birthday,siap ngan nyanyi2 sekali. Comeyyy gla bini orang ni. Mentang2 lah suami dia takde, slumber kuar memalam eh. Haha. I really appreciate it babe & sangat terharu. Dia buat aku sengih2 happy malam tadi. Borak tak lama, sebab dia kerja harini, so kena balik awal. Sebelum dia balik tu, dia ada bagi aku somethiing yg buat aku lagiiii terharu.



Ko saje nak bagi aku gemuk kan ?? Haha
Tapi aku sukaaaaa..Love u so much babe!!
U made my night~~


Thanx babe for the cake and the book. Moga kita sama2 memperoleh rezeki yg melimpah ruah tahun ni k ;) Hmm..sekejap je dah 25 tahun. Ku harap dengan melangkah ke alam dewasa ni, aku menjadi semakin matang, mendapat kerja yg stabil dan sentiasa di berkati oleh Nya. InsyaAllah. Korang doakan aku cepat dapat kerja ok dan moga2 tahun depan ku dapat hadiah "itu" juga.Hehe. Aminnnn..



P/s: Harini centahati first paper. Good luck syg. Do ur very best ok ;)


Wednesday, November 04, 2009

Untuk mereka2 tersayang


Saya mahu ini, Malindi, saiz 6 ok ;)




Saya mahu ini juga, vintage sling bag ;)
Lagi vintage, lagi sukaaa..




Ini pun, Mng wallet ;)





Dan yang ini juga, skinny jeans ;)




Last sekali, mahu yang ini, Baskin Robin cake :)
Tak mahu yg gabak, nak yg kecik comel je
(All pics credit to Google)




Sempena esok, saya mahu hadiah2 kat atas ni.Tak malu ke mintak2 hadiah ni?? Ngee..setahun sekali apa salahnya kan. Lagipun mintak ngan org2 tersayang je bukan dengan semua org.Ni kira berangan2 jela tapi kalau mereka nak bagi betul2 lagi bagus. Suka sangat2. Sebab benda2 kat atas ni (kecuali kek) nak diguna pakai masa gi holiday nanti. Kira dah save budget lah kalo diorang nak hadiahkan. Yang wallet tu tak penting pun, tapi kalau ada org kesiankan saya pakai wallet buruk koyak2, hadiahkanlah. Hohoho(tak malunya).To kakngah yg cun,abang yg hensem dan adik yg macho, please..please..please..saya mahu benda yg kat atas tu. Tak mahu benda2 lain. To bestie & centahati juga, jgn buat2 lupa & buat2 tak nampak ok ;p I Love you all so mush~


P/s: Esok tua setahun. Gugugu (harini guna "saya" nampak sopan sikit, yelah..nak mintak hadiah kan. Haha)


Tuesday, November 03, 2009

Mimpi menjadi kenyataan

Malam tadi ku mimpi ada lipas berkeliaran kat muka aku. Besar. Memang sgt scary. Geli. Jijik.Tetiba aku tersedar sebab ada benda berjalan2 atas muka aku. Kaki tajam!! Bau busuk!!


Geliiiiiiiiiiiiiiiilahhhhhhhh!!



Memang ada lipas berkeliaran kat muka aku rupanya. Dari mana datang pun aku pelik. Buat aku terjerit cam tarzan sambil meroyan kibas2 bantal selimut segala yg ada atas katil ni. Huhu. Hakikatnya, aku memang geliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii weh. Geliiii gila! Kat muka pulak tu.Tak boleh terima kenyataan! Kuang ajaq betul cara lipas ni kejutkan aku.Apa motif lipas tu berkeliaran atas muka aku pun aku tak tau. Ntah2 bukan lipas kot??? Huuu..lagi scary :(



DEMYU lipas! DEMYU!!!



Aku dah spray 1 bilik dengan Baygon. Jaga kau!! Mati tergolek pasni. Puas hati aku!


P/s: Geli geli geli geli geli geli!

Sunday, November 01, 2009

Sinaran Pasport Kegemilangan

Eceh..tajuk tak menahan. Tak ada kena mengena dengan rancangan hiburan zaman ku kecik2 tu, sebenarnya entry ni berkaitan dengan pasport. Ye..sekarang aku dah ada pasport. Kalau dulu just ada pasport warna biru je, khas tuk pergi Borneo, tapi sekarang aku dah ada yg warna merah. International. Yay~~




Aku buat pasport ni minggu lepas dekat Jabatan Imigresen, PKNS, Shah Alam.Sekarang buat pasport adalah murah. Just bayar rm100 je tuk 2 tahun dan boleh siap dalam masa 2 jam je. Walaweiii. Memang berbaloi2. Ketiadaan passport tuk pergi bercuti bukan masalah lagi. Sudah ada pasport, maksudnya akan pergi BERCUTIIIIII. Yay yay~~


Excited gila! Sebab pertama kali nak pergi vacation jauhhh ni. Ni pun plan last minute. Tak expect pun nak pergi bercuti dalam masa terdekat ni, tapi bila mama & ayah dah bagi greenlight dan offer yang datang pun mungkin sekali seumur hidup,so I decided to go. InsyaAllah, kalau takde apa2 hal, 18hb ni akan terbanggggg ke sana.Ke mana??? Rahsiaa..dulu ;p




Yang penting bukan kat sini lah..

BIG NO!


P/S: Siapa dapat teka aku bercuti kat mana aku hadiahkan dia souvenir best dari sana nanti. Nak tak ?? ;)








Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015