Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, June 23, 2010

Apa ada dengan Cik Lisa?


1. Ada perfume yang wangi. Oh, kena dua baru lengkap
Kena pink lagi berseri2 ;)


2. Tak cukup dengan perfume tadi, dia ada Little Trees lagi
Oh, Cik Lisa memang sukakan bunga, dia rela bunga pink tu menjalar dekat rearview mirror nya



3. Haa..tengok! Ada lagi bunga..kan da cakap Cik Lisa suka bunga.
Suatu masa dulu bunga goyang gedik2 ni sangatlah fofuler. Setiap kereta wajib ada.Kalau takda memang masuk kategori kodi. Memula nampak comel, tenang je tengok ia bergoyang2 lembut, tapi bila dah lama2 rasa annoying pulak.Nasib yang ni dah rosak, statik je tak tergedik2 dah. Letak sebagai hiasan.


4. Road tax holder yang comel
Bunga2 jugak. Barulah feeling hawaii.Hoho



5. Tong sampah mini.

Diletak antara 2 seat.Ok, aku rasa setiap kereta wajib ada tong sampah mini supaya senang korang nak buang apa2 yg kecik contohnya cam tisu ke, pembalut gegula ke, plastik goreng pisang ke. Takdelah lepas makan goreng pisang, bukak tingkap pastu dengan tanpa rasa serba salah buang plastik tu kat luar, nak lagi tragis, plastik tu melayang2 pastu..kecepuk! kena kat muka pembonceng motosikal Tak ke haru?Not good ok.

Hmm..lagi ada apa dengan Cik Lisa eh? Hmmm..Oh! Ok2!
Car Sign!

6. Ni car sign pertama Cik Lisa. Ahaks! Sangatlah gedik bukan? ;p


Zaman study degree dulu car sign sangat fofuler. Setiap kereta wajib ada. Pastu jenis car sign taknak kalah."Future Millionaire on Board". "Hot chick on Board". Macam2 pesen lah.Dulu selalu jugaklah kena hon gara2 ayat car sign yang gedik ni. Memula aku macam kompius jugak, apehal la diorg ni main hon2 kan..pintu tak rapat ke ape, sekali tengok dari cermin rearview, kelihatan mamat bawak kancil serta rakan2nya sedang melambai2 smbil tersengih. Oh, diorg hon sebab kereta aku cute rupenye. Hahaaha .Memang gedik.Ada jugak aku kena hon sebab lambat jalan kat traffic light hijau. Tapi aku anggap jelah org tu hon sebab kereta aku cute. Hoho.Boleh gitu?. Dah hari2 kena hon, jadi jiwa ini sudah sebati dengan hon.


Tapiiiii..aku tak boleh lupe ngan satu kejadian ni. Masa tu kat petrol station, tengah isi minyak. Belakang aku ade lah satu kereta ni, dipandu oleh seorang mamat dan seorang awek disebelahnya.Lepas habis isi minyak, tengah drive keluar, tetiba ada kereta hon. Aku buat bodo jela. Dalam hati "Yeahh..i know my car is cute. Thanks". Sempat lagi terperasan. Tapi macam dah jauh sikit. Kereta hon lagi. Pon! Pon!! Pon!! Kali ni bertalu2 pulak. Ish..apahal ni? Tengok side mirror, eh..ni mamat yang kat belakang kereta aku tadi. Takkanlah hon nak mintak no tepon pulak kan, sebab awek ade kat sebelah.Berani betul. Pastu aku nampak diorang tunjuk2 atas kereta aku sambil buat muka saspen. Aik?? Pehal ni? Aku pun turut saspen.Ada lembaga ke atas kereta aku. Haishh! Mintak simpang!Aku pun berhenti kan kereta kat tepi..cepat2 keluar nak tengok ape menda yang ada atas kereta aku. Rupa2 nya.........................................cuba korang teka ape?















