Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, March 13, 2010

Educated bibik

Since org gaji a.k.a bibik kitorg lari dari rumah hari Isnin lepas, jawatan bibik sekarang dipegang oleh aku secara automatiknya. Kurang asam jawa betul ko org gaji, nak berhenti keje, cakap elok2..jangan main blah macam tu je. Lari dari rumah pagi2 buta pastu biarkan rumah kitorg tak berkunci. Pandai betul. Buat nye masuk pencuri, tak ke jadi satu lagi kes menyusahkan. Kalau bgtau awal2, kan senang kitorg prepare org gaji baru, cari pengganti ko. Datang cara baik, berhenti pun cara baiklah.Maaf, takde isu dera mendera di sini ye, kami layan dia baik mcm ahli keluarga sendiri. Ni kes lari ikut jantan, mengikut sumber jiran2 sebagai saksi nampak dia lari pagi tu. Jahanam betul!

Sekarang semua jadi kelam kabut. Semua yg di plan dalam kepala otak aku terpaksa dipostpone dulu. Buat masa skrg, tugas ku bukan di Fradoo, tapi di rumah. Menjadi bibik dan juga babysitter tuk 2 org comel ini. Ibu mereka berkursus di Penang sampai 25/3 ni . Ini tak menjadi beban kepada aku sbb I love babies. Nak2 adorable camni.Mane ley tolak ;)


Baby Iman & Abg Ammar


Ini bermakna, sampai 25 hrbulan ini jugaklah, no outing, no movies, no shopping, no dating ,no huha huha.No! Huuu..terpaksa kuarantin weh. Sadisnya. Takpe2, bersabar. Take it as a challenge & persediaan awal ke alam rumahtangga kelak.(hohoho!). So, to all my bloved friends, kita hanya boleh berjumpa selepas 25 hb ye, sebelum 25hb, sangat2lah tidak boleh. Jmpe di alam maya fesbuk sajelah. Harap2 Alice in Wonderland still wujud kat cinema list lepas 25hb. Huhuk.

Nak share sikit pengalaman jadik "ibu" ni, masuk harini dah 4 hari. Sebelum ni just jaga siang je, malam parents diorg amik balik, sekarang kena jaga diorg 24jam.OMG..barulah ku tau nape kakak aku still maintain berat 52kg even anak dah dua. Sangat2 memenatkan dan tak cukup tidur ok. Setiap malam baby nangis mintak susu stiap 2 jam, gigih kena bangun jugak buatkan susu. Pastu pagi, lepas settlekan diorg, settlekan rumah pulak pastu settlekan diorg pulak, then settlekan rumah balik, macam tu lah gilir2 sampai tido. Gila penat!

Dulu selalu berangan pas kahwin tak nak kerja, biar suami je kerja, aku duk rumah jadik surirumah. Sekarang baru aku tau camne rasanya jadik surirumah. Tak seindah yg disangka.Taknak berangan dah (-_-"). Ku rela jadik isteri bekerja.

Sekian bebelan hari Sabtu. Oh ya, ku sekarang berada dalam wad, jaga baby Iman. Dia admitted since hari Jumaat semalam sbb jangkitan kuman. Dia asek muntah2 & cery bery je. Huu. Abg nya pun kena penyakit yg sama. Cian mereka, dahla ibunya berkursus, caket pulak tu.Mari sama2 doakan agar si cinonet2 ini cepat sembuh ye.Risau ni risau :(



Gaya posing sakit ala2 otai ;p


6 comments:

zonaku said...

ko masakkan apa n bagi diorg mkn nie????????


ehhehehehhehee..

Siti NurTipahBedah said...

hahahahahaha.

Masy said...

bg dorg mkn fradoo ler. hehehhehehe

akak penah jaga anak buah 4 org selama sebulan. lg penat ok. hadoihh..~

Monkey D Luffy said...

haha
masih ada keinginan nak anak ker?

sweethOneY said...

td izza g fradoo.. dok cari2 ena gak. tp xde. skrg baru taw kenapa takde. hehehe

Erina Asmawani said...

kak zona:
Bab2 makan mama yg sediakan kak..jadi mmg 100% bersih xde masalah..huu

Siti:
Gelak pulak? huhuhuhu

Kak Masy:
haha..mntang2 atuk de gerai abc..tihihi...wuuu..tu lagi dasyat...confirm akak kurus time tu kan..huu

D luffy:
of cozz..anak kan pengikat kasey syg n penyeri hidup ;)

Izza:
xde rezeki nak jumpe yunk..nanti nak dtg lg inform k









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015