Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, March 22, 2010

I-City Baby :)

Minggu lepas 3 malam berturut2 aku pergi I-City.Terpesona punya pasal. Haha. Lagipun 15 minit je dari rumah.Malam Sabtu haritu pergi beramai2,with my fruitbabies, my bloved mommy, Caca & my bro with his fam :) Excited la si kecik2 ni tgk lampu, mak ayah nye pun excited jugak. Yela..sgt cantik lampu2 kat sini. .Enjoy the pics la k..


~Happy faces ;)~



I'm loving it..paparappapaaa :)



Peaceee! Saya dah pergi I-City, awak da pergi ke? Lalala..




Faris & Ammar, happy kids ;)





Mickey2 yg kehausan.comey2!
Cekak telinga Mickey berlampu tu dijual ngan harga RM5 satu. Cekak tanduk syaitonnn pun de jual jugak. Huhu.Haram ok org Islam memakainya,jgn main suka suki pakai (info tambahan)


Nak share serba sikit info pasal I-city ni..
1) Terletak di Seksyen 7, Shah Alam.Agak tersorok sikit I-City ni. Tapi jangan risau, banyak singnbord tuk ke sini, 90% tak akan sesat. Hehe

2) Merupakan tempat tarikan terbaru di Shah Alam.Sebelum ni Shah Alam just ada muzium, dataran Shah Alam, tasik, wetworld, kiranya ni tempat baru tuk family beriadah ;)

3) Kerajaan Selangor membelanjakan lebih kurang 1.5 billion tuk I-city ni je. Yang lampu2 ni just taman nya sahaja, I-City ni ada lebih kurang 200 kedai, pejabat2 (which is belum bukak lagi)

4) Buat masa sekarang, belum ada restoran atau kedai makan yg bukak kat sini, yang ada pun gerai2 tepi jalan (yang jual air dalam balang & bebola cucuk2 je), so dinasihatkan makan dulu sebelum ke I-city. Kang kelaparan. Tak pun tapau la apa2 pastu buat piknik kat situ. Syiokkkk ooo! ;)

5) Dinasihatkan jangan pergi masa hari minggu. MasyaAllah! Umat manusia teramatlah ramai, 10 kali ganda dari hari biasa, nak parking pun susah. Ini akan menyusahkan family2 yg ada bawak anak kecik, nanti terpksa parking jauh beribu batu.Huu. (kalau pergi siang, better)

6) Dinasihatkan juga, jangan pergi selepas waktu hujan. Tanah2 kat situ akan berlecak secara dasyat dan sekaligus menyusahkan kita tuk berhuha huha. Tambahan, kasut kita akan kotor, lagi teruk,takut akan tergulek tergilincir. Huhu. Sadisss (-_-") Sangat bahaya tuk kekanak!

7) Oleh itu, tuk mengelakkan kesesakan, pergi waktu awal2 pagi atau petang, tak ramai sgt berbanding malam.Waktu siang pun cantik I-City ni, penuh pokok warna warni, terasa macam dekat wonderland ;) Aku lagi prefer pergi siang dari malam. hehe

So guys, pe lagi..Jom..jom..jom..kita heboh2.Jom..jom..jom..kita gi I-City ;) Anda pasti teruja!


13 comments:

*~ aRaBeLLa ~* said...

patutla aku tak pernah dengar rupenye baru buka ek..kirenye ni mall ke theme park ek?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pegi ms new yr aritu..cantekk...tp skg cm lg cantek..

fiD said...

kena tungsmbg shah alam lol ni baru dpt p, hehe

moment said...

sudah pegi!~..huhu

err pegi jumaat mlm.. ramai gile org.. best gi mlm sbb lampu2.. masa gi, mmg kene parking kt tempat bertingkat tu.. tp mmg best!

JIVEBUMZ said...

tak pernah pegi padahal bukan jauh pon hihi

zonaku said...

hehehhee.......
~sambil pikirkan alasan untuk elak menjawab~

sweethOneY said...

teringin nk pegi waktu pepagi lakkk

Aidy Shahiezad said...

dah lame tinggalkan shah alam...
rupenya, dah ade pokok yg bercahaya waktu malam ler... ;)

HEMY said...

maybe utk blogger spot gathering lepas ni??

k.e.r.i. said...

aku gi kul 3 pagi kena halau ngan guard.
hahaha

Kapten said...

eh. siapa nak ajak aku neh

Erina Asmawani said...

Arabella:
Haah..baru bukak ni awal tahun ritu..bukan theme park, lebih kurng cam commercial centre, ada pejabat, shoplot sume..

N:
Masa nu year ritu siap ada snow lagi kan?? sekarg lagi cantek yunk..

Fid:
Kalo fid sambung sini, tiap2 mlm ley pegi smpai boring..hehe

Wafa:
Ramai sgtttt org kan..tapi berbaloi pon parking jejauh sbb sgt puas hati n mendamaikan ;)

Sis Jivebumz:
Harussss pegi kak..rugiii tau ;)

Kak Zona:
Hahaha..(bukan muka x tau sambil bersiul2) ;p

Izza:
Bebile free nanti g la yunk..cantikkk ;)

Erina Asmawani said...

Aidy:
Bukan takat pokok..angsa..
kuda..pecock bercahaya pun ada tau kat sini..hehe

Hemy:
Yezzzaaa..aku setuju! Sokong2~

Keri:
Hahhaha..mmgla kena halau..kul 1 dah tutup rasanya

Kapten;
jom ar..aku ajak ko..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015