Penutup tangki minyak kereta aku tertinggal atas tu!!
Aku lupa nak pasang balik lepas isi minyak.
Wahahahahahahaha!!


Boleh pulak aku perasan orang tu hon sebab kereta aku comel. Duhh!! Tu la..pakai lagi car sign tu, kan dah terr..perasan. Aww..malu ai! ;p Terima kasihlah kat mamat tu & aweknya yang bersemangat waja menghon kereta aku sebab nak bagitau penutup tangki ada kat atas tu. memang tragis kejadian ni.Tihihi.

Dan disebabkan kejadian tu, aku pun cabutlah car sign yang gedik tu. Tak nak guna dah. Menarik perhatian orang ramai je.Sekarang simpan wat kenangan :)

7. Car sign kedua
I luv it so much. Kenangan indah masa gi Perth dulu ;)


8. Car sign ketiga
Yeahh! I'm fast beybeh! Tapi takdelah stok racing2 tu kan, fast tapi still pemandu berhemah. Sign ni aku jumpa kat Pyramid. Kebetulan warna pink tu pun ala2 warna Cik Lisa. Grab terus! Buat penambah seri lagi.


Sekian sahaja cerita pasal Cik Lisa. I'll always lap u beybeh. 
Lap bagi kilat2 selalu :)
Ada apa dengan kereta anda pula??


15 comments:

CaDLyNN said...

ena mmg pemandu berhemah! hahaha..

Masy said...

cat kaler pink tu brape kena ena?

HEMY said...

ewah..masy nk cat jugee....ekekekeke

ko tukar la "honk if you feel horny"

b a r | n e said...

soo pinky :)

Masy said...

aku tanye jelaaahh sibok je anul :p hahaha

Stilla said...

comel na juak cik lissa ktk ya..hhehe...complete barang dalam ya...paling mek suka bunga nyelit kat rearview mirror ya..heheh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

suke gilerr lisa..cantekk bseri..nk gk redviva btuka wajah..bilekah...lalala

*~ aRaBeLLa ~* said...

tak boleh belah komen hemy..hahaha

peaNut said...

cantekk keta ktk yunk..jeles kmk..keta mek x cantek cmya pon..hukhuk~

sweethOneY said...

hihi. bagus gak sticker hon gtu.. takdelah rasa panasss je klo kena hon kan ;p

~♥ iella ♥~ said...

patutla semua benda dlm keta tue warna pink...Rupa2nya warna keta pun pink!!hehe

k.e.r.i. said...

arghh tidak.
lagi sorang hantu pink.

Aidy Shahiezad said...

fuiyooo...
segala-galanya pink !!
tuannya plak bile nk jadi pinkish ?? hehehe...

visit my latest entry:
http://aidyshahiezad.blogspot.com/2010/06/bukan-ayat-ayat-cinta.html

Erina Asmawani said...

lyn:
tima kaseh..haha ;p

Kak Masy:
RM2k kak .hee..jom same2 cat pink ;p

Tilla:
Thanks yunk..mun ayah mek mbak cik lisa, ya ngkah bunga ya kebelakang..x suka nya,nya padah mengaco jak.huu

N:
pe lagi yunk..kawen da setel..makeup kete lak ;p

Hemy:
Hahhaha..kalo pakai sign tu ko asek hon2 jela nanti. Hahha. Eh, tapi aku penah nampak sign tu tau..

Barine:
luv pink damn muuc ;)

Erina Asmawani said...

bella:
tau xpe..haha

peanut:
mr black pun kacak juak lah..hitam itu bergaya ;)

izza:
yeesss..tau xpe yunk..ilek je kena hon.dah biase da..biase sgt smpai termalu2..haha

illa:
pink di dalam, pink diluar,hehe..barula berseri2 ;p

keri:
ok wat hantu pink..comel je.hoho

aidy:
tuannye dah lame dah ppink..sejak lahir lagi ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015