Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, March 15, 2010

Adik cuma nak tanye je bu..














Buang tepi jalan je..ish ish






Pagi td,bukak yahoo inbox ,terima gambar2 ni dari sorg member. Ya Allah..sadisnyaa. Rasa nak menitik air mata tgk gambar2 ni. Aku tenung satu2 gambar. Tergamaknya diorang buang baby yg tak berdosa ni. Boleh dikatakan sekarang setiap hari ada kes pasal buang bayi ni, terbaru berita hari ni, mayat bayi lelaki dijumpai dekat surau. Rasa nak mencarut2 je kat org yg buang baby ni.Buang anak macam buang sampah. Bodoh piang! Buat anak beria2, pastu mengandung, bila dah keluar anak tu ,ko campak sesuka hati. Ishh.. ku malas nak emo2, kang kalau aku dah emo, berjela2 makian n carutan keluar.Tengoklah gambar yg baby yg dalam baldi tu..masyaAllah. Ni bukan binatang dah ni, tapi lg rendah dari binatang. Kenapa harus buang?? Banyak lagi cara lain selain buang baby2 ni, bagi kat pihak berkuasa ke, jabatan kebajikan ke. Oh lupe, diorg terlalu rendah tahap pemikiran smpai tak boleh fikir sejauh ni. Ade jugak bg alasan takut malu. Watdehel la..ko buat tak malu, conteng arang kat muka mak bapak tak malu, nk bela anak sendiri, darah daging sendiri..malu pulak?? Kat luar sana ramai insan2 yg susah nk dpat zuriat, yg subur senang2 dapat zuriat, di buang2 anaknya. Dunia..oh..dunia. Semoga mereka yg membuat kerja keji ni mendapat balasan setimpal. Mungkin di dunia ko lepas, tapi di akhirat, pasti!

Gambar2 ni disekalikan ngan surat bawah ni. "Surat adik untuk Ibu". Renung2kanlah...


Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...
Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu
Benarkah bu?

Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu
Benarkah bu?

Ibu terkhayal dengan pujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?

Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?

Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...
tapi benarkah bu?

Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?
Mengapa ibu?

Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?

adik cuma nak tanya je bu.....



AlFatihah tuk baby2 yg tak brdosa ni ..



6 comments:

Masy said...

bodoh banget seko2 tu. tau nk sedap je. jahanam sekor2 tu sume tu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

fiD said...

kak, aku sedih bace tue..

alahai, semoga Allah jauhkan ummat manusia dr perilaku seks bebas, aminnn,,,

zonaku said...

sayangnya di buang gitu.. ada few org minta tlg aku carikan ank angkat sbb x mampu perolehi zuriat....

kalau la diorg ni buka mulut minta tlg atas pembenihan terlarang nie.... tlg la mereka ngan melorongkan saluran betul. jgn tambah dosa y sedia besar tu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...sebak N bace & tgk pics ni....x smpai ati..

Luffy said...

huhu
sedih tgk

~♥ iella ♥~ said...

nak gak email tue klu simpan lagi.. sedihnya tengok...cm buang binatang ja... email kt sya klu free. fadthnwan@gmail.com.
thanksss...









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